Prestanak je postao dobar za vas. Da stvarno | BA.polkadotsinthecountry.com

Prestanak je postao dobar za vas. Da stvarno

Prestanak je postao dobar za vas. Da stvarno

Karijeru, porodicu, prijateljstvo... Pritisak da se svaki aspekt našeg života pojaviti besprijekoran nikada nije bila veća. Ali, kada se oporavlja perfekcionista Charlotte Filbi odlučio saviti njen uspješan start-up i hoda od 'da je sve', shvatila je da odvikavanje je igra-changer

Dva dana prije nego što sam isključen iz digitalnog poslovanja bih proveo dvije godine divlji moju utrobu za izgradnju, domaćin sam događaj na žene i rad. A pjenušava panel gostiju strastveno govorio o poslovima, start-up, i uspone i padove raste smislenu karijeru u vrijeme kada sigurnost je stvar prošlosti, a plate su u zastoju. Događaj je bio dio serijala smo najavili u nacionalnim novinama, a mi smo imali veliki brendovi graju biti dio toga. S ponudama poplave u za saradnju i sponzorstva, moglo bi se reći poslovanje je u ekspanziji. Dakle, kada sam najavio zatvaranje mog online magazin, Domovina, putem društvenih medija u ponedeljak, odgovor je bio jedan od užasnut začudjenost. Je li to šala? Ja sam bio u redu? Da li sam reallyquitting? Šta u Božje ime je krenulo po zlu? Ali istina je, nikada nisam bio tako lakše. Izlaženje bilo dobro.

Kao i sa svim pričama, postoje dvije verzije: jedan dugi, jedan kratki. Skraćenu verziju moje je da nakon gotovo promašaj sa potencijalnim investitorom koji je pokušao da drastično promeni uslove našeg partnerstva u pet do dvanaest, bio sam prisiljen, bez upozorenja, da pusti osoblja bih nedavno imenovani na osnovu ulaganja. Čak i sada, to i dalje me čini fizički bolestan. Ali na razmišljanje, to se osjeća kao uska bijeg. Jer dok postoji tuga i peckanje gubitak lice priznao poraz, istina je moj život jednostavno nije bio održiv. U pokušaju da stvore karijeru dok zarađuje dovoljno da bi krov nad glavom moje porodice, ja - kao i mnogi od nas - ja našla na pokretnoj traci dugih dana i neprospavanih noći. Izlaženje nije bila opcija, a to je što mi je jadno. Dvije godine nakon što sam napustila svoj posao s punim radnim vremenom u poslovnom okruženju za postavljanje na svoju ruku (u uvjerenju da sam uzimao veću kontrolu mog života), morala sam da odem. Na kraju krajeva, 90 posto start-up 'ne', prema Forbesmagazine. Realnost pokretanja biznisa bio pravi šok.

load...

Tako da sam ja bio jedan zabrinuti muž, troje djece mlađe od pet godina, bez odgovarajuće briga o djeci i potpuno izgorio. Često, bio sam tako umoran i zabrinut da sam plakala u pravilnim intervalima, pukla na zvuk glasove moje dece i strašna tekstova od prijatelja. Na bazu nivou, znao sam nešto morao dati. Ipak, svaki put kad sam čuo svoje sumnje, oni su brzo ugušeni -. Dijelom mog straha da, ako sam ikada rekao ne, sve dalje mogućnosti će nestati, ili sam davao u moram priznati da je i motivisan krici od 'Superwoman!' sa klupe, kao dobronamjerni prijatelji i klijenti me video žongliranje divlje (sa prividne uspješnosti) i pitao: "Kako to radiš? ' Pravo pitanje je, mislim, trebalo da bude 'Zašto?'

load...

Da, bilo je osjećaj panike oko naše financijske budućnosti, što je i danas. Ali oslobođenje osjetio sam kad sam konačno imao hrabrosti da pitam šta stvarno želi od života (odgovor: za rad, provoditi vrijeme sa svojim prijateljima i muža i uživam djecu i biti u mogućnosti da plati račune bez plače cijelo vrijeme) je transformativni. To je pitanje koje je sve više na usnama generacije preko-naglasio hiljadugodišnje žena, kao odgovor na pritisak da se stalno 'digitalno na ", dok rodni pay-jaz odbija da se smanjuju, očekivanja od poslodavaca i klijenata rastu, a rente skočiti. 'Naporno nekada bila norma - boastable, čak, kaže čarter klinički psiholog dr Jessamy Hibberd. "Ali ja sam primijetio pomak. Žene počinju da prepoznaju da je ubijanje sebe radi to jednostavno nije dovoljno dobar razlog. " U svojoj knjizi zabrljaš: Postizanje Više Doing Manje, Tiffany Dufu čini slučaj za odvikavanje - ne kao znak poraza, ali kao korak ka većoj ispunjenje u svakom aspektu vašeg života. Jednom plakat dijete za do-it-sve generacije, Dufu je član lansiranje tim Lean U i glavni rukovodstvo službenik na Levo, najbrže rastuća hiljadugodišnje profesionalne mreže. Nakon shvativši da više ne može učiniti sve što je potrebno da radi, ona kaže da je naučila da prihvate nesavršenosti, preispitati svoja očekivanja od sebe i smanjiti joj da-do lista kako bi se postigla bogat, nagrađivanja život.

