Evo dokazanih koristi treznog seksa | BA.polkadotsinthecountry.com

Evo dokazanih koristi treznog seksa

Evo dokazanih koristi treznog seksa

To je datum noć, tako da ispucati otvoriti bocu, zar ne? Ali ako je to dobar seks da si nakon toga, korak dalje od vadičep, jer istraživanja pokazuju da konzumiranje manje alkohola dovodi do veće intimnosti sa svojim partnerom i bolje orgazme...

Riječi Beth Gibbons

"Jedini put da sam stvarno pravilno razgovaram sa svojim partnerom je kad izađemo na večeru", kaže Grace, 34, advokat. "Vino će teći i obojica ćemo otvoriti na način koji mi obično ne radim. Uvek se osećam bliže njemu i, da, to je obično kada završimo seksa. "

Do sada je, istina toliko dugoročne parove. Nakon 18 mjeseci u vezi, balans prirodno prelazi u fazu u kojoj žene obično je potrebno više od okidača za seks od svojih testosterona gorivo muških partnera - kao što je intimni razgovor. 'Imati srca do srca je veliki afrodizijak za žene ", kaže psiholog Simon Parritt, i koji mogu biti češće kada ste oboje imali par pića." To bi mogao biti jedan od razloga zašto je, u nedavnom istraživanju, jedan od deset parova pitanje je priznao da nisu imali trijezan seks u šest mjeseci.

load...

I još jedan razlog da pije stavlja vas u raspoloženju, psihološki, je udruženje. 'Naš prvi ukus alkohola imaju tendenciju da se podudara s našim ranim seksualna iskustva ", kaže Parritt," tako da je moguće da mozak uspostavlja vezu između alkohola i seksa od malih nogu'.

Fizički, međutim, posljedice za piće za svoj seksualni život ispričati drugačiju priču. Jer to nije samo muškarci čiji učinak je smanjen za piće - žene su ugroženi, previše. A to znači da su koristi od uzdržavanja od alkohola može biti doslovno orgazma.

Studija u Journal of Sex Researchfound da dok žene verbalno prijavilo doživljavaju veće seksualno uzbuđenje nakon što je popio, fiziološki, povećana koncentracija alkohola u krvi je povezana sa oštećenim odgovor. 'Alkohol uklanja inhibicije,' objašnjava dr David Goldmeier, konsultant u Sexual Medicine, 'ali, zato što je to depresivno, to može utjecati na smanjenje seksualne odgovor i povezana je sa smanjenim intenzitetom orgazma.'

load...

Zašto onda uporno kucaju natrag Merlot? Užurbano život znači da mi rijetko imaju vremena da se pravilno opustiti u večernjim satima - što je idealno, što je potrebno za seks, priznaje Parritt. 'Dakle, čašu vina omogućava brz prečicu.'

Seksualna hang-up može nas odvesti do boce. 'Mnoge žene piju da se preko njihove probleme intimnost,' ističe psiholog Natalie Thomas. 'Dakle, seks bez da su holandski hrabrost može učiniti da se osjećaju vrlo ranjivi. Ali, to je vrijedno istrajan. Ne samo da ćete rasti zajedno kao par, ali iskustvo može biti mnogo više erotski. '

Ema, 29, copywriter, tu teoriju na test kada je odustala pije alkohol kao dio detoksikacije. 'U početku, pomisao na seks hladnokrvni trezan me prestravio ", kaže ona. "Osjećao sam se kao djevica, a zapravo je bilo nešto stvarno uzbudljivo o svemu tome. Definitivno našao mnogo lakše da imaju orgazam, kada sam bio trijezan. I uvek se osećam bliže mog muža nakon toga - za razliku od samo mamuran.

Dakle, bolji seks nije samo nagrada za apstinenciju - vaš odnos će imati koristi. Thomas objašnjava kako se to radi. "Postoji velika razlika između seksa i vođenja ljubavi", kaže ona. 'Kada ste pili, ste skloni samo seks. To je više instinktivan; osećate manje svjesni osjećaja i potreba vašeg partnera. Ima mjesta za obje opcije u vašem odnosu, ali fizički i psihički vezu koja dolazi iz ljubavi odluka je ključni dio vezivanje kao par. "

Za mnoge ljude, iako, pijani seks je teško naviku da se probije. Trik, objašnjava dr Ann Clark, je ukloniti alkohol iz jednadžbe u potpunosti. Ona predlaže zakazivanje neke aktivnosti da to zajedno koje ne uključuju dobiti nogu, ili čak blago pripit: 'Šetnja nakon posla, odlazak u kino ili kazalište - sve što ne uključuje alkohol, koji će vam pomoći povezati trezan bića. '

