Odnosi prema djeci: Kako ne mrziti svog muža nakon djece | BA.polkadotsinthecountry.com

Odnosi prema djeci: Kako ne mrziti svog muža nakon djece

Odnosi prema djeci: Kako ne mrziti svog muža nakon djece

Kada Rolling Stone novinar Jancee Dunn rodila kćer, ona je bila blaženo nesvjesni utjecaja bi to imalo na nju odnose. Umorni od veslanja zbog seksa i poslove, ona konsultovani stručnjaci za proizvodnju iskrenu knjigu o odnosima pisati djecu i kako da ne mrzim tvoj muž nakon djecu. Evo, ona otkriva kako možete donijeti brak sa ivice pored neprospavanih noći

Naši životi su bili gotovo smešno miran kad su moj muž Tom i ja u braku. Vikendom su lijeno proveo u krevetu ili istraživanje grada; argumenti su uglavnom ograničeni na kojoj bi trebalo da provedemo praznike... Onda smo imali bebu.

To je sumorna realnost da bez obzira koliko harmoničan si kao par pred djecom, definitivno ćete se boriti nakon toga. Glasno. Više puta. Vi ćete biti iznenađeni kako grijani spor može dobiti oko toga čiji je red da se promeni pelena (najčešći argument među novim roditeljima, prema nedavnom istraživanju Daily Mail.) Mnoge stvari ćete red oko izgledati male, ali postupno su saberete u nešto veće koje mogu trajno potkopati vašu vezu.

load...

Poremećen od nedostatka sna, najviše trivijalna pitanja mogu ste krenuli. Ovo je jedan tipičan: pitam moj muž jedne večeri nakon što sam napravio večeru učiniti za pranje. "Da, ali hajde da pustimo sve potopiti na nekoliko sati", on odgovara breezily. "Ali moram oprati boce bebin," kažem mirno, znajući da je u namjeri da string ga u nadi da ću to sam učiniti. "To može čekati", on odgovara ležerno, noodling sa svojim telefonom. Niotkuda, ja sam ispunjen rastopljenom bijesa bih smatrao potpuno Unhinged u mom prethodnom životu. "Samo želim da pusti svijet potopiti! ' Mislim da sam vikao pred raspuštanje u heaving jecaje dok je gleda u nevjerici.

Na sreću iz istraživanja i pisanje čitavu knjigu, otkrio sam takav odgovor nije neobično i da postoji mnogo stvari koje možete učiniti da se zaustavi borbe - ili barem upravlja njima na najbolji, najveći pozitivan način.

load...

Predložite make-out sjednice za 15 minuta, a ako ti i dalje ne osjećate to, dozvoljeno ti je da odem. Neka opustiti te uz masažu - pravi jedan, a ne uobičajena dva minuta ramena poviti. Moj prijatelj Lily čita erotika unaprijed. "Deset minuta i dobro sam da idem", kaže ona. I dok to možda ne izgleda seksi zakazati seks, zaustavlja bolne ciklus njegovog približavanja i da ga gasi, slijedi seks suše koja je onda teško da se probije iz.

Bilo je to nakon što je naša kći počela spava preko noći kad smo prešli na treću fazu sukoba, poznat kao 'to radiš wrong'.Once sam stajao nad Tom dok je nervozno pokušao kopča naše kćeri u kolica, i ona pala preko kao vreća pijeska. Na kraju sam mu to više ne stoji. "Ja ću to uraditi", rekao sam nestrpljivo. Cue viče. Psiholozi imaju ime za moju kontrolu ponašanja: majke čuvanja ulaza, u kojima majke mogu se otvara vrata da uključuje sudjelovanje tata ili čvrsto zveket ga isključite. Jednom sam bio clued u, shvatio sam da sam čuvanja ulaza cijelo vrijeme, od kritikovanja ( 'zdravo, to nije kako joj se sviđa njena žitarica!') Na neverbalne neodobravanje, kao što su oči valjanje i uzdisanje. To čini oklijeva otac više voljni da pomognu, stvarajući petlje self-ojačanje - tako sam se primoran da se opustim mojim standardima i aktivno ga uključiti. Ako ju je obučen u prugama i plaids ili nije joj hraniti zeleni povrća, rekao sam sebi da ću preživjeti.

