Dan srčanog razbijanja mrtvorođene bebe | BA.polkadotsinthecountry.com

Dan srčanog razbijanja mrtvorođene bebe

Dan srčanog razbijanja mrtvorođene bebe

Kao dio Tjedni Baby gubitak svijesti, pisac Alice Olins opisuje kako su ona i njena porodica su naučili živjeti s gubitkom nakon što je njen sin, Bear, bio je mrtvorođenče

Prije šest godina moje prvo dijete, naš sin Bear, umro je u mojoj utrobi na svom dospijeća. Ako želite detalje, bio je beba dobro veličine, gotovo 8LB, sa širokim, kvadrat ramena i kosu koja je oblizao obrve u tamno smeđe kovrče. On je bio savršen. Oči su mu bile zatvorene.

Prije toga dana, bio sam hrabar, neustrašiv mode Journo. Živio sam kliše urbani san sa svojim mužem u BIJOUX zapadnom Londonu stan: smo renoviran, uživali su u romantičnom selu vjenčanja i imao veliku punđu u pećnici. Život je bio pun uzbuđen očekivanja.

A onda, na hladan dan u novembru 2018. Godine, iz nekog razloga ne doktor nije bio u stanju da objasni, naš mali dječak preminuo. Moje tijelo, naš posteljica, i nije nas. To nas sve nije uspjelo. Jer je to stvar o takvom šokantna i neočekivana smrt - njegov sumorna odjek Oblak sve: prijateljstva, porodične veze, pa čak i susreta sa strancima.

load...

Nismo znali obim naših ličnih cunamija u tih prvih nekoliko dana; mi je samo gledao u prostor i učini kako su nam rekli. Doktori imaju protokol kada par pati tako kasno mrtvorođeno: tablet donijeti o radu, što je indukcija nekoliko dana kasnije, korištenje jednog od svojih soba privatnih isporuku i zatim brzo izbacivanje iz sistema.

Nakon relativno brz i nevjerovatno bolan prirodne rada, održao sam da je naš dječak kao veliki pahulje pao kroz prozor. Kada smo ga održati i istražiti njegove savršene malo telo, smatrali smo kao normalni roditelji. A onda je odveden - naš dečko, naš meso, naša budućnost zamislio, na kotačima negde drugačije. Sam.

Koji su znali da možete unijeti mesto takvu ljubav i bol u isto trenutku? Život je postao oštećene i izmenjenim mjesto nakon Bear je rođen. I dalje je u nekom smislu. Kako možete doživjeti da bol i onda utor uredno vraća u svoj stari život? Ne možeš. Tvoji prijatelji su tu za vas, barem većina naše stvarno jesu. Kartice, toliko kartica stigla u naš dom. U sedmicama nakon što smo otišli bolnici, poštar isporučio dnevne doze dobrote, a ja sam postao opsjednut sa tom poklopac, poklopac na sandučiću. Moj brat je imao naš fotografijama Bear digitalno poboljšan, tako da smo ