Etičko putovanje i neizražene priče o našim destinacijama za odmor | BA.polkadotsinthecountry.com

Etičko putovanje i neizražene priče o našim destinacijama za odmor

Etičko putovanje i neizražene priče o našim destinacijama za odmor

Moramo početi vide dalje od plaže.

Koristite Homestays

Ako putujete u nekoliko različitih mjesta na odmor, to je vrijedno s obzirom provesti noć ili dva u homestay [1], gdje svratiti u kući jednog lokalnog stanovnika nasuprot hotela ili hostela. Ovaj konkretni etički potez (koji je sada dobro uspostavljen i sigurno učiniti) je obostrano korisna, jer to znači da su neki od hard-zaradio budžet odmor odlazi sa lokalnim ljudima koji ne mogu biti dovoljno bogat da pokrenete punopravni poslovni hotel, a za uzvrat dobijete zaista autentičan uvid u kulturu si istraživanje.

Jesti domaću hranu

Koliko često ste bili na dalekim odmor i dalje vidio hamburger i pomfrit na vrhu izbornika? To je primamljiva da se držimo onoga što znamo, kada je u pitanju opcija večeru, ali to je zapravo prilično štetno za izabrati zapadne hrane preko domaćih jela, jer je to skupo za lokalno stanovništvo za uvoz. To znači da je manje, nezavisne restorana često ne mogu da se takmiče sa većim ustanovama, i pate kao rezultat. Praveći najkraći put za mjesta gdje se jede da se ne usmjerena prema turistima, vam pružiti organski i etički podršku lokalnoj ekonomiji. I nikad se ne zna: tako da odete izvan vaše kulinarske zone udobnosti, možda samo pronaći svoj novi omiljeno jelo.

load...

Razgovarajte sa ljudima

To je sve previše lako isključiti i biti nedruštven na odmoru (većina nas ih koriste za toliko potreban digitalni detox), ali samo zato što se ne tweetovanjem ne znači da treba prestati pričati. Uzmite vremena da se upoznaju sa mještanima i uče o njihovom načinu života, jer mnogi od svetskih problema proizlaze iz nerazumijevanja između različitih kultura. Čak i samo kratak razgovor sa svojim hotelu recepcionar je mali, ali značajan gest ka izgradnji tih mostova i komunicira svoju volju da bude kulturno osjetljive.

Nemojte zaboraviti do vrha

Različite zemlje imaju različite etiketa kada je u pitanju nagrađuje dobre usluge, a to je važno da te se prije nego otputujete (u nekim kulturama, iznad ili ispod-napojnice može dokazati da je pravi promašaj-pas). Ali, to je sigurno reći da nije prevrtanje na sve je rijetko norma. Trebalo bi imati na umu kada formulisanju budžet ljetovanja prevrtanja je važan oblik ekonomske podrške u zemljama koje tek treba da razviju politike kao što je nacionalna minimalne zarade.

load...

Spread the word

Mi nikada ne pisati naše glamurozan plaže klikne na društvenim medijima, pa zašto ne bi prostor na vestima za post ili dva o humanitarnoj zabrinutost vaše mjesto za odmor? To je zapravo odličan način širenja riječ o pojedinim uzrocima, jer će vas prate već biti zainteresirani za ono što ste naumili tamo, tako da je poziv na akciju će biti relevantni i neće osjećati kao spam. Društveni mediji igraju veliku ulogu u turistički marketing, tako da izgradnja organske svijesti na ovaj način otvara put za buduću talas etičkih turista.

Napravite donaciju

Nakon što ste uživali bez obzira na to je vaša destinacija za odmor ima za ponuditi, učiniti sve što možete da vrate. Pažljivo istraživanje koje dobrotvorne organizacije pružaju vitalne usluge u regionu i napraviti donaciju. Pobrinite se da učiniti vaše istraživanje, iako, s obzirom da su fer nekoliko lažnih organizacija tamo bore za svoj novac, od kojih su mnogi drže orla oku za ozbiljno turiste u potrazi za napraviti razliku. Ili, ako je u dobrotvorne svrhe ima ured Velikoj Britaniji, mogao bi ponuditi volontiraju za njih na svoj sledeći slobodan vikend. Ili ih možda učiniti vaše odabrane milostinja kada konačno se prijavite za taj maraton. Ažuriranje destinacija za odmor u svojim mislima nakon što ste ušli u avion kuće može napraviti masivan utjecaj i podršku područja preko provjereni, efektivno dobrotvorno društvo je odličan način da se to uradi.

Dakle, uzmite kremu suncu i uživati ​​svoje putovanje u potpunosti. Samo zapamtite da je često u zemlju nego se na prvi pogled i da svi možemo igrati ulogu u pomaganju podrške njihovom razvoju.

Povezane vijesti


Post Život

Vodič lažne devojke za najbolje vežbe

Post Život

Najbolji mit mita - imala sam više bivših BFF-a od bivših dečaka

Post Život

Očigledno je to najveće seksualno isključivanje muškaraca i žena

Post Život

Zašto je ovo savršeno hvala za e-poštu za intervju za posao

Post Život

Laki bekstva: Sani resort, Halkidiki, Grčka

Post Život

Prelomna kampanja: slika tela, mržnja tela i nesigurnost

Post Život

Stvarno je biti seksualni terapeut

Post Život

Ovi recepti vodke koktela će vas provesti kroz svečanu sezonu

Post Život

Sve što vam treba za pakovanje za savršeni piknik

Post Život

Putna dehidracija: Izgubili ste toliko vode na letu

Post Život

Velocity crna: aplikacija koja će ostvariti vaše putne snove

Post Život

Kako zatrudneti - iznenađujuće greške u plodnosti koje možete napraviti