Isto tako, prije dvije godine, Alija Mladi, 35, udaljio od unosan ulogu kao šef poslovanje za kompaniju koja finansira filmova i TV emisija. Nakon treninga kao pravnik, to je bio posao je ona težila. "Ali, u stvarnosti, to je bilo previše sati, previše stresa i konstantnog pritiska", kaže ona. 'Nisam mogao isključiti i nije imao dovoljno vremena za sebe i onih koje sam bio blizu. Postao sam više zanima ideja da radim za sebe. Ja hteo da promeni kako sam živio prije nego što sam imala djecu i postala ovisna o visokom plate. " Sada radi kao slobodni konsultant, Young kaže da ne imati istu financijsku sigurnost, ali ima mnogo manje stresa i radi daleko manje sati, i osjeća se ispunjeniji kao rezultat.

Odvikavanje ili "pustiti ne znači odustajanje potpuno, 'objašnjava Phanella Mayall Fine, izvršni trener, razvoj konsultant i suosnivač Step Up Club, koji pomaže ženama da krene naprijed u karijeri. Umjesto toga, radi se o redefinisanje naš pristup "Znamo da žene imaju više složene putanje karijere i šire, više nijansirana definicija uspjeha od većine muškaraca," objašnjava ona. "Mi postavite vrijednost na ostvarenje, vršenja strast, primanje poštovanje i prave razliku. Burnout, anksioznost i nedostatak privatni život nekada biti prihvaćen nusproizvoda uspješnu karijeru, ali to se menja. Mi smo pod većim pritiskom nego ikad, i puno nas se kaže: "Ne mogu više ovo". '

I burnout nije rezervisan za one na vrhu svoje igre. Lara Denton preselio iz Doncaster u London prije dvije godine izgraditi karijeru u marketingu. U 27, ona je našla u kolotečinu, radi kao dadilja danju i u baru u noći pokriti stanarinu. Ona nikada nije dovoljno vremena ili energije, krivotvoriti put gde bi volela da bude. 'Ne želim da prizna poraz i krenuti natrag kući, gdje nema mnogo posla u svakom slučaju ", kaže ona. "Ali ja sam u ulov - 22 situacija. Nekoliko dana želim da plačem. Ne znam kako da izađem iz ciklusa ".

Dok je holistički samo-procjene može izgledati popustljiv kad se bore da plati račune, dr Hibberd kaže da ne može priuštiti da ne prioritet uravnotežen život. "Rad na pogrešan način može izazvati hroničnog stresa," objašnjava ona. 'To može dovesti do anksioznosti i depresije, i načeo samopoštovanje.' Znaci nešto treba dati uključuju Bojeći rada, povećana osjetljivost, osjećaj u stanju visoke pripravnosti, razdražljivost, loše raspoloženje, ili osjećaj ne može da se nosi. Imati manje energije i motivacije, a ne osjećaj u mogućnosti da se uključe u drugim dijelovima svog života (kao što vidimo prijatelje), su također znakovi upozorenja.

Da biste se kretali naprijed, dr Hibberd savjetuje: "Uzmi korak unazad da dobiju perspektive. Možda samo treba imati slobodan dan i dati sebi vremena da razmislim. Razgovarajte o stvarima sa nekim imate povjerenja. Pogledajte sve zahtjeve na vaš život, i vanjski i unutrašnji, i pitaju "Može li bilo koji od ovih promjena?" Često, to je pritisak stavimo na sebe da stvara stres. " Razraditi ono što je važno za vas - radite svoj vrijednosti poklapaju s kako živiš svoj život? Na kraju, sebi rok: ako stvari nisu promijenile X, da ćete učiniti Y.

Za mene je došao trenutak kada sam odlučio da ne traži novog investitora. Ja nisam bio u poziciji da nastavi časopisa kao strast projekta. Ipak, kako bi za to biti financijski održiv na skali ona je narasla na, morao bih da bude tako PR-prešao da bi bilo neprepoznatljivo iz slobodnog razmišljanja, pametno dizajniran, iskren platforma sam iz stvoriti. Izvukao sam se jednostavno popis prednosti i mane - kao što sam imao kada sam odlučio da napustim 'san karijeru' na nacionalnoj novine za pokretanje Motherlandin na prvom mjestu.

