Šta preskakanje doručka zapravo radi vašem telu | BA.polkadotsinthecountry.com

Šta preskakanje doručka zapravo radi vašem telu

Šta preskakanje doručka zapravo radi vašem telu

Ko bi rekao?

Istraživači su zaključili da je zbog hronične upale se zna da utiču na osetljivost na insulin, preskakanje doručka može da doprinese 'metaboličkih oštećenja,' koja bi mogla potencijalno povećati rizik za gojaznost i dijabetes tipa 2 tipa.

Courtney Peterson, docent ishrane nauka na Univerzitetu Alabama Birmingham, kaže da je potrebno više istraživanja kako bi znali na dnu liniju na doručak. Prerano je da znam da li preskakanje doručka ima značajan učinak na razine upale, kaže ona, kao i podaci 'autora ne podržava ideju da doručak preskakanje je loše za zdravlje.' Peterson, koji nije bio uključen u novom istraživanju, proučava vremenski ograničeno jelo. (Ona je vodila studiju 2018 navedenog, koji je utvrdio da jede ranu večeru mogu povećati sagorevanje kalorija.)

load...

Jer su istraživači samo mjeriti razine upale nakon ručka, kaže ona, "to je moguće da preskakanje doručka povećava upale u vrijeme ručka, ali smanjuje se drugi puta u toku dana." I zato što je studija bila duga samo nekoliko dana, ne može reći da li redovito preskakanje doručka će uticati na zdravlje ili metabolizam.

Studija također ukazuje na to da preskakanje doručka ili večere može pomoći ljudima da izgube težinu, jer su spalili više kalorija tih dana. Ipak, ona kaže da je povišen nivo upale napomenuti nakon ručka 'bi mogao biti problem, i dodaje da je nalaz potjernice dalja istraživanja. Preskakanje obroka i druge vrste povremenih posta ne može biti realno za većinu ljudi, Peterson kaže-a ima potencijal da se obije o glavu ako se aktivira nezdravo grickanje ili prejedanje kasnije.

load...

Možda čak i žele da preispitaju koji obrok ti žrtvovati. Jer kalorija burn u ovom istraživanju bio je veći kada preskakanje večere u odnosu na preskakanje doručka, Peterson kaže 'da bi bilo bolje za mršavljenje da preskočite večeru nego da preskočite doručak.'

Ovo se uklapa u ono što je već poznato o ljudima 'cirkadijalni sat, dodaje:' Vaš metabolizam i šećera u krvi kontrole su bolje ujutro nego što su u večernjim satima i noću, tako da ima smisla da jedu više hrane ranije u toku dana. '

Povezane vijesti


Post Život

Bliska prijateljstva kao tinejdžer jako utiču na mentalno zdravlje odraslih

Post Život

Ovo je najpopularnije ime bebe u kojem živite

Post Život

Kako imati neradnog novčanog razgovora

Post Život

Zašto je vreme da se osjećate emoionalno osjećajima

Post Život

Uradite to sami projekti: sve emocije koje osećate prilikom pokušaja

Post Život

Smetnja i meni - kako izgleda kao da ima pet pobačaja

Post Život

Zašto su ova četvorica odlučila da preuzmu prezime svoje supruge

Post Život

Kako izgubiti težinu prema bijeloj kući

Post Život

Ovaj posao dozvoljava vam da provedete svoje dane kako birate imena beba

Post Život

Linkedin vodič za uspjeh u karijeri

Post Život

Šta je to biodinamsko vino i zašto bi se to bavilo?

Post Život

Ovaj životni hack će učiniti vaše visoke pete udobnije