Sleep trackers: Evo sve što treba da znate o njima | BA.polkadotsinthecountry.com

Sleep trackers: Evo sve što treba da znate o njima

Sleep trackers: Evo sve što treba da znate o njima

Ikada zapitali šta se sve do kad si spavao? Jeste li tajnu hrče? Da li se baci i okrenuti?

Riječi Kay Field

San tragača su rastući trend, nudeći savremeni alternativa spavati klinike, a koja vam omogućava da lično nadgledati noćne navike od kuće. Ono što je još da su bili tvrdili da pomogne optimizirati san i unaprijediti svoj svakodnevni život. Ovdje je sve što trebate znati o tragači spavanja, nauke iza njih i zašto nisu mogli dokazati da su dobra za vaše zdravlje.

Koji su tragača spavati?

Sleep tragača su male uređaje koji analiziraju sna tokom noći, pružajući vam podacima narednog jutra. Oni ispitati različite aspekte svog sna: koliko sati si spavao za svaku noć, ako ste duboko ili nemirno spavanje, koliko dugo ćete provesti u različitim fazama ciklusa spavanja (duboki, lagan san, REM) i koliko dugo je potrebno možete zaspati.

Zašto track sna?

load...

Dok dobar san je uvek bio temelj dobrog zdravlja, važnost najmanje 7 sati kvalitetnog sna za prosječne osobe je nedavno naglasio. Spavati deprivationcan dovesti do nedostatak fokusa, poremećaj moždane aktivnosti, neraspoloženje, debljanje i opći osjećaj ukupne letargije. Znajući kako spavaš i ono što je potrebno da se poboljša može pomoći odagnati posljedice sna loše noći i dovesti do opšte poboljšanje u dan-to-dan život.

Kako san tragača posao?

Tragači razlikuju u analizi sna. Glavna metoda za praćenje spavanja kroz Actigraphy, ubrzanja i mjerenjem otkucaja srca. Actigraphy je najčešće korištena metoda u tragači san i često se koristi u ručni nosi spravice za snimanje pokrete tijela. Ubrzanja su sitne komponente koje rade na osjecao neki pokreti tokom noći, pretvarajući ih u električne signale. Međutim, pokret nije najefikasniji ili precizan način za mjerenje sna. Novije tragača sna koristi senzore za otkrivanje promjena u otkucaja srca tokom noći.

load...

Kakve tragača sna postoje?

Najjednostavniji i najjeftiniji tragači spavanja u obliku iPhone i Android aplikacije koje koriste ugrađene ubrzanja telefona osjetiti pokrete kao da spavaš. Međutim, ovi su najmanje precizne načina praćenja sna kao kretanje između faze sna ciklusa su vrlo suptilni i mogu se lako zbunjena. Nosive tragača obično kombinuju fitness i sna analize i točniji nego spava aplikacija. Popularne nosive tragača uključuju Jawbone, osnove i Fitbit sve varirati u cijeni i efikasnosti. Sleep monitori također može doći u obliku dodataka madraca i suvremenih uređaja koji koriste radio valove za otkrivanje suptilnih pokrete tijela, ali većina su trenutno u fazi razvoja.

Koliko su tačni tragača spavati?

U odnosu na klinički testirane analizom sna, lični tragači sna nisu ni blizu kao napredni. Laboratorija klinike sna koristiti nekoliko žica, cijevi i elektrode za mjerenje aspekte, kao što su moždani talasi, pokreta očiju i napetosti mišića analizirati san pojedinca, a lični tragači sna može koristiti samo pojednostavljene metode. Međutim, dok tragači san možda neće biti tako precizan, ipak vam pružiti korisne informacije o kvalitetu vašeg sna i korist u pogledu cijene, jednostavnosti i činjenica da ga možete koristiti u svom domu.

Povezane vijesti


Post Život

Etičko putovanje i neizražene priče o našim destinacijama za odmor

Post Život

Jet lag: Evo sve što vam treba da znate o poremećajima spavanja

Post Život

7 načina zaustavljanja odugovlačenja

Post Život

Zašto sam odao venčanicu Louise roe

Post Život

Idealni bekstvo kada vam je potrebno da izađete iz grada

Post Život

Val thorens vodič: Unutar najljepših skijaških destinacija

Post Život

Mame mogu biti ozbiljne - suđenja za stvaranje prijatelja na porodiljskom odsustvu

Post Život

Kako jesti zdrav kada imate život

Post Život

Stil svoj dom s prelepim botanicima

Post Život

Pseći prijateljski hoteli u Velikoj Britaniji da uzmu svoje ljubimce na odmoru

Post Život

Bio sam uplašen da zamenim mršav za bubu

Post Život

Kako održati uspešan sastanak: 9 praktičnih saveta