Na kraju, to nije bila činjenica da zarađivati ​​novac iz novog poduhvata je teško da navelo otkaz OK. Kada sam uporedio svoje razloge za pokretanje svoju kompaniju (više fleksibilno radno raspored, bolji rad-život balans, zadovoljstvo poslom, potencijal da se napravi puno novca) sa stvarnošću (beskrajni opterećenje, bez jaz između posla i porodičnog života , gradi nešto što mi nije ispunjava profesionalno kada bih mogao biti pravi dobar život raditi nešto drugo), da je ne-brainer. Ali ja bih bio tako uhvaćen u "odvikavanja od loše 'narativni da nisam mogao pustiti.

Šest mjeseci niz liniju, mogu potvrditi da ovo nije radilo o postizanju savršen rad-život balans. Brine o dnevnoj realnost postojanja novi posao pisanje i dalje stalni izazov, ali to je jedan ja uživam, jer volim ga. Izlaženje se ne radi o odustajanje, a to nije slaba. To je o tome dovoljno hrabar da prihvati da nešto u životu ne radi, i rekao, "U redu, hajde da probamo nešto drugo."

Odvikavanje: da li je vrijeme da ode?

Izvršni trener i suosnivač Step Up Club Phanella Mayall Fine otkriva kako da kažem, ako vam treba spustiti loptu - i kako da je otkaz

1 You Feel isključeni iz rada, u nedostatku motivacije ste nekada imali i obavlja svoj posao manje well.2 opći osjećaj iscrpljenosti - bilo fizičke ili mentalne - na većini days.3Difficulty koncentracijom ili problema podsjećajući stvari koje bih normalno remember.4More argumente ili manje komunikacija, kako sa svojim partnerom i drugim odnosima u zemlji i work.5 problema da zaspu, ili buđenjem noću i osjećaj u stanju da se prebacite off.6 Vraćajući se nezdravo strategija preživljavanja, kao što su alkohol, na dnevnoj bazi. Akcije plan7 Preuzmite kontrolu nad svojim radom života balance.8Where moguće, ostavite ured na vrijeme i imaju za cilj isključiti većinu večeri. Ako si je teško dobiti za svojim stolom, pokušajte zakazivanje 'sastanak' u calendarfor 06:00 da vas tražiti glavom pogodio za toliko potrebno vremena rest.9Make za vježbu. Ostavljajući svoj sto i izlaska na svježem zraku u vrijeme ručka ili sredinom popodneva je pokazano da se smanji stres. Biti strog oko će kupiti ručak ili protegnuti noge - samo 20 minuta će napraviti veliku razliku. Pronađite obližnjem parku ili na otvorenom prostoru i objaviti šumom i zelenilom, ili se sa prijateljem i razgovarati o bilo čemu osim work.10 pronaći nerada fokus. Možda će zvučati kontradiktorno kada ste iscrpljeni i malo vremena, ali zauzimaju hobi može biti veliki stres ublažavanje. Vi ćete dobiti perspektivu na karijeru, vaš um će dobiti odmor od briga posao, a vi ćete biti prisiljeni da napuste ured na vrijeme ili preskočite vikend poziva. Sastanak drugi izvan industrija je dodao bonus.11 Pogledajte svoju doktora. Lijevo označeno, burnout mogu biti ozbiljna i dovesti do niz drugih fizičkih i mentalnih problema. Ako se bori da se trese simptome, vidite professional.12Speak sa svojim menadžerom. Znamo da komunikacija sa šefom je jedan od najvećih utjecaja na sreću na poslu. Pokušajte govori o tome kako se osjećate. Vaš šef može biti pod pritiskom previše i ne znaju kako se loše stvari za vas. Re-jigging raspodjelu zadataka, ili način na koji vaš tim u interakciju, može biti sve što je needed.13If imate neosjećajan šef, razgovarati sa HR.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Kako zaustaviti mamu krivicu od držanja vas

Post Život

Podignite svoju božićnu igru sa našim novim omiljenim fizzom

Post Život

Poznate priče o prvom datumu

Post Život

Ovo je ono što nazivamo radnom etikom

Post Život

Ovi recepti vodke koktela će vas provesti kroz svečanu sezonu

Post Život

Delikatno Ella top 5 kuhinjskih ormarića

Post Život

Kako pomoći u prevladavanju nelagodnosti zgaga u trudnoći

Post Život

Intenzivni kardio od 1 minuta može uticati na 45 minuta vežbanja

Post Život

Paphos bi trebao biti sledeći na vašoj želji za putovanja i evo zašto

Post Život

Kako starost može uticati na vašu karijeru

Post Život

Anksioznost - šta da jedeš da pobediš stres

Post Život

Kako vam boji vašeg perioda stvarno govore o vašem zdravlju?