Prirodni carski rez: Šta su oni? | BA.polkadotsinthecountry.com

Prirodni carski rez: Šta su oni?

Prirodni carski rez: Šta su oni?

Može li ovo biti sigurniji, manje komplikovan način imati carski rez?

Doktori su trenutno testiranju ono što oni nazivaju "prirodan" i "sporo" carski rez, koji ima potencijal da C-sekcije sigurnija za majku i bebu.

Kako sada stvari stoje, caesareans uključuju beba se izvadi iz utrobe brzo, prije nego što je brzo završio i oduzeta. Jedan od rizika ove vrste rođenja, je da bebe mogu pate od respiratornih problema zbog iznenadne promjene u zraku.

Stariji majke rock: Zašto kao mama preko četrdeset nije velika stvar

Sa prirodnim carski rez, međutim, trenutno vučena na londonskom University College Hospital, mali rez je napravljen u majčinoj utrobi, i bebinu glavu je tada izvukao. Beba je zatim napustio da bi na svoj način se sama.

To može potrajati i do četiri minute, a jednom besplatno, beba se podiže da se odmori na majku pupčane vrpce i dalje u prilogu. Roditelji mogu vidjeti bebu pol za sebe, a stručnjaci vjeruju da to može ojačati vezu između majke i bebe, i smanjiti komplikacije.

load...

Konsultant babica i lider suđenje Belinda Green je rekao: 'Tako mnoge žene kažu da je veza sa svoju bebu je jača nakon carskog reza kože na kožu, a postoje dokazi koji ukazuju na to smanjuje broj komplikacija nakon rođenja.

"Potražnja za ovom vrstom rođenja nastavlja da raste a ja stalno kontaktirao žene koje to žele."

Charlotte Filbi imala prva dva bebe kroz redovne carskim rezom, a njen treći kroz prirodan. Ona kaže da je iskustvo bilo daleko bolje za nju i njenog sina.

"Prva dva su bili veoma klinički," rekla je ona za The Times. "Beba je izrezati i odmah zamotala i ugrabi mi daleko. Ali u trenutku Xander je ležala na grudima, koža na kožu, on je bio potpuno umiruje. Bio je stvarno miran.

load...

'Bilo je sasvim nevjerovatan trenutak i shvatio sam da je ovo ono što žene mislili kada su govorili o svojim iskustvima rođenja. "

Kako zaustaviti 'mama krivice' od vas sputava

Postupak koji je opisan kao "na pola puta između prirodnog rođenja i carskog reza ', uskoro bi mogao biti dostupan širom zemlje ako testove i dalje pokazuju da nema rizika.

Royal College of Obstetrics and glasnogovornik ginekologiju dr Patrick O'Brien je rekao: "Ne postoje nedostaci metodi. To bi trebao biti na raspolaganju za svaku ženu. Suđenje je uzbudljiv korak naprijed. "

Povezane vijesti


Post Život

Astralni seks: Šta je to i treba li da probate sa svojim partnerom?

Post Život

Londonski najtopliji fitnes pop-up

Post Život

Morate početi da imate decu u ovom dobu ako želite tri (očigledno)

Post Život

Sleep trackers: Evo sve što treba da znate o njima

Post Život

Intenzivni kardio od 1 minuta može uticati na 45 minuta vežbanja

Post Život

Volontiranje sa starima

Post Život

Započinjanje sopstvenog biznisa - šta treba da znate

Post Život

Ovisnost od pornografije - 7 znakova da imate problem

Post Život

15 stvari koje muškarci žele da žene znaju o danju

Post Život

Spavanje: Šta stvarno uzrokuje i kako se tretira?

Post Život

Laki pobjeći: otok čovjeka

Post Život

Evo vojske!