Prirodno planiranje porodice: kako ga zapravo koristiti i kako to funkcioniše | BA.polkadotsinthecountry.com

Prirodno planiranje porodice: kako ga zapravo koristiti i kako to funkcioniše

Prirodno planiranje porodice: kako ga zapravo koristiti i kako to funkcioniše

Nema više pilula. Nema više kondoma

Ako mislite da je vrijeme da preispitaju svoj način kontracepcije, ali ti ne nužno fensi pokušavam ništa kao pomodni kao pametan kondoma koji se mogu otkriti SPI i rangirati seksualne izvedbe (ozbiljno, šta !?), da li uzeti u obzir da se vratimo na osnove?

Prirodni planiranje porodice (ili svesti na plodnost ili prirodna kontracepcija) je u porastu u popularnosti, jer postoje 0 neželjenih efekata i 0 prekid u seks.

Ali, gdje je rizičan posao, porodica aplikacije za planiranje kao što su prirodne cikluse i Daysyare sada ozbiljnije uzeo "povući i moliti" metodom povlačenja mnogo. U stvari, oni su sada računaju se kao kontracepcija i mogla bi uskoro biti dostupna na NHS uz pilule i kondome.

load...

Kako se algoritam kontraceptivnih aplikacije raditi? To u osnovi mjeri kada ste plodne i kad nisi koristeći tjelesnu temperaturu i snimanje menstrualnog ciklusa.

Ako slijedite upute (koje ćemo ući u kasnije), ova metoda može biti i do 99% efikasno, jer uči svoje lične plodne prozor i reći će vam da koristite zaštitu tih dana.

Potrebno je oko tri do šest mjeseci za sinhronizaciju sa svojim ciklusom i temperaturu tijela tako da je potrebno da ga koriste za neko vrijeme (zajedno sa drugim kontraceptivi) u prvih nekoliko mjeseci - i to je napomenuti da je ovo prirodan način očigledno neće vas zaštititi od SPI.

Ovulacija se događa oko sredinom menstrualnog ciklusa (koji se računa kao dan od svog prvog perioda na svoj naredni period), a to je kada se trudnoća može dogoditi. Aplikacije računati na korisnike koji svoje bazalne temperature svakog jutra za mjerenje malih porast temperature tijela kada ovulacija odvija. Ali, kao sperma može živjeti unutar ženskog tijela do sedam dana nakon seksa, morate računati u tjednu ranije kao plodna prozor, previše.

load...

Dvije aplikacije, prirodne cikluse i Daysy, koristite metodu temperatura dok besplatnih aplikacija poput Clue pratite svoje periode tokom dužeg trajanja i dati vam grubu procjenu vaše plodne prozor.

Međutim, pretjeranoj konzumaciji ili nedostatak sna može mijenjati temperaturu tako da je najbolje da se ne računa onih jutara! Ali, za razliku od drugih sistema temperatura na bazi, Daysy omogućava vam da snimite svoj temperaturu svaki put kada se probudite (radije nego u isto vreme svaki dan), a samo te treba da su imali tri sata neprekidnog sna da bi mogli mjeriti precizno.

Prirodne cikluse je kreirao muž i žena duo dr Raoul Scherwitzl i naučnik dr Elina Berglund (koji je radio na pobjednički tim Nobelovu nagradu davne 2013.) da bi žene alternativa hormonskih kontraceptiva koji su povezani sa depresijom, debljanje, gubitak libido itd

Dr Elina Berglund nam kaže: "Žene širom svijeta su zainteresovani za istraživanje efikasne nehormonske, neinvazivna oblici kontracepcije - i sada imaju novi, klinički provjerene i regulatornih odobrenih opcija koje možete izabrati. Naša visoke kvalitete kliničkih studija, zajedno sa potrebnom regulatornih odobrenja, znači da možemo pružiti ženama svuda sa novom opcijom za kontracepciju. Prirodne cikluse omogućiti ženama da bolje razumiju njihova tijela tako da mogu donositi odluke koje su pravo za njih. "

Prirodne cikluse se sada koristi više od 150.000 žena u 161 zemalja, a prvi je plodnost praćenje aplikaciju za žene da se reguliše kao medicinski uređaj.

Kako idete o korištenju ciklusa kao prirodni kontracepcija?

'Da biste počeli s prirodne cikluse žena će trebati bazalni termometar za korištenje u kombinaciji sa aplikacijom. Korisnik može početi sa prirodne cikluse u bilo kojem trenutku u svom ciklusu, a ona će se tražiti par pitanja o njoj ciklus na početku. "

Kako to radi?

'A žena mjeri joj temperaturu svako jutro prije nego što ustane i iz kreveta, ulazi se u aplikaciju i dobiva crveni ili zeleni dan. A Green Day znači da je 'nije plodna i da uživate u seksu bez zaštite (ako zna njen partner dobro). Na crvenom dan ona će vjerovatno biti plodne i treba da koriste zaštitu, kako bi se učinkovito spriječiti trudnoću.

Koliko je tačna to?

'Kliničke studije su pokazale da je njegova efikasnost poboljšava korištenje prirodnih planiranje porodice na nivo gdje postaje uporediv sa kontracepcijske pilule. U brojkama, to znači da 7 žena od 100 zatrudnite u godini (sa pilula, to je 9 žena od 100). To je također napomenuti da prirodne cikluse je samo odobrena kontracepcijske aplikacija u Europi, što znači da je klinički podaci su pažljivo pregledani od strane vlasti. '

Da li je to Sigurnim?

'Ne kontraceptiv je 100% spasujuci. Međutim, ono što prirodne cikluse na snazi ​​za kontracepciju je da jedinstveni algoritam analizira podatke temperatura u ime žena. Tradicionalno, podaci temperature i drugih pokazatelja plodnosti potrebno da se analizira direktno žena, što može biti teško i skloni ljudske greške. "

Ono što je stvarni biologija iza latencije?

'Žena može zapravo postati samo trudna na 6 dana u jednom ciklusu, to uključuje i životni vijek žene jaje (24 sata) koji je objavljen u vrijeme ovulacije i koliko dugo sperma može preživjeti u tijelu (do 5 dana). Uzimajući u obzir ove faktore i mnogi drugi kao žene dužine ciklusa, pravilnost, temperature i LH hormona se može utvrditi kada ti dani su za nju. Jer je drugačija svakog ciklusa i svaka žena, prirodne cikluse ne pretpostavlja da će to biti isti za sve. Uzimajući sve to u obzir obično završiti sa oko 10 'crveni dana u jednom ciklusu, gdje vam je potrebno da se suzdrže ili koristite zaštitu (kondom) kako bi se spriječilo trudnoću.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Najbolja božićna tržišta koja će posjetiti ove godine preko uk

Post Život

Prestanite brinuti o stavovima drugih ljudi

Post Život

Zbog toga je verovatnije da ćete dobiti dršku u vašem periodu

Post Život

Tražite savršenu sunčevu mini-pauzu?

Post Život

Stanovnici: Ovo su šest pitanja koja treba da ih pitate

Post Život

Zaboravi tinder: Evo najnovije gimnastike za singlove

Post Život

Dan mentalnog zdravlja: 7 načina održavanja mentalnog zdravlja

Post Život

Na lokaciji: Ibiza, španija

Post Život

Mc se sastaje: Sarah curran, mbe

Post Život

@work live: Uštedite 15 EUR na kartici za našu karijeru koja mijenja igru

Post Život

Etička porno: Kako to gledati i gdje ga naći

Post Život

Zamrzavanje jaja: Očigledno više žena diplomira to rade nego ikada