Idemo dalje, u narednu fazu je jedan čujem najčešće od drugih mothers.'Simon nisu prstom sve vikend da pomogne oko bebe ", kaže moj prijatelj Sarah na školskom staze. 'Do nedelje, ja sam jedva da razgovara s njim, ali naravno nije primijetio. " Ne mogu vjerovati da se sati koje sam proćerdao rade istu stvar - isparenja, besno, mrmljajući. Moje ozlojeđenost će graditi dok nisam eksplodirao. Onda mi je sinulo da je Tom ne može čitati misli. Kako mi je odnos savjetnika Terry Real je rekao, "To je zaista orašasti ideju da efikasna strategija za dobivanje ono što želite od vašeg partnera je da se žale da nakon toga. To mu ostavlja gde da ode. " Real je rekao da treba da prestanem igranje žrtve i reći Tom, mirno i konkretno, ono što sam htio. Koliko je važno da se čarolija stvari? Razmislite o velikom istraživanju razvedene **, koji je utvrdio da je četvrtina muškaraca koji su služili papire za razvod nije vidio da dolazi.

Takođe sam prestao pripisuju dijabolična motiv za Tomovu ponašanje, nešto što Rising Strong autor Brene Brown naziva, "priča Ja čine '. U mom slučaju, to je bilo, 'Moja žena radi sve magarac rad dok sam kick back'. Podijeliti sa svojim partnerom, Brown kaže, a vi ćete biti iznenađeni kako komično pogrešan svoj "priča" je često. Moj bes malo ohladi, kada sam shvatio da nije bio zlo - samo pojma.

U međuvremenu, Tom je naloženo od strane Real protjerati izraz 'smiri' (što neminovno stvara suprotan efekat) i pod u ovo: "Šta da kažem ili da odmah da se osjećate bolje ' Ovaj magic fraza je bila igra-changer: to me tjera da se fokusiraju na ono što mi treba, bira dole napetosti i daje Tom agencije da se situacija promijeni.

Naša peta faza borbe je lako najviše intense.Again i ponovo, svađa se da će doći jer sam istovremeno kuhanje, čišćenje i gledao bebu dok Tom sretno parkirani na kauču. Psihoterapeut Jean Fitzpatrick objašnjava da je to zato što "žene imaju tendenciju da budu oni koji rade vremenski povezanih zadataka koje uključuju rokove, kao i škole magneta. Čitav svoj dan je programiran da odgovori odmah. "

Morao sam da se probije da razočaravajuće mali uzorak - i to brzo. Prvo smo seli sa liste i jasno podelio se poslove. Onda, Uzeo sam naviku da pregovara vremena kompromisa: on bi mogao uzeti u subotu vožnju biciklom ako onda sam upoznala prijatelje na kafu. Nekoliko brak terapeuti predložio sedmični 15 minuta susreta na hash od logistike. Neću lagati: Strahujem da svakog petka uveče, ali ja sam bio naivan da mislim briga o djeci i poslove da ćeš nekako obaviti organski. Kako nam psiholog Guy Winch je rekao, 'Nakon beba, sve je za pregovaranje. Parovi bi trebali pregovarati cijelo vrijeme. "

Naša kći je sada sedam i naravno Tom i ja i dalje boriti, ali mi se trudimo da uradimo to kao odrasli, a ne dva mala djeca u igralište. Potrebno je herkulovski napor da ostanu mirni, jasno komunicirati vaše potrebe (to je bio najteži za mene) i na sebe podsjetiti da je vaš spouseisn't od tebe. Kad god sam dalje osećam potrebu da vičem, sećam se reči moje sestre Heather, a stalno iscrpljena majka tinejdžera. 'Uzmite brak zajedno sada,' ona me je upozorio, 'jer kad tvoje dijete u pubertet, ti ćeš da se drže tog čovjeka kao čamac za spašavanje. "

Jancee Dunn živi u Brooklynu, New York, sa svojim mužem, pisac Tom Vanderbilt, i kćer. Njena knjiga, kako da ne mrzim tvoj muž Nakon Deco, je sad.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Kako zaustaviti mamu krivicu od držanja vas

Post Život

Prestanak je postao dobar za vas. Da stvarno

Post Život

Crni petak i ponedjeljak od ponedjeljka za odmor u cyber-u, kako bi zadovoljili svoje ludilo

Post Život

@ rad u živo: Naučite kako da kreirate izgled radnog potpisa

Post Život

Kako zatrudneti - iznenađujuće greške u plodnosti koje možete napraviti

Post Život

Zbog toga nikad ne bi trebalo da sednete u podzemlju u Londonu

Post Život

5 životnih haka da biste ubrzali vašu rutinu i vodili život bez stresa

Post Život

Ikigai je nova japanska životna filozofija koju svi trebamo pratiti

Post Život

Sve što vam treba za pakovanje za savršeni piknik

Post Život

Kako je ova žena izgubila tampon u svom tijelu

Post Život

Hot sex saveti iz gej parova koje će svi voleti

Post Život

Kako piti škotsku i posjedovati, od žena koje rade