Zastarela venčana tradicija koja treba da ode | BA.polkadotsinthecountry.com

Zastarela venčana tradicija koja treba da ode

Zastarela venčana tradicija koja treba da ode

[Napomena: Ako si prijatelja ili člana porodice koji se udaje, tako mi je žao. Molim vas nemojte me uninvite na svoj poseban dan. Ja ću ti kupiti toster i sve.]

Slika: Jennica Hookstra Fotografije

Kad mi je bilo osam, usavršio sam vjenčanicu. To je trebalo da bude dug, očito - sam znao da će to biti dugo dugo vremena. I da će to imati rukave da planula se na krajevima i suknji koje planula se na dnu, ali oni bi svi Raggedy - kao da sam cura ko je nedavno izašao kao pobjednik iz borbe sa medvjeda. Sam zamislio nad pojas za neko vrijeme - a swishy jedan, napravljen od upletenog trake, pomislio sam. Ali moj vosak bojicu slomio prije nego što sam mogao nacrtati, tako da sam odustao od toga. Nije ionako važno. Ono što je najbitnije je odlučeno: Haljina je trebalo da bude tie-obojen u različitim nijansama blijedo ljubičaste, i mornarsko plava.

Dve decenije kasnije, a ja nisam oženjen - ili se bave - i moj dizajn haljina nema još napredovati. Imam dečka, koji je jednom pognu koljena u baru u sred svađe u sredini ulice, ali on je odavno osušio. I ne postoji ništa slično vrišti 'jebi se' da nadglasa prijedlog - veruj mi o tome. Povremeno mi pričamo o tome (brak, ne bari - mi nevertalk o bari). Ja, pospan od vina: 'Ti me voliš zauvek, zar ne?' Njemu, dao ostavku: "Ja vam najviše od svega vole kad si miran." Me, ogorčen: 'Ti bi definitivno se udati za mene sutra stvarno'. Mu: "Moram li?" Me: "Ne Zauzet sam. I mrzim vjenčanja. Tako su seksistički. '

load...

I tu je moj problem leži. Volim ideju cvijet vile borbu protiv medvjeda, i tie-dye haljine, i zauvijek-i-neprolaznu posvećenost tome da budemo dobri jedni prema drugima, a ne da viče 'jebi se' u vodenom okruženju. Ali ja ne mogu dobiti glavu oko vjenčanja.

PROBLEM SA... THE PROPOSALQuite jasno, Sviđa mi je rečeno da sam neverovatno. Sviđa mi se ideja da je neko govori mi da zamislite sjedio pored mene na kauču dok ne budemo tako star ne možemo popeti van njega bez naprezanja najmanje dva mišića. A ja volim misliti da kad ostarim i gubim pamćenje, Ryan Gosling će mi napisati priču o svim vremenima skoro smo imali seks u ispred kamina.

Dakle, ja ne protivi se predlaže da. Samo se ne slažem sa idejom da ja očigledno nije dozvoljeno da to isto rade, osim na 29. Februara - što je dan koji začudo tek dolazi oko jednom svake četiri godine.

load...

Jer, koliko god da sam mi je rečeno da sam izvanredan, Sviđa mi se govori drugim ljudima koji su neverovatno previše. Sviđa mi se ideja odlučivanja, "ovo je osoba ću umrijeti na u snu jednog dana, i rekao im da, preko bocu pune cijene šampanjac i nekoliko ružinih latica. Ideja ostvarivanja ste upoznali osobu koju želite da se uda - ali onda ipak ima sedeti i čekati da peni padne za njega, kao i zvuči mučenje - i nepravedno. Ko god odluči hoće da se udaju prvo treba prvo predložiti. To je jednostavno.

(Samo da naglasim kako smiješno sve ovo, i ove godine, 29. Je u ponedjeljak. Ko predlaže neko u ponedeljak? Ne mogu ni dobiti jedan od onih Posh M & S 'Prehrana For Two "ponudama u ponedeljak. I morate ići ponovo raditi sutradan! Ako neko ikada predložio da me u ponedeljak, ja bih raskinuti s njima na licu mjesta.)

PROBLEM SA... RINGSSorry pukne svoj Apartman se nalazi-konzumerističkog-ne-sexistbubble, ali angažman prstenovi su oko od forever- Smatra se da su prvi put predstavljena od strane Egipćana, i oni su definitivno bili oko u rimsko doba, kada je žena dobila mali, željeza bend na prstu da označi njen veridbe, nešto kao mali lisice.

Ali angažman prstenovi nije postao ekstravagantnim ugrađenim dijamantom primjera prsta bling do 1920. Godine, kada je De Beers obavlja najveći pojedinačni komad marketinga od Red Santa izjavljujući žene potrebne sitne grumenje od visoko organizovana ugljen, ako će oni biti u braku.

'Veliki', možda mislite, gledajući se platine bend sa pedesetdvogodišnjem malim upitno-izvor dijamanata, 'ja ću početi kruže one u katalogu Argos odmah'. Ali, hej tamo sa svojim perom, Nelly. Zar nije zgodno da prstenovi su obavezni za žene, i opcionalno za muškarce? To je skoro kao društvo želi znati na prvi pogled da li su žene 'uzeti' ili ne - i biti u mogućnosti da nas definiraju u skladu s tim.

Očigledno je da sam ikada uradio se bavi (verovatnoća da se smanjuje sa svakim rečenicu ovog članka) Totalno sam želim prilično prsten. Ja samo želim jednako prilično jedan za mog partnera.

