Koliko često treba da operete svoje posteljine? | BA.polkadotsinthecountry.com

Koliko često treba da operete svoje posteljine?

Koliko često treba da operete svoje posteljine?

Da, stvarno

Svi mi volimo naše kreveta, i čini se kao zadatak da moraju oprati listove da su neki od nas rijetko smeta. Ali mučan veš može biti stvar prošlosti zahvaljujući izuma za jednokratnu upotrebu listova.

Boston-based start-up Beantown Jastuci su stvorili 'veš-free posteljina' - listovi dizajniran da se baca nakon samo nekoliko tjedana korištenja.

Potpuno ekološki, listove su biorazgradivi i mogu biti isporučeni kao dio usluge pretplate, tako da možete automatski dobiti svježe listove svakih nekoliko tjedana. I iako su prvobitno dizajniran za studente, oni također dolaze u dvokrevetnim i kralj veličine, tako da nas lijen, obični ljudi mogu da ih koriste previše.

load...

Zabrinut da možda ne osjeća se odlično? Nemoj biti. Listovi su izrađene od Tencel - vlakna nastala iz organskih jedinjenja koja se nalaze u eukaliptusa - što je mekan, prozračan i daleko manje sklona borama od pamuka očigledno.

Sve što izbjegava se ima veze strašna posteljina pranje zvuči sjajno za nas, jer je očigledno da je ovo posao stvarno ne treba dodging.

Hannibalburess GIF - Pronađite & Share na GIPHY

Otkrijte & Dijeli ovu Hannibalburess GIF sa svima koje poznajete. GIPHY je kako ti pretragu, udio, otkriti, i stvoriti GIF.

Očigledno, ako notwashing posteljina dovoljno često, vi izlaganja na neke prilično štetne zdravstvene rizike. To su sve odvratne stvari koje se mogu dogoditi ako ne perete posteljinu dovoljno redovno...

load...

Prema praonica stručnjak, Mary Marlowe Leverette, kada ne perete listove dovoljno opterećenja stvarno neugodan materija tijelo početi da se izgradi. Znate, znoj, urin, prljavštine, mrtve stanice kože, seksualne tečnosti i slično. Fuj.

U razgovoru za ATTN, ona je rekla da, ako posteljina se ne pere dovoljno redovito i imate otvorenu ranu, možete dobiti čitav niz odvratnih infekcija.

'Atletsko stopalo i druge gljive se mogu prenositi iz tkanine. Rijetko čišćenje listova i jastučnice omogućava tekućine da prodiru u jastuke i madrace, a to su mnogo teže očistiti od bacali listove u mašinu ", kaže Mary.

Šta više, nagomilavanje mrtvih ćelija kože (bruto) koje ste baciti kada spavaš privlači grinje, što može dovesti do problema sa disanjem - pogotovo ako patite od astme.

Dakle, duže ostavite između pranje vašeg listova, teže je ukloniti sve duboko utisnuta prljavštinu iz kreveta. I to nije idealno. Rjesenje? Stavi listova u za vruću kupku jednom nedeljno da ukloni sve te ljigav supstanci.

Stvarno, iznos od napora koji ide u pranje posteljine ne izgleda toliko kada mislite o vilama posljedice ne radi. Preskakanje nedeljni pranje jednostavno ne isplati, ako nas pitate.

BRB, idemo da radimo svoj veš, stat.

Povezane vijesti


Post Život

Kako biti uspješan timski igrač

Post Život

To su osam tipova ličnosti prijatelja koje svaka grupa ima

Post Život

Pregled restorana Jikoni: Najbolji romantični restoran u Londonu

Post Život

Kayla itsines: Vježbe savjeta iz najtoplijih fitness blogera u svijetu

Post Život

Drugi brak zašto znam tačno kako se oseća megan marka

Post Život

Evo šta treba da radite sa vašim ostatkom hrane pre nego što je binite

Post Život

Joga za nesanicu: 7 načina joge mogu vam pomoći da najbolje spavate ikada

Post Život

Kako zaustaviti ljude prijatnim

Post Život

Top 5 osjećati dobro svečano piće

Post Život

DeVere tortworthworth sudski pregled: Zašto morate posetiti ovu viktorijansku vilu

Post Život

Vr porn: Šta je to i kako će promeniti seks?

Post Život

Evo kako izgleda da bira između partnera i roditelja