Najgora slika na instagramu: kampanja #BadPortraits | BA.polkadotsinthecountry.com

Najgora slika na instagramu: kampanja #BadPortraits

Najgora slika na instagramu: kampanja #BadPortraits

Kao dio naše #BREAKFREE kampanje, bloger Julie Kirk objašnjava zašto je pronađen laskave fotografije na Instagram napraviti tačke

'Ti si hrabar!' 'Nema šanse da ćeš me uhvatiti to radi!'

Kad god sam dobijaš komentare nakon dijeljenje fotografija od sebe online da se pitam koliko loše Mora da izgledam u njima.

Ali ja ne dobijem uvrijeđen ili uznemireni. Ni ja bih da sam ih izbrisani prije nego što je iko mogao da ih vidim. Jer ja vođenje projekta - A 'Bad Portreti' projekt - i ja smo bili već tri godine: stavim 'laskave' slike tamo, u bloggersphere.

Svakog januara (kada je svijet blogging je od zida do zida sa čistim jelo i svježe golova), ja izvršiti svoj 'ego detox' dijeleći moje nesavršenosti i pozivajući druge da učine isto. (Što je, možda ne iznenađuje, niko nema. Ipak.)

load...

Ideja je došla do mene dok sam trenutno moje fotografije misleći 'sam dijeli sve moje pristojan one, nemam ništa moji čitaoci već niste vidjeli. I đavolski glas u mojoj glavi je predložio da, umjesto da život u svom uredio najbolje, moji čitaoci vjerojatno bih zahvalan vide krišku života u svim njegovim raščupana averageness.

Odjednom sam znao da sve slike bih ranije presudio protiv ikad deljenja su upravo one koje bi ljudi bili željni da vide. I tako moj projekt Bad Portreti rodio, oslobađajući značajan dio mog slike o sebi u tom procesu.

Sada kada otkriju Ne gledam sebe na fotografiji da odgovorim sa potpuno drugačiji način razmišljanja. No više je moja prva misao "Ma daj! Ja sam bio uvjeren sam pogledao bolje od toga! '. Sada je to manje predrasuda, manje sve manje 'Ach! Uredu onda. Niko panika. File da je jedan pod 'Bad Portreti "i dolaze u januaru iduće godine to će dati nekome smeh.

load...

Moje jednom razočaranja su postali 'materijal'.

Ja ne pozivam čitatelja bloga da dođu i da se smejem Atme; moj broj jedan pravilo za odabir koje slike dijelim je 'Da li me Smejuljim? ". Ako se to ne desi - ako se loše osećam - onda ostaje skriveno. Moje motiv se ne radi o sramoćenja - radi se o sigurnost. Jer sada kada sam pasti između jaz kako sam mislio Pogledao sam, u mojoj glavi, a kako sam zapravo pojavio u snimku, to je udobnost imati siguran, iako duhovit, mesto za sletanje.

Loše Portraits je utočište od tiranije savršenstva, nudeći skup alternativnih odgovora na stvarnosti nego samo sramota ili twinges tuge. Naravno, ja i dalje osjetiti sve one emocije s vremena na vrijeme, ali mislim na ove 'nije uspjela' snimke kao dio razgovora s online svijetu - kao način da se dopre do drugih - menja stvari.

Potrebno je sva energija koju bih mogao potrošiti na osjećaj srama, neuspjeha, i nespretnosti i reciklira ga u nešto više afirmišu život.

U razmjeni moje fotografije cilj sam da dam drugim ženama dozvolu da se oprosti što nije Cover Girl savršen.

Da budem iskren, ja sam u redu s njim ako su svi neko da li je pregledavati moje fotografije i uživaju u schadenfreude uživajući kikotanje na moj račun. Ali ako je neko vidio moju Bad Portreti potom da se smejem toplo u sebi, znajući da nije sama u nije uvijek pojavljuju kao da sve to ima zajedno... Ah, pa... Sada to bi bilo nešto drugo.

Nisam uvijek bio toliko uvjeren sa mojim online slike. Loše Portreti nije nešto što sam mogao stvorio prije 10 godina. Ali, na sreću, kao što sam prišao 40, našao sam samosvijest odumiranja - ostavljajući više prostora za humor i istine u pristupu sam uzeo predstavljanja sebe online.

U digitalnom svijetu u kojem ponovno uzimanje autoportret 50 puta dok ne pronađete omiljenu (što, naravno, i dalje radim, nisam mazohista!) Ne košta ništa, a gdje čak i ako ne možete postići 'savršenstvo' unutra kamera ima filter ili aplikaciju koja može pomoći u tome kasnije, znao sam da će biti publika za moju neuređena van traje.

I tako, mogu dovesti u iskušenje da automatski #BREAKFREEfrom udara to dugme izbrisati na bolan udarac je odmor?

Ili sljedeći put ste proveli sati spremamo, pronalaženje pravog svjetlo, pravi kut (odozgo, oh my, alwaysfrom gore), a uzimajući slavnu prethodno izlaske šut - samo da bi sutradan ujutro da je prijatelj te je označeno u 16 strašan snimaka za sve Facebook vidjeti - radije nego unfriending i blokiranje njen račun, mogu li iskušava da sačuvate slike za svoju retrospektivnu nesavršenosti?

Hoćete li smatraju da mi se pridružite u spašavanju neke od najboljih vaše najgore? Će vam sačuvati neke od najzabavnijih snimaka sebe da, kada dođete u osvrnemo na svoj život u slikama, vi ćete biti drago što si spasio?

(Top savjet: Mislim da je to imenovanje svaki od moje fotografije kao da su namerno modeliranje predstavlja definitivno mogu pomoći da ubod neke od najboljih modeliranje uključuje potpis izgleda:. "Mislite da sam u istoj zgradi kao Benedict Cumberbatch ? "na" hodanje nevidljivi pas 'je' zabrinut zamorac 'ne zaboravljajući klasični' kornjače u agoniji strasti ').

Šta kažeš? Jeste li u? Je li vaše brisanje prst barem malo dalje put od dugme koje je bilo prije nego što pročitate o mom Bad Portreti? Nadam se.

(A Good Portrait)

Ako želite da se pridruže Julie ne samo čuvanje, ali slavi i dijeljenje #BadPortraits, možete provjeriti njen blogand herinstagram račun.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Vrtlarstvo za početnike - Evo gde možete početi kada nemate pojma

Post Život

Nove mamine istine - evo stvari koje vam niko ne govori

Post Život

Mame mogu biti ozbiljne - suđenja za stvaranje prijatelja na porodiljskom odsustvu

Post Život

Briljantne izložbe u Londonu koje su apsolutno moraju videti

Post Život

Ovaj oglas sa šećerom na craigslistu je Beyond jezivo

Post Život

Morate početi da imate decu u ovom dobu ako želite tri (očigledno)

Post Život

Rozaova tajlandska veggija je tu da bi veganiju (i dalje) lakše

Post Život

Zbog toga nikad ne bi trebalo da sednete u podzemlju u Londonu

Post Život

Baby imena 2018: Ovo će biti najpopularnije ove godine

Post Život

Upoznajte igara za igru barbie

Post Život

Kako zaustaviti ljude prijatnim

Post Život

Pozdravite londonski super stilski pop-up bar koji dolazi u svoju sobu