Ovo je kako napisati pismo za žalbe, od strane najvišeg advokata za zapošljavanje | BA.polkadotsinthecountry.com

Ovo je kako napisati pismo za žalbe, od strane najvišeg advokata za zapošljavanje

Ovo je kako napisati pismo za žalbe, od strane najvišeg advokata za zapošljavanje

Adrian Škotska, koji je na čelu tima advokata na sudije Sykes Frixou Ltd, nudi njegov savjet o tome kako napisati pritužbu pismo.

Ne postoji generalno-propisanom obrascu za pritužbu. Neke kompanije imaju svoje in-house oblicima, koje mogu tražiti da koristi. Žalbeni postupak kompanije takođe treba postaviti koga treba da se obrate vaše pritužbe u.

Ako nema propisanom obrascu za svog poslodavca, ili ako niste sigurni, to je naše iskustvo da je obično dovoljno da postavi svoju zabrinutost u pismu ili e-mail. U nastavku je osnovni predložak, koji možete naći pomoći u strukturiranju vaše pritužbe.

Postoji mnogo različitih strategija tamo, ali u većini slučajeva preporučujemo da pritužbu utvrđuje činjenice u detalje i reference zakon više površno. Većina zaposlenih nisu pravnici i ne očekuje da predstavi pravni argument. Fokus bi trebao biti na snimanje tačan i pouzdan u obzir stvari koje su dovele do vaše pritužbe. Detaljnih tačaka zakona mogu rješavati naknadno, ako i kada je to potrebno i poželjno, uz pomoć pravnog zastupnika.

load...

Na kraju, važno je da budem iskren u pritužbu. Osim moralnih razloga, ako napravite lažne optužbe, možeš lako nađete na drugom kraju disciplinske procesa.

Poštovani [NAME]

Imajte na umu da je ovaj članak i drugih pravnih sredstava objavljen na našim stranicama s vremena na vrijeme mogu samo ikada iznositi kratak i uopštene komentar na pitanja koja se odnose. Oni ne predstavljaju pravni savjet i ni mi, ni sudija Sykes Frixou Limited su u stanju prihvatiti odgovornost za bilo kakve gubitke koji proizlaze iz oslanjanja na njih. Ako su pogođene seksualnim diskriminacije ili drugim oblicima radnom mjestu maltretiranje, trebalo bi pristupiti specijalista advokata direktno za savjet. Važno je da se tako brzo kao što će vjerojatno primijeniti zakonske rokovi rade.

load...

 

Povezane vijesti


Post Život

Ova reakcija velikog sagorevanja veličine modela je sve

Post Život

Kako biti usamljen (i vlasništvo)

Post Život

Sleep trackers: Evo sve što treba da znate o njima

Post Život

Cinnamon buns recept prema scandikitchen

Post Život

Cape Weligama Šri Lanka pregled hotela: šta treba da znate

Post Život

Uticaj nesigurnosti moje telo na moju ćerku

Post Život

Vještine pregovaranja - kako dobiti ono što želite

Post Život

Top 5 osjećati dobro svečano piće

Post Život

Zašto sada moramo da pričamo o zaštiti od sunca za kosu

Post Život

Zašto je zivanje tako zarazno (prema naučnicima)

Post Život

Henry Holland nam je rekao jednu stvar koju nikada neće naći u njegovoj kući

Post Život

Dugo očekivani nedostatak prosecka se zapravo ne dešava momci