Sve što treba da znate o pilatesu trudnoće | BA.polkadotsinthecountry.com

Sve što treba da znate o pilatesu trudnoće

Sve što treba da znate o pilatesu trudnoće

Mogao Pilates biti novi trudnoće yoga?

Do sada, trudnoća joga je uvek bio go-to treninga za žene koje žele ostati u formi, zdravi i opušteni za vrijeme trudnoće. Ali sklonite jogiji, jer pilates je kada je trenutak. 'Ja sam definitivno došlo do povećanja kamatnih stopa i prisutnost u mojoj trudnoći pilates klase ", kaže Agi Makarewicz, pilates instruktor i osnivač opreme studio Agile pilates. "To je fantastičan pokazatelj da su žene ostvarivanje prednosti onoga što može pomoći da postigne tokom trudnoće."

Oba joge i pilatesa nude slične pogodnosti, uključujući i opuštanje, snagu i fleksibilnost, ali je glavni fokus pilates je na jezgru. "Trudnoća nije vrijeme za izgradnju mišića oko trbuha, ali to je zaista bitno da svoje mišiće jaka da podrži vaše držanje," objašnjava Agi. 'Trudnoća pilates ostaje apsolutno vjerna svom obliku i koncept, ali modifikaciju vježbe između pojedinaca potrebe i da ih izazov, dok pružajući siguran, izgradnju mišića i uma / sistema vježba tijelo jačanje za trudnice.'

load...

Vježbe su fokusirani na trbušnih mišića, leđa i mišića karlice, koji su vrlo važni kada je u pitanju poroda. Trudnoća Pilates se fokusira na ravnotežu, snagu i koordinaciju. 'Radi na održavanju mišića u cijelom tijelu - gornji dio tijela, donji dio tijela i abdomena - jak, zategnuta i povezana sa jezgrom kako bi se smanjila trudnoće bolovi i ubrzati postnatalne oporavak ", dodaje Agi.

Pilates i joga mogu oboje biti od velike pomoći, a odluka o tome koji da izabere je lično jedan, na osnovu prije trudnoće režim vježbanja i koju vrstu fitness želite. Objašnjava agi, "Imao sam klijente koji su bili ljubavnici joge njihov cijeli život i činilo sasvim prirodno da se nastavi sa praksom kada trudna, ali na kraju su smatrali da je praksa nije im nudi podršku njihova tijela potrebna u tom vrlo različite period njihovog života i oni su zahvalni su otkrili trudnoće Pilates. ' Evo je sumira koristi prenatalne pilates.

load...

3.-BUDUĆNOST telo: Ulaganje danas u Pilates će vas staviti na putu za zdraviju budućnost. Pilates djela poput WD40, doslovno ulja zglobove, usporavajući prirodni proces starenja kroz poboljšanje core snage, mišićni tonus, pokretljivost zglobova, ravnotežu i držanje. Djeca traže i fizički i psihički, ali možete držati jedan korak naprijed u tijelu i umu.

4. Love Your CORE: nakon trudnoće i rada, trbušnih mišića su rastegnut na maksimalni kapacitet i ostaju meke i slabe. Potrebno je dugo vremena da se protežu trbušnih mišića tokom trudnoće, ali nakon porođaja, tu je iznenadno oslobađanje istezanje maternice na trbušne mišiće. Sve te promjene u ranom post periodu rada imaju veliki utjecaj na kretanje. Programi postnatalne Pilates vježbe ciljne ugrožena sposobnost za mišiće dala odgovarajuće napetosti, kao i pružanje podrške zdjelice i trbušnog zida.

4. Da li vaši ISTRAŽIVANJE: To je vrlo važno da provjerite je li vaš Pilates instruktor je potpuno kvalificirani i sposobni da predaje trudnice i postnatalne žena. Također bi trebalo razgovarati o bilo koji specifičan zdravstvenog stanja koje imate sa svojim instruktorom i razgovarati sa svojim babica ili doktor previše.

Posjetite Agile Pilatesfor više informacija

Povezane vijesti


Post Život

Marie Claire vrhunski vodič za Londonsku koktel nedelju

Post Život

Fortune je nazvala 50 najmoćnijih žena u poslu

Post Život

Ono što oseća kao da budete u ljubavnom trouglu vašeg momka i njegovog bivšeg

Post Život

U kući Christy Brinkley je 25 miliona evra Hamptonsov dom

Post Život

Izgleda da su muškarci manje vjerovatno nositi kondom iz ovog razloga

Post Život

Baby imena UK: Najpopularnija britanska imena beba oko uk

Post Život

Regresija spavanja: Evo vam sve što je potrebno da znate o tome

Post Život

Najbolji instagram spotovi u Francuskoj: spotičenje Wisteria, kafići i makaroni

Post Život

Umiranje je zapravo pozitivnije nego što mislite da je prema nauci

Post Život

Sindrom nemirne nogice: Šta je to i kako to utiče na vaš san

Post Život

Obrasci za spavanje: Sve što treba da znate o njima

Post Život

Australijski grip: Ono što treba da znate o virusu H3N2