Zdravstveni simptomi ne smeju da ignorišu i da vide svog GP-a | BA.polkadotsinthecountry.com

Zdravstveni simptomi ne smeju da ignorišu i da vide svog GP-a

Zdravstveni simptomi ne smeju da ignorišu i da vide svog GP-a

Oni mogu biti ozbiljnije nego što mislite

Zašto ne treba zanemariti to: Kada imate česte migrene treba potražiti medicinsku pomoć od ljekara jer oni mogu biti u mogućnosti da vam dati bolji tretman. Ozbiljnije simptome kao što su paraliza, nerazumljiv govor, mentalnu konfuziju, osip i dvostruki vid bi mogao biti znak ozbiljnih stanja kao što su moždani udar ili meningitisa.

Zatvor

Šta je to: Zatvor pogađa ljude svih uzrasta; To je uobičajena bolest koja obično znači da ne može u potpunosti ili uopće isprazniti crijeva. Simptomi mogu uzrokovati poo biti teže i lumpier, veći ili manji, nego što je normalno. Prema NHS to je Procjenjuje se da oko jedan u svakih sedam odraslih osoba, a do jedne u svakom troje djece, u Velikoj Britaniji ima zatvor u bilo kojem trenutku. Marie Curie preporučuje imaju topli napitak ujutro, ali da se izbegne previše pića sadrže kofein. Stvari poput ne jede dovoljno voća i povrća, za to sve važne vlakana, ili ne pije dovoljno tekućine je obično razlog zašto si zatvor.

load...

Zašto ne treba zanemariti to: Ozbiljnost zatvor može varirati, a vi to će vjerojatno doživjeti samo za kratko vrijeme, ali ponekad može postati prilično hronično stanje ako se nastavi tokom dužeg vremenskog perioda. Dugoročni opstipacije mogu razviti hemoroide (šipova), inkontinencija ili impakcija. Više ozbiljno, u toku zatvor ponekad povećati rizik od razvoja raka debelog crijeva, tako da je važno da se ne zanemariti ako se nastavi.

Donja bol u leđima

Šta je to: Ako niste iskusili bol u leđima i ne znam šta je to onda si izuzetno sretan i mora imati stav sveca. Bol u donjem dijelu leđa (ili lumbago kao što je poznato medicinski) posebno je uobičajeno, iako se može proizlaze iz bilo gdje duž kičme. Obično dolazi od uganuća i sojeva u mišićima i zglobovima između kostiju kičme. Postoji mnogo načina da se pomogne ublažavanje simptoma donjeg bolova u leđima, ali ponekad mogu trajati duži vremenski period ili zadržati vraćaju. NHS preporučujemo držanje kao aktivni moguće, radi aktivnosti kao što su plivanje, joga i pilates kako bi vaši mišići u pokretu.

load...

Zašto ne treba zanemariti to: Normalno bol će olakšati off u roku od nekoliko dana ili nedelja, ali to je uvijek dobra ideja kod specijaliste za provjeriti, pogotovo ako si u velikoj boli. Bol u leđima je nešto što ljudi imaju tendenciju da se zanemariti, okrivljujući stres, loše držanje, ili loš noći spavati kao uzrok. Je "neznanje je blaženstvo" mantra ne treba primijeniti, međutim, ako imate bolove u grudima, problema ostati uravnotežen, bolovi snimanja leđa u druge dijelove tijela, ili crijeva i pitanja mjehura. Bol zrači iz leđa na drugi dio svog tijela ponekad može značiti da je zaglavljeno živac ili živac iritaciju. Važno je da posjetite specijalista za rješavanje problema, zanemarujući to može izazvati trajno oštećenje.

Vrtoglavica

Šta je to: To nije obično znak nešto ozbiljno kada naiđete na osjećaj malo vrti u glavi i vrtoglavicu. Prema NHS, uzroci ove zajedničke bolesti je obično svodi na nizak nivo šećera u krvi, dehidracije ili toplotne iscrpljenosti, stresa i / ili anksioznosti.

Zašto ne treba zanemariti to: Ako se osećate zabrinuti i imaju i druge simptome kao što su nesvestica, videti tvoje GP. Oni će biti u stanju odrediti točno ono što doživljava i što je verovatno izaziva.

Valunge

Šta je to: Hot trepće (ili ispiranja) su jedan od najčešćih simptoma menopauze. Nisu sve žene ih doživljavaju, ali većina radi. Tri od četiri žene u menopauzi imaju valunge, NHS pronađeno. Žene su ih opisali kao osjećaj intenzivne topline koja brzo se prikrada ti, prostire cjelinu vašeg tijela, a čini se da traje zauvijek. Drugi kažu da ne stvarno ih smeta. Oni se može dogoditi u bilo kojem trenutku dana, bez upozorenja, ali dobro poznati okidači su stres, konzumiranje alkohola ili kafu i jedu začinjenu hranu.

Zašto ne treba zanemariti to: Generalno oni su bezopasni simptom 'to vrijeme' u životu žene, ali vrlo rijetko mogu biti znak raka krvi ili karcinoidne (vrsta tumora). Pogledajte svoje ljekara ako se osjećate umorno, slabo, imaju proljev ili su izgubili na težini, osim valunga.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Kako feministički otvoreni mikrofoni i filmovi pomažu u borbi protiv prostitucije u Indiji

Post Život

10 sjajnih stvari koje smo naučili od Marie Claire @ rad u živo

Post Život

Evo kako pratiti svoju fitness u stilu

Post Život

Laki pobjeći: otok čovjeka

Post Život

Zašto nije u redu?

Post Život

Prema nauci, nikada više nećete prosipati kafu na sebe ako to učinite

Post Život

Ove neustrašive devojke su zašto je važno proslaviti #internationaldayofthegirl

Post Život

Ova reakcija velikog sagorevanja veličine modela je sve

Post Život

Prelomna kampanja: slika tela, mržnja tela i nesigurnost

Post Život

Ovo je najviši prihvatljivi broj prosječnih seksualnih partnera

Post Život

Vaginalni pražnjenje: Šta to znači i zašto bi ga trebali zagrliti

Post Život

Želite li znati gdje pronaći pronalazni pribor za posuđe?