Princeza haja iz Jordana zbog toga što ne možemo ignorisati humanitarne krize | BA.polkadotsinthecountry.com

Princeza haja iz Jordana zbog toga što ne možemo ignorisati humanitarne krize

Princeza haja iz Jordana zbog toga što ne možemo ignorisati humanitarne krize

Princeza Haya Bint al Husein piše o tome kao majka znači da je

"Morat ćete ostati mirni i prolaze kroz spisak u svom umu", rekao sam joj. 'Da li je beba previše vruće ili previše hladno? Da li su se osuši? Da li oni moraju podrigivanje ili su plače za hranu? To je gotovo uvijek nešto jednostavno, i oni će obično smiriti kada smo se upoznali tu potrebu. '

Jednom. Vas. Sastanak. To. Potreban.

Ja sam razmišljao o majkama koje ne mogu zadovoljiti potrebe svoje bebe 'više nego ikad od šale da je uništio bebu, a ja pišem ovdje u njihovo ime.

Šta rade o krike koje smanjuju kroz njih kao što su mačetama, više nemilosrdan od toga užasnog kartice (koji je, usput, na kraju je ostao bez baterije nakon tri sata od buke)?

Zvuk plač djeteta je nepodnošljiv. Ne postoje dva načina o tome. Ali, ono što mora to biti kao da se suoči taj zvuk i pokušati utješiti vaše dijete u očajničkom znanja da ne postoji ništa što možete učiniti kako bi oduzeti njihova bol? Ono što mora da bude kao što je na glad konzumirati sopstvenog tela, da jedva imaju snage za kretanje, a ipak morati pronaći energije, iz noći u noć, za držanje i rock vaše plače dijete spavati?

load...

Kao majka, šta bi ti uradio? Zar želiš tišinu; poslati molitvu koji je tražio buke da prestane; samo da se zaustavi? Svi smo bili tamo, ali ne i sa ulozima poput ovih. Možda bi moliti da nikada neće prestati, kao tišina mogla značiti mnogo veću tragediju?

Postoji 300 miliona neuhranjene dece sada u svijetu. Njihove majke koje moraju pogledati u oči, iz dana u dan, kad nemaju ništa, ili ne dovoljno, da daju.

Niko od nas ne žele da znaju ove činjenice, da ih znam.

Oni su previše sirovo.

Previše bolno.

Znam da kada sam postao majka, to je bilo kao da sam prolio zaštitni sloj koji me je zaštićen od boli stvarnosti našeg svijeta. Dugo vremena, jedva sam se suočiti gledao vesti jer je moja nova majka-mozak obrađuje sve drugačije.

load...

Čak i sada, ponekad uvući u moje dječje sobe gledati ih da spavaju i ljube svoje obraze kada je tragedija našeg svijeta osjećati previše. A kad se vratim iz humanitarne misije putovanja na front očaja, sve pada u vodu; Ja ću podići spavanje djeca iz kreveta i da ih u rudnik, gdje ih mogu držati u neposrednoj blizini preko noći.

Ponekad mislim da bi bilo lakše da se ne uključi u bol svijeta, i bez sumnje, mnogi od vas čitajući osjećati isto.

Ali ja sam tu da vas molim ipak da se uključe.

Majke svijeta, sada ulazimo u Novu godinu vrijeme kada obitelji dolaze zajedno. Znate, kao i ja, da kreće plač bebe u drugu sobu ne čini plače stop; da iz vida ili mogao čuti nikada stvarno je van pameti.

Teško jer bi to moglo biti, moramo izbjeći potrebu da se izgradi zvučnom izolacijom zidova i električna ograda oko vlastite obitelji, oko sopstvene svesti: dugujemo našim svojoj djeci da prihvate nit majke samilosti koja nas sve ujedinjuje kao žene, kao majke, kao ljudska bića.

Dozvolite mi da ponovim: 300 djece širom svijeta će ići u krevet gladni večeras. I njihovih majki neće moći da ublaži svoje vapaje; da zadovolje svoje potrebe.

To dugujemo našoj djeci da "naginju u stvarnost. Opremiti se sa znanjem o činjenicama i da se naoruža kao ratnika u borbi protiv pošasti gladi, koja nema mjesta u svijetu s dovoljno hrane da dijele.

To je vrijeme za glad do kraja.

Ako ste se preselili u pomoć druge majke kako bi prehranila djecu tokom 2018. Godine, postoji mnogo načina da se napravi razlika. Moglo bi se donirati u banku hranu koja podržava obitelji u vašem lokalnom području. Ili ste mogli podržati Svjetski program za hranu, UNICEF-a i nevladine organizacije poput Save the Children, Medicins bez granica, Oxfamor CARE.

Saznajte više o Princeza Haya je humanitarni rad ovdje: princesshaya.net/english, facebook.com/HRHHayaBintAlHussein

Povezane vijesti


Post Život

Bangkok, ali ne kao što znate - recenzije Marie Claire

Post Život

Smetnja i meni - kako izgleda kao da ima pet pobačaja

Post Život

Speedo nove kupaći kostimi su savršenstvo

Post Život

9 stvari koje treba da znate da dođete do vrha i ostanite tamo

Post Život

Mc se sastaje: Tove Westling, osnivač i direktor, Varg pr

Post Život

Bondage: vodič korak po korak za kompletne početnike

Post Život

Bio sam uplašen da zamenim mršav za bubu

Post Život

Ako ste doživeli ovo dok ste se prijavili, vi ste žrtva zombi

Post Život

Linkedin vodič za uspjeh u karijeri

Post Život

Kako jesti zdrav kada imate život

Post Život

Kako mi je moja autoimuna bolest učinila da se osećam beskorisnom

Post Život

Kako napraviti veliku odluku u 9 jednostavnih koraka