Evo kako je vaš džep karlice u stvari | BA.polkadotsinthecountry.com

Evo kako je vaš džep karlice u stvari

Evo kako je vaš džep karlice u stvari

Ispostavlja se da je jak zdjeličnog dna može napraviti sve bolje - od bolova u leđima na svoj seksualni život...

Riječi Christina Quaine

Jeste li ikada je rečeno da se uključe svojim karlice na pilates i nije imao pojma šta to zapravo znači? Nisi sam. Prema izvještajima, 30 posto žena rade Kegelove vježbe (karlice vježbe osmislio američki ginekolog Arnold Kegel u 40-ih godina) pogrešno. 'Vaša zdjeličnog dna je grupa mišića koji se proteže od stidne kosti na prednjoj strani vašeg tijela, pa sve do repne kosti [svojim trtičnu kost] na stražnjoj strani,' objašnjava Alison Wright, konsultant ginekologa i glasnogovornik Royal College of opstetričara i ginekologa. Mišići rade gotovo kao ležaljci, podržavajući vaši organi, kao i bešike, materice i crijeva. Ako možete zaustaviti svoj wee sredinom toka, to je tvoj PF rada i, isto tako, kada se drži u vjetar u nezgodno trenutku (hajde, svi smo bili tamo), to je tvoj dna karlice, previše.

MOŽE LI ZNAČI bolji seks? Nedavna studija objavljena u Međunarodnom Urogynaecology Journal otkrila da žene sa jakim mišića karlice prijavio bolje orgazme i veće uzbuđenje od onih sa slabijim zdjeličnog dna (gdje može biti smanjen osjećaj i zadovoljstvo). Ako ste imali djecu ili očekuju, posebna studija iz Marmara univerziteta u Istanbulu otkrili da seksualno uzbuđenje, podmazivanje i orgazam su bili veći u žena koje su radili PF vježbe nakon poroda od onih koji nisu.

load...

Stručnjaci vjeruju da jača mišiće znači povećanu osjetljivost kada imate seks. Tania Boler, osnivač Elvie, nova fitness aplikaciju koja radi svoj dna karlice, kaže: "Na kraju krajeva, jak dna karlice znači povećan protok krvi u ovoj regiji, vaši mišići postaju zategnut, a krajnji rezultat je pojačan osjećaj zadovoljstva."

Kako to može oslabiti? Jedan od glavnih pitanja u vezi sa slabim zdjeličnog dna je urinarna inkontinencija, naročito kada se smeje ili kašalj. To utiče trećina žena i, dok je sve više postaje problem stariji, to se uzimanje preventivne mjere u svojim dvadesetim i tridesetim godinama je ključ. 'Težine, produženo kašalj i naprezanja zbog opstipacije sve može staviti pritisak na dna karlice, što uzrokuje da oslabi ", objašnjava Wright.

load...

Vaš verovatnoća naletimo problema može biti i genetski. Studija iz 2009. Pronašao dokaze za gen koji predodređuje problema karlice-kat, kao što su stres urinarne inkontinencije, dok trudnoće i porođaja igraju vitalnu ulogu, previše. "Masa beba sjedi na PF mišiće, i to ima utjecaj nakon poroda, čak i ako imate carski rez", kaže žena zdravlje fizioterapeut (aka specijalista PF) Louise Rahmanou. I, nažalost, svojim super-zdrav vježba rutina takođe mogu uticati na PF. 'High-utjecaj sportovima kao što su trčanje, preskakanje i dizanje tegova može uzrokovati mišiće da se oslabi ", kaže Rahmanou.

POWER Up Your PFYou mogu koristiti posebne proizvode kao što su Elvie, ili možete pokušati ovu rutinu tri puta dnevno (tako lako, to možete učiniti u red visoke kvalitete). "Squeeze i podignite zdjeličnog dna za deset sekundi", kaže Rahmanou. "To treba da se oseća kao da se zaustavi sebe radi pi. Ne bi trebalo da stisnuti vaše stražnjice zajedno i da ne treba ništa osjetiti pritiskom. Opustite se za četiri sekunde dati mišiće priliku da se oporavi, a zatim ponovite deset puta. Zatim, učiniti deset ograničenja vezana u brzom slijedu. To su impulsi koji pomažu vaše karlice da počne u brzo kad se smijati ili kašalj. "

Pate od bol u leđima? To je još jedan razlog da rade na dno karlice. Mišići podržati svoje trticu i kada ojačao, oni prestati da te zavaljen, uzimajući pritisak na donji dio leđa.

To je rekao, "imaju vrlo uske, ili hipertoni, karlice može dovesti do hroničnih bolova i problema sa pražnjenja bešike", kaže Rahmanou. 'To može dovesti do nepotpune pražnjenja bešike koja, zauzvrat, izaziva ponavljaju infekcije bešike.'

Tako da je ishod? To je jednako važno za opuštanje tih mišića, kako ih zategnuti.

Povezane vijesti


Post Život

Sestre iza piksiwoo odrastanja sa nasiljem u porodici

Post Život

Veliki britanski Boltholes: Ivy vikendica, istočno Boldre, nova šuma, hampshire

Post Život

Istina o vašim tamponima

Post Život

Rođaci objavljuju video snimke sa mentalnim zdravljem poznatih ličnosti

Post Život

Šta je na svetu sindrom ljetnjeg prijateljstva?

Post Život

Veliki britanski Boltholes: Brudenell hotel, Aldeburgh, sufuk

Post Život

Razgovor sa jastucima: U seksualnim životima drugih ljudi

Post Život

Veliki britanski Boltholes: glava Kings, cirencester, Gloucestershire

Post Život

Ovo se događa kada zavisnost postane zavisnost

Post Život

Lako bežanje: Il Borro, Toskana, Italija

Post Život

Lulea Švedska: Zašto morate posetiti švedsku Laponsku ove zime

Post Život

Tajne zdravih ljudi koji se nikad ne razbolju