Zašto ne bi trebalo da gnjaviš | BA.polkadotsinthecountry.com

Zašto ne bi trebalo da gnjaviš

Zašto ne bi trebalo da gnjaviš

Ispiranje damu dijelovi možda neće biti tako dobra ideja kao što misliš...

Svi mi volimo da se osjećaju lijepo i čist nakon tuširanja, ali ispostavilo se da neki od nas pokušavaju biti malo previše clean.A nevjerojatnih 25% žena je prijavljeno da koriste za ispiranje - metoda intimnih čišćenja koji uključuje ispiranje vodom do u vaginu - kako bi se očisti sebi.

Ali nova istraživanja ima šou nego taj dodatni nivo higijene zapravo mogao biti štetno za vaše zdravlje. Prema studiji koju je Nacionalni institut za Environmental Health Sciences, ispiranje udvostručuje rizik od raka jajnika.

Naučnici smatraju da je to zbog toga što je voda koja se koristi za ispiranje vagine zapravo gura štetne bakterije se prema svojim jajovoda i jajnika.

To je dobar razlog da se zaustavi ispiranje ODMAH - rak jajnika se često naziva "tihi ubojica" jer pate od često ne doživljavaju nikakve simptome dok bolest je u kasnijim fazama.

load...

Iako je ovo prvi put da ispiranje je povezana s rakom jajnika, ona je uvijek bila izvor kontroverzi među medicinskih stručnjaka. U prošlosti je također bila povezana sa gljivične infekcije, zdjelične upalne bolesti, smanjena plodnost i vanmaterične trudnoće.

Ne iznenađuje, NHS savjetuje protiv ispiranje, kao i korištenje mirisnih maramice i vaginalni dezodoransi, što može utjecati na pH u vagini i izazvati iritaciju. Umjesto toga, preporučuje izbjegavanje sve parfimisana sapuni i gelovi prilikom čišćenja intimna područja.

Dakle, ono što bi trebalo da bismo trebali raditi na čisti dole onda?

Pa, ništa.

Vagine su zapravo samo-čišćenje, što znači da za ispiranje je i nepotrebno i opasno. Prema NHS, najbolji način za pranje dama dijelova je da koristite običan unperfumed sapuna za pranje u tom području i nije unutar njega.

load...

U međuvremenu, izvan kupaonice, možete zadržati svoj vaginu u dobrom zdravlju gledajući nakon ostatak tijela previše. "Generalno, dobra vaginalni zdravlje održava tako što sigurni da ste u dobrom opštem zdravlju", objašnjava dr Suzy Elneil, konsultant u urogynaecology na University College Hospital u Londonu.

"To uključuje zdrave ishrane i vježbanja. Normalno vježba pomaže u održavanju dobre vaginalni funkcija, kao što je hodanje i trčanje pomaže karlice na tonsko i osigurati dobro opće zdravlje. " 

Povezane vijesti


Post Život

Istina o vašim tamponima

Post Život

Ovi 15 supstanci dopunjuju ozbiljne zdravstvene rizike

Post Život

Zdrava ideja za doručak: 5 nutricionista nam govore kako počinju dan

Post Život

Cape Weligama Šri Lanka pregled hotela: šta treba da znate

Post Život

Zavisno od telefona? 8 jednostavnih načina za raskid sa vašim mobilnim uređajem

Post Život

Kako jesti zdrav kada imate život

Post Život

Izgubite težinu brzo, na zdrav način

Post Život

Internet dating: 12 duša uništava iskustva na koje možete da se odnose

Post Život

Pijanstvo ne mnogo menja vašu ličnost

Post Život

Planer sreće: Sve što trebate znati

Post Život

Putna dehidracija: Izgubili ste toliko vode na letu

Post Život

Crni petak i ponedjeljak od ponedjeljka za odmor u cyber-u, kako bi zadovoljili svoje ludilo