Količina bakterija na opremi za teretane će vas dovesti u pitanje da opet počnete da radite | BA.polkadotsinthecountry.com

Količina bakterija na opremi za teretane će vas dovesti u pitanje da opet počnete da radite

Količina bakterija na opremi za teretane će vas dovesti u pitanje da opet počnete da radite

BRUTO

Riječi - Lindsey Sijera

Od urednika HelloGiggles

Nije kao da smo u potrazi za izgovor da se ne ostvari, ali ako werelooking iz razloga da preskočite teretanu u korist Netflix i pizze, to bi bilo to.

Dok smo svi dobro upućen na činjenicu da je svijet je klica-y mjesto i da za dezinfekciju maramice treba da bude naš najbolji prijatelji, to je lako zaboraviti koliko je prljavo objekte oko nas svaki dan može biti. Na primjer, vaš telefon. Ili ljepotu četke. Ili čak i pouzdanom torbu (* bojati se *).

Pa naravno, to dolazi kao ne čudi da javno teretane su igrališta za bakterije. A prema studiji EmLab i PKon ime FitRated (site koji uspoređuje i stope različite vrste opreme teretana), prosječni pokretnoj traci, sobni bicikl i slobodne težine obiluju klice.

load...

Kao, * način * više bakterija nego što bi čak i sanjati.

Za početak, ne idu u ruku težine bez nekih antibakterijski ruku gelin ruku.

Prema studiji, koja je prikupila bakterija uzoraka iz 27 komada opreme kroz tri različita teretane, slobodne težine koje u prosjeku 1.158.381 CFU (što je kolonija formiranje jedinica, za sve vas koji nisu naučno ljudi).

Prijevod: slobodni tegovi imaju 362 puta više bakterija od prosječnog wc daska.

Pokretnoj traci i vježbe bicikle obavljati samo malo bolji, sa prosekom od 1.333.432 CFU i 1333417 CFU respektivno. U običnom govore, vaš pokretnoj traci ima 74 puta više bakterija nego na slavinu za vodu. I to sobni bicikl je 39 puta prljavija od tipičnih za višekratnu upotrebu kafeterija ladicu.

load...

Ako se to ima osjećaš manje nego sigurni o nedavnim članstvo teretani, onda ova informacija se neće pomoći ni. Prema istraživanju, više od 70 posto bakterija otkrivena je potencijalno štetne za zdravlje, uz niz gadan neželjenih efekata koje uključuju (ali nisu ograničene na) infekcije kože i otpornost na antibiotike.

U redu, tako da... Maybetaking jog u opremu parku bez teretana je alternativa idealna vježba ako ova studija ima svoj gagging (poput nas). Ili možda neke joga na svoj osobni prostirke je u redu.

Samo obećati da sve što radite, vi ćete koristiti neke hardy sredstvo za dezinfekciju na teretana opreme, mat, cipele, itd kada završite.

Povezane vijesti


Post Život

Šta je sa ovim za moderno ažuriranje spavaće sobe

Post Život

Ovaj alat izračunava koliko spavaju novi roditelji

Post Život

Ja imam abortus u Velikoj Britaniji, ovako je to

Post Život

Marie Claire upoznaje kurvu Susannah iz odabranog modela

Post Život

Zakopavanje tokom treninga može biti dobro za vas, zaključuje studija

Post Život

Zašto su ova četvorica odlučila da preuzmu prezime svoje supruge

Post Život

Lulea Švedska: Zašto morate posetiti švedsku Laponsku ove zime

Post Život

Kako imati neradnog novčanog razgovora

Post Život

Luksuzan boravak na Landmark Londonu, u moru

Post Život

Kako vam boji vašeg perioda stvarno govore o vašem zdravlju?

Post Život

Pojesti trudnoću

Post Život

Kako sext: Vaš definitivan SFW vodič u GIF-u za sexting