Zašto biste trebali pranje duvana i jastuka najmanje dva puta godišnje | BA.polkadotsinthecountry.com

Zašto biste trebali pranje duvana i jastuka najmanje dva puta godišnje

Zašto biste trebali pranje duvana i jastuka najmanje dva puta godišnje

Potrebno je da pročitate ovaj

Već znamo koliko često treba oprati posteljinu (i kako se to mijenja kada perete posteljinu ljeti) ali da li zapravo ikad oprati jorgan ili jastuke?

Da, mi smo krivi za njih previše ignoriše.

Prema Stručni Fine Posteljina tvrtke Sara Wadsworth, trebalo bi zapravo biti pranje jorgana svakih nekoliko mjeseci (barem dva puta godišnje) i jastuke svaki drugi mjesec.

Zašto? Jer tvoje jastuke i jorgane su smještene mikroskopske grinje koje mogu biti prisutni na hiljade jer žive na mrtve stanice kože smo svi izgubiti u našim krevetima. I, budući da je procjenjuje se da ćemo svake noći znojimo od oko 200ml, postoji čitav teret akumulirane prljavštine, vlage i prašine u krevetu s tobom.

load...

Kako za pranje jorgana i jastuka

"Prva stvar koju treba provjeriti je li vaš jorgan je sintetički ili prirodni (pero / dolje). '

Sintetičke jastuke i jorgane

'Look za etikete računa o sintetičkim proizvodima koji pokazuju kako je najbolje oprati pojedinačnih proizvoda, ali kao vodič najbolje sintetički proizvodi mogu se prati na 60 stepeni. Operite kao visok kao etiketi za održavanje dopušta. "

"Proverite da li vaš jorgan zapravo uklapa u mašinu - omogućava dovoljno prostora za tkanine i vlakana na agitirati unutra i temeljito čisti. Preporučujemo veće togs i veličinama, eg13.5 tog kralja i jorgana veličine Superking, treba oprati u velikom mašina kapaciteta (većina modernih mašina za pranje veša sada imaju visok kapacitet bubnja kao standard). '

load...

"To je pametno koristiti oko jedne trećine od vaše uobičajene količine deterdženta; koristite normalni spin ciklusa i nakon ciklusa, istresite jorgana dok je vlažno preraspodjele za punjenje ravnomjerno. Ponovo provjerite etiketi za održavanje, ali sušenje jorgan što je brže moguće je preporučljivo - u mašinu za sušenje za 45 minuta - ili van na toplo sunčan dan! Air jorgana prije stavljanja natrag na krevet. "

Prirodne jastuke i jorgane

'Prirodni jorgana i jastuka treba oprati izuzetnom pažnjom - specijalista za čišćenje se preporučuje, kao prirodna ispunjen proizvodi ne mogu se oprati i osušiti kod kuće, bez obzira na kapacitet ili sposobnost mašina. "

"Vrlo je važno da je prirodni jorgana osušiti do kraja. Iako je jorgan može osjećati suho na dodir, punjenje unutra često drži na vlagu pa ako jorgana nije pravilno osuši, truli punjenja može doći do ".

I, s obzirom da je trećina Britanaca spavaju u posteljinu koja nije zamijenjen u deset godina, nije ni čudo da je samo polovina domaćinstava u Velikoj Britaniji zamjenjuju svoje jorgan i jastuke svakih pet godina (kao što je preporučeno.)

Povezane vijesti


Post Život

Vjenčanje: Ideje za vaš veliki dan

Post Život

Kako sam završio skačući u moru u 3 ujutru sa istanbulskim glitteratijem

Post Život

Poznati citati o njihovim exes

Post Život

Jedan četvrti Britanac nikada nije proverio najveći britanski rizik od raka

Post Život

# 3EChallenge: Kako se osećati dobro za vaše telo u lošem danu

Post Život

To su stvari koje trebate prestanite da kažete pojedincima

Post Život

Laki bekstva: Sani resort, Halkidiki, Grčka

Post Život

Imati periodni seks može olakšati simptome grčeva

Post Život

Tajne zdravih ljudi koji se nikad ne razbolju

Post Život

Fitness Blogger nas uči da #screwthescales

Post Život

Britanski vodič o tome kako uštedeti novac za odmor

Post Život

Halkidiki Grčka: Skriveni dragi kamen morate nastaviti