Simptomi nestanaka: Sve što trebate znati | BA.polkadotsinthecountry.com

Simptomi nestanaka: Sve što trebate znati

Simptomi nestanaka: Sve što trebate znati

Jedan pisac na ono što bih znala prije nego što je pretrpio pobačaj

U nekim slučajevima, nema znakova od pobačaja i učestalost pobačaja će podići na rutinu anomalija skeniranja. Ovo se naziva propušteni pobačaj.

Mnoge bolnice imaju Jedinicu ranoj trudnoći (EPU) i to je obično na kojoj ćete se vidjeti ako imate simptome ranog pobačaja. Informacije EPuS oko i detalj koji je najbliži možete naći ovdje.

Iako je pobačaj, a posebno početkom pobačaja je uobičajeno, ponavlja pobačaj odnosi samo na otprilike 1 u 100 žena. Tri slučajeve pobačaja je klasificiran kao ponavlja pobačaj iu tim slučajevima, podrška je često na raspolaganju da pomogne u pokušaju naći bilo uzroke gubitaka. Lijek može pomoći trudnoća da se održava, pod nadzorom specijaliste. Većina pobačaja, međutim, jedan-off događaj i žene će nastaviti da imaju uspješne trudnoće bez intervencije.

load...

Uzroci pobačaja

Tu može biti puno uzroka pobačaja i općenito uzrok neće biti identifikovani. Pobačaja u prvom trimestru obično zbog problema sa hromozomima fetusa. Kasnije pobačaja može biti uzrokovana osnovnog zdravstvenog stanja majke, problema sa posteljicom, slabost u vrat cerviksa ili infekciju.

Postoje faktori koji mogu povećati rizik od pobačaja; starosti - trideset godina ima 20% šanse od pobačaja, povećanje od oko 40% u četrdesetim. Ostali faktori uključuju gojaznost, pušenje ili korištenje droga, piju više od 200mg kofeina dnevno, pije više od dvije jedinice alkohola nedeljno. Neki dugoročno zdravstveno stanje također mogu povećati rizik od kasnih pobačaja, oni uključuju loše upravlja dijabetes, jako visok krvni pritisak, problemi štitnjače, bolesti bubrega, lupus i seksualno prenosivih infekcija, kao što su HIV, klamidija i gonoreja.

load...

Pobačaja u nedelju

Je otkrivena rizik od ranog pobačaja smanjuje jednom trenu - otkucaja srca se često može otkrivena na ranoj skeniranje oko šest ili sedam tjedana. Incidencija pobačaja je utvrđeno da smanji sa šest do deset nedelja, kada je otkrivena srca. Studija iz 2003. Godine štampan u časopisu Journal of Obstetrics & Gynecology na 668 žena, pokazali su da je učestalost pobačaja smanjen sedmice na nedelju dana, ali to je nadoknađeno žene starosti. U četrnaest sedmica šanse za pobačaj u zdrava žena pada na oko 1%. Uprkos web pretraživanja pružajući vam različite procentima rizika nedeljno, ne postoji definitivan informacije oko postotak rizik od pobačaja nedeljno.

Povezane vijesti


Post Život

Zdrav način života: Madeleine shaw on whats trending

Post Život

Sve što trebate znati o alergijama i kako ih tretirati

Post Život

Terapija oporavka srca i ono što je predavala jedna žena

Post Život

15 stvari koje treba znati kada se javlja nekome sa anksioznošću

Post Život

Dan srčanog razbijanja mrtvorođene bebe

Post Život

Očigledno je ovo najgori oblik varanja

Post Život

Ideje u kućnoj kancelariji iz instagrama

Post Život

Sve što treba da znate o prstima

Post Život

Sve ćete želeti od ovog impresivnog novog enterijera

Post Život

Dijeta sa kupusom: Sve što trebate znati o ishrani

Post Život

Ovo je koliko tajni čuvaju prosečne osobe

Post Život

Mc se sastaje: Marie France Van damme