Georgia Foster, a hipnoterapeuta i kreator ili howtodrinkless.com, slaže: "Alkohol utišava unutrašnje kritičar koji nam govori da Izgledam grozno goli ili mi nisi dobar u krevetu", kaže ona, "tako da je mozak drži na tom udruženju. Ključ je da se izgradi samopouzdanje izvan seksa i alkohola. Rade stvari koje se osjećate dobro u vezi sebe (to 10k staze si odlagao), i povezani kao par (u city break ste o fantazira). Zatim izgraditi do otrezni flertovanje (slanje seksi SMS poruka u toku dana, nosite najužim suknju bez razloga...). Malo po malo, vi ćete davati svoj podsvijesti poruku da ne treba alkohol da se osjećaju seksi; da vaš partner voli za koji ste, a ne kako izgledate goli. '

Drugi načini da biste utišali negativnim brbljanjem uključuju meditaciju, jogu i tai-chi. Dr Goldmeier objašnjava: "Prakticiranje sabranost uči da prepoznaju negativne misli i da ih svjesno stavio na jednu stranu. To vam omogućuje da u potpunosti uživaju u seksualnim trenutak -. I bez mamurluka '

To nije sve samo o seksu, ni. Tu je problem zdravlje koje se odnose na toleranciju na alkohol da se izgradi, ako se oslanjaju na to na ovaj način. 'Ako je potrebno alkohol te odvesti u raspoloženi za seks, ti si vjerojatno da piju više i više svaki put ", kaže profesor Paul Wallace Drinkaware. "Dugoročno, to može dovesti do ovisnosti, da ne spominjemo rizik od seksualne disfunkcije, pitanja plodnosti i oštećenja jetre. ' Sa 80 posto nas rutinski piju više od preporučene dnevne količine, ovo je definitivno vrijedi razmišljati. Najnovije zdravstvene smjernice preporučuju ne više od dva do tri jedinice na dan (to je medij čašu vina), kao i najmanje dva dana bez alkohola nedeljno.

I kao poticaj za rezanje natrag, to je teško pobijediti bolji seks. Gazirana voda anyone? Kažemo da! Da! Da!

GET raspoloženi za SOBER SEX i bolji ORGASMSWhat čekaš? Spusti čašu i...

1. Listić na najseksi outfit, ili slanje bezobrazan tekst bez razloga: da ćete se govori podsvesti koji ti ne treba alkohol da se osjećaju seksi.

2. Trening Start za 10k staze zajedno, rade stvari koje čine da se osećate sjajno kao što će par izgraditi seksualno samopouzdanje daleko od alkohola.

3. Idite u kino, ili prošetati uz rijeku držeći se za ruke: svaka aktivnost u kojoj se povežete trezan bića će podstaći intimnosti. Vaš mozak može povezati alkohol i seks, ali to je navika koja se može podijeliti.

4. Meditirajte, jogu ili praksom T'ai chi. Sabranost tunes od negativnih misli, promovira povjerenje i pomaže vam da uživate u seksualnom trenutku.

5. Uključite se na potrebe feelingsand vašeg partnera bistre glave: fizičke i psihičke veze koja dolazi s ljubavlju odluka - a ne samo seks - je vitalni dio vezivanje.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Zastarela venčana tradicija koja treba da ode

Post Život

Ovo je najpopularnije ime bebe u kojem živite

Post Život

Ovo je najviši prihvatljivi broj prosječnih seksualnih partnera

Post Život

Kembridžska dijeta: Evo sve što trebate znati o tome

Post Život

Louise Pentland se zabavlja i ne pomišlja kada si samo jedna mama

Post Život

Stvari na vikenderu Ibike (sve za 48 sati)

Post Život

Instagram tjelesne pozicije ove žene je putovanje virusno

Post Život

Da li živite u 10 od 10? Verovatno ne, ali evo kako možete

Post Život

Jumeirah al Naseem: Gde da ostanu u Dubaiju za low-key chic

Post Život

Sve ćete želeti od ovog impresivnog novog enterijera

Post Život

Kako iskoristiti savršeni dating profil

Post Život

Fiona McIntosh, suosnivač udubljenja doo, govori o ravnoteži između životnog veka i poverenju vašeg creva