Šta je sjajna teorija i kako možete da ga koristite da biste imali koristi od svog života? | BA.polkadotsinthecountry.com

Šta je sjajna teorija i kako možete da ga koristite da biste imali koristi od svog života?

Šta je sjajna teorija i kako možete da ga koristite da biste imali koristi od svog života?

Okolina se sa uspješnim ženama ne bi trebalo da ti ljubomoran - to treba učiniti srećnijim.

To se stalno događa. Zgnječena se na pivo vrt klupa sa grupom najstariji, najbližih prijatelja, jedva primijetiti kada je jedan od njih stavlja da je popila na sto; naginjući se s nervoznim entuzijazmom.

"Pa, imao sam ideju za novi biznis", kaže ona - oči širom i traži odobrenje dok je srce iznenada, neobjašnjivo potone. 'A najbolja stvar je, stvarno mislim da će raditi. Sam se udružio sa ovom čudesnom dizajner, i to u potpunosti će se skine! ' Možete gugutanje preko svoje planove - sve divljenje i strahopoštovanje i nejasan, ponderirana mučnina - kad neko drugi cijevi. 'U stvari, imam neke sjajne vesti previše ", kaže ona. 'Ja pokretanje podcast sa ovim novim brendom. Nisam ih čak ni prići - one love me! Me! ' Minut kasnije, tu je vijest o promociji, rast od plate, a predstojeće svečanosti industrije nagrada. Klupa ispod vas zanosi sa težinom od šest žena stajala do Hug It Out, a ti se cere drugima preko zveckanja kriglu čaše i prosula prošek. Nekoliko minuta kasnije, izvinite se i odlaze u kupaonicu. "Ti si stara 29-godina-", kažete sebi kako sami zaključati u najdalje štali. 'Povuci zajedno. Prestati biti jealousof svojim prijateljima. "

load...

To je depresivno poznat scenarij - ali ne iznenađuje. Žene su koštice jedni protiv drugih sve je krajnje vrijeme. Rečeno nam je da je Rihanna je "novi Beyoncé '- ne daj bože da ne bi bilo prostora za dvije uspješne Black žene da koegzistiraju u istoj industriji - a mi smo naučili da bukvalno elbowone još od načina da se uhvati buket ( / muž), a ne rizik završavaju potpuno sama. Čujemo da su žene koje su visoke letaka su vjerovatno užasno - i da kukaš ih iza njih na leđima je definitivno opravdana. A saznajemo da rodne neravnoteže u odborima je toliko ekstreman da postoji samo za jednog od nas da napreduju u svakom slučaju.

Tako da je malo čudo, stvarno, ako vijesti o uspjehu druge žene uvijek se sastao sa kandžama izlaz (i zeleno-eyed kontaktne leće u).

load...

Međutim, iako možda postoji milion, milijardu, bilion primjeri klimatiziran konkurencije između žena, tajno svi znamo da to nije, gdje bi trebali biti. Na kraju krajeva, vijcima naše nesigurnosti iza kupatilo vrata mogu biti manje društveno neugodno nego nezadrživo gamižući se na piknik stol i vrišti "prestati raditi bolje od mene! ' Ali to još uvijek ne znači da se osjećate bolje na kraju večeri.

Zbog čega je 'Teorija Shine "je tako važno.

Skovao Ann Friedman u Cut, Teorija Shine je prilično jednostavan. "Kada smo se upoznali ženu koja je intimidatingly duhovit, elegantan, lijep, i profesionalno ostvarena, sprijatelji nju, objašnjava Friedman. 'Okolina se s najboljim ljudima ne izgledaš gore od usporedbu. To vas čini bolje. '

I ona je u pravu.

Uspjeh nije konačan. To nije supstanca koja može ponestane, ili proizvod koji se može koristiti gore. Uspjeh jedne žene ne suprotstavi svoju. A kada jedan od vaših prijatelja je sija, ona ne staviš u senci. Ona te pali se, previše. Uspjeh je neograničene, i zarazna, i nešto što se slavi - bez obzira na to da li ne to je tvoja.

Jedna žena koja je utvrđeno da dokaže postojanje - i značaj - Teorija Shine je Mia Holt. Osnivač podignite projekta, ona je posvećena pronalaženju uspješne žene i pokazujući svoja dostignuća na tisuće sljedbenika online - postizanje nove publike, pa čak i dalje uzdižu ih.

"Ja sam stalno u strahopoštovanje pogona i talente kreativnih žena koje sam okružiti, kako na društvenim mrežama i u stvarnom životu, pa sam odlučio da želim da se stvori prostor za njih slaviti, 'kaže ona Marie Claire. "Želio sam da se uvede kreativne žene jedna drugoj, što je razlog zašto sam odlučio da profil različite žene iz različitih kreativnih sredina u svakom biltenu. Mi se sviđa ideja da kao jedna žena se podiže, ona platforme još jedan s njom. Postoji toliko mnogo kreativaca tamo dijele svoj rad sa svetom, da ponekad može osjećati kao tvoj glas se ne čuje ili vaš rad se ne cijeni. Htio sam dati ženama Pratio sam malo ruku pomoći i priznaju i slave njihov rad. "

Ima smisla. Na kraju krajeva, kao članovi Obamin ženskog osoblja pokazuju da su se udružili da rade zajedno kako bi se njihov glas čuje u Bijeloj kući, a Čimamanda Ngozi Adichie dijeli važnosti u cilju visoke bez brige da li će svojim prijateljima biti ljubomoran ili ne - poruka je jasan. Sama sam, možemo popeti do određene tačke. Ali ako se udružimo i slave jedni drugima dostignuća, svi ćemo biti povišen usput.

Mia slaže. 'Mislim da je po okolnim se sa divnom grupom uspješnih žena, možete učiti od njih i pustiti njihov uspjeh vas dalje vozi ", kaže ona. 'Kad slušam podcaste ili čitati knjige ili pogledajte biznisa koje vode žene, to me osnažuje. Osećam se kao da ako oni to mogu, mogu i ja '

load...

Povezane vijesti


Post Život

Etička porno: Kako to gledati i gdje ga naći

Post Život

Istina o vašim tamponima

Post Život

Prelomna kampanja: slika tela, mržnja tela i nesigurnost

Post Život

Kako me je moje iskustvo traumatike u rodu promenilo zauvek

Post Život

Vještine pregovaranja - kako dobiti ono što želite

Post Život

Ovaj životni hack će učiniti vaše visoke pete udobnije

Post Život

Zbog toga nikad ne bi trebalo da sednete u podzemlju u Londonu

Post Život

Anksioznost - šta da jedeš da pobediš stres

Post Život

Sleep trackers: Evo sve što treba da znate o njima

Post Život

Rad u budućnosti je o dijeljenju i saradnji

Post Život

Intuitivno jesti: novi trend zdravlja koji će promijeniti način na koji ste ishrani

Post Život

Laki bekstva: Firenca, Toskana, Italija