Lako bežanje: St Tropez | BA.polkadotsinthecountry.com

Lako bežanje: St Tropez

Lako bežanje: St Tropez

Ne dozvolite nikome da vam kažem St Tropez je preko... Evo i zašto.

Značajke direktor Andrea Thompson provodi vikend u Francuskoj najglamuroznijih ribarsko selo.

Dine na:

St Tropez najpoznatiji plažu restoran Club 55.This lijepo rustikalni mora gem je bio domaćin najvećih zvijezda A-liste na planeti, ali je pravi ljepota je njegova neformalnost. On služi tradicionalna svježe ulovljene lokalne ribe i morskih plodova (jastog je neverovatna) jednostavno, ali lijepo kuhana i začinjena.

Čovjek znati je vlasnik Patrice de Colmont, koji vodi na snazi ​​je od 60-tih godina i uvijek je odjevena u bijelo platno. On se može vidjeti klizi između stolova dok je ležerno žonglira listu gost ega to bi ostavilo većina ugostitelja na rubu sloma. Obično je potrebno rezervirati 6 mjeseci unaprijed, ali ako si ljubazan, i smile dovoljno, on može biti prilično podložni pod uslovom da ide nakon glavne ručka žurbe.

load...

Le Rivea, Nagrađivana Alain Ducasse mediteranski restoran na Byblos Hotel je pravo mjesto za pre-party večeru. Izrazito talijanski / francuski tematske meni se zasniva lijepo uravnotežen malo tapas stilu jela - svaka ukusnije od prethodne. Nemojte se iznenaditi ako je kuhar glava pojavi na stolu na početku obroka sa nekoliko velikih svježe ulovljene mora Brimsovi da potražiš preko. Vole da vi zapravo pokazati kako svježe je ovdje "ribe dana. Za sushi da umre za, na čelu gore na više neformalni B restoran na terasi Byblos pored bazena.

Ti stvarno moraju:

Nervira naših omiljenih lokalnih znamenitosti. Započnite dan sa čudo oko luke da se u nizu malih nezavisnih butika. Zatim svratiti da pokupi kafu u Senquierwhich nudi najbolji pogled na luku zajedno sa svojih više miliona funti jahte. Većina ljeta da ćeš biti prilično nesreću ne uočiti jedan od redovnih, kao što su Bono, George Clooney, Jack Nicholson, ili Beyoncé u nekom trenutku ovdje uživajući na palubi velikog jahtom ili radi spot kupovinu u buticima.

load...

Ako Stargazing nije vaša stvar, pitam se kroz krivudavim sporednim ulicama iza luka koja se nižu s prekrasnim malo galerije i tržišta za suvenire.

Naravno, većina ljudi dolaze ovdje za prekrasne bijele pješčane Pampelonne plaže. Obložene niz restorana i barova, biraj spotova (ali pazite na nudističke područje - osim ako to je tvoja stvar, naravno).

Druge atrakcije uključuju Annonciade Museuma bivši 16. Stoljeća kapela, koja je jedan od najvećih muzeja moderne umjetnosti u Francuskoj, gdje možete vidjeti remek-Paul Signac i Matisse. Za prekrasan pogled posjetiti Citadel na vrhu grada, gdje možete pronaći amfiteatar, ograđenim vrtom i najbolji pogled na obalu. Ako se osećate energičan, prošetati uz obalni put koji vodi šest milja od stare luke na sjevernom kraju Pampelonne Bay u zalazak sunca, da vidim zašto toliko umjetnika zaljubio u ovom prekrasnom dijelu Francuske.

Na kraju, pobrinite se da se i sami do najpoznatijeg francuskog kluba Les Caves du Roy, ispod hotela Byblos.

Odvesti kući: Provanse Dušo, boce ruže, Olive Tapenade, lijepo je kožne sandale (koje možete pokupiti na tržištu) i fin francuski donje rublje iz butika u gradu.

Povezane vijesti


Post Život

Izgleda da su muškarci manje vjerovatno nositi kondom iz ovog razloga

Post Život

Ovi dugački letovi za Haul će vas provesti kroz vaš sledeći bijeg

Post Život

Kako je žena promenila preko 100 godina

Post Život

Podignite svoju božićnu igru sa našim novim omiljenim fizzom

Post Život

Uradite to sami projekti: sve emocije koje osećate prilikom pokušaja

Post Život

6 aplikacija će uništiti 2018

Post Život

Idealni bekstvo kada vam je potrebno da izađete iz grada

Post Život

Kako uštedjeti novac ove godine i osloboditi se svih dugova

Post Život

Ovo su najlepši privatni bazeni širom svijeta

Post Život

Šta je to biodinamsko vino i zašto bi se to bavilo?

Post Život

Kako dobiti posao u inostranstvu

Post Život

Laki bekstva: Firenca, Toskana, Italija