PROBLEM SA... Se daje AWAYBear sa mnom, ali ja ne vjerujem da sam "pripada" bilo koji od mojih roditelja. Ja im dugujem pakleno mnogo - 18 godina od hrane, pića i vrijednost telefonskih poziva koje su napravljene prije stopa 18:00 popust decenije - ali ne pripadaju njima bilo više nego što je drvo koje sam posadio kad sam bio četiri pripada meni. (Doduše, to drvo nisam bacio izljev bijesa jer nije dozvoljeno da gleda Never Been Kissed, ali hajde da sjaj preko toga.) Ipak, ja zaista razumijem sentiment koji kao da se krećete svoj fokus daleko od svoje porodice da počne novi, nuklearnu jedinicu, to je lijepo da priznaju učešće roditelja u svom životu.

Ne razumijem, i nikada neće shvatiti, zašto je to priznanje treba da se izvrši kao transakcija između dva muškarca, dok je žena koja vam nosila u utrobi - je fizički povezan s tobom na devet mjeseci, a vjerojatno ripped joj vaginu u kako bi se roditi ste - samo stoji na marginama. Njen jedini znak priznanja biti ogroman šešir.

PROBLEM SA... THE VEILYOU SU videla do sada, momci. Naravno, ona je vjerojatno nosi više šminke nego ikad u životu, jer svi stalno šapuće joj u uvo 'fotografije, fotografije', dok je imala mali napad panike u fondaciju bocu, ali to nije "veliki otkriti ' od onih trenutaka. Isto tako, zašto bi cijeli doživljaj još nervnih-lomilo od zabrane mlada i mladoženja iz viđamo uoči ceremonije? To je kao da je čitavo iskustvo je dizajnirao Dale Winton u ime potpuno nepotrebne drame i napetosti.

PROBLEM SA... THE Dressi obožavaju haljine. Moja ikona stila je Kate Moss 'najmlađi djeveruša, osjećao sam ljubomoran kada JLaw sapleo preko njenog ballgown, a nedavno sam napravio moj prijatelj Jodie uzeti 23 Fotografije od mene dok sam preskočio preko livada, jer sam želio nekoga, negdje, da vidim jednog na mom Facebook profilu i mislim, 'wow, nije ona bez napora eterične'. Ali, kada je u pitanju vjenčanje haljine, to je sve tako ograničavajući.

Ako ću gore od 200 € potrošiti na haljinu (ili gore 1000 € ako nacionalni prosjek je vjerovati), ja bih da ga ponovo nositi, voleo bih da mogu da pišam u njemu bez napuštanja kabina otvorena vrata, a ja bih da to bude u boji koja mi omogućava da pijem dva boca crnog vina, a zatim sjesti na pod kad god mi noge umore. Lično, nisam baš dobio glavu oko činjenice da povezujemo bijela sa nevinost, dok je Djevica Marija - krajnji primjer žene definiše svoju seksualnost (i nagrađena je za nedostatak je sa serijom vitraža ) - dobio nositi plavu.

Ali da ga stavim još više jednostavno, čak i kada beli se ne povezuje sa nevinost, to je u vezi sa predajom. Dakle, iako možda ne mislim skretanja haljinu off na kraju večeri i mašući ga iznad glave (prije sruši) znači ništa drugo osim činjenice da ste previše popio prošek, to je zapravo stoljetne simbol odustaje vaša nezavisnost. I niko nikada nije napao zemlju sa zastavom tie-obojen.

PROBLEM SA... THE RECEPTIONPutting stranu bezbroj pitanja koja se navlake za stolice i imenovanje svoj stol nakon mjesto si jednom otišao na odmor, prijeme su u redu. Oni su super, u stvari! Tu je besplatan bar, besplatni kolač, a besplatno DJ s leđa katalog od najboljih B * Witched pjesama. Plus, prijeme zadržati stolnjak industrije u poslovanju, što je neverovatno uspjeh sam po sebi. (I ne moram ni da ih sami perete - neko drugi to učiniti za tebe.)

Dakle, ako nije bilo govora, prijeme bi bilo divno.

Nažalost, nekada, neko negdje očigledno odlučio da će žene raspolažu daleko previše snage, ako su u stanju da govori u javnosti. Mislim, zamislite da - biti u stanju da stvori život, i izraziti svoje mišljenje. Šta bi muškarci mogli donijeti stranci - pored sposobnosti da bi privukli nasmijana lica u snijegu sa svojim urinom i doći do vrha police police bez stoji na maloj kutiji? To ne snosi razmišljati.

Ne Do mladoženja, mladu, mladin otac, majka mladina, kum i djeverušama dobiti jednak emitiranja, cijeli ovaj tradicija je ego-masaže, patrijarhalne prevara, tako da pusti pijani muškarci izljev off u javnosti, a njihov ženski prijateljima, članovima obitelji i newlywedded supruge Google kriteriji poništenje na pametnim telefonima pod navedenim stolnjacima.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Ovako uspešne žene ostvaruju sreću na poslu

Post Život

Rozaova tajlandska veggija je tu da bi veganiju (i dalje) lakše

Post Život

Anksioznost - šta da jedeš da pobediš stres

Post Život

Žene spavaju manje od muškaraca i očigledno je zbog toga

Post Život

Zašto je djeveruša u Kini istinski opasna?

Post Život

Kako mi je moja autoimuna bolest učinila da se osećam beskorisnom

Post Život

Transrodno iskustvo: izašao sam dok služim u vojsci

Post Život

Kako da javnost govori u 6 jednostavnih koraka od strane žene koja zna

Post Život

Poznate priče o prvom datumu

Post Život

Prvi datumi su fred Sirieix-ove 7 savjeta za uspješan datum

Post Život

Istina o stomačima: Simptomi, lečenje i još mnogo toga

Post Život

Da li je to razlog zašto ljudi više puta varaju u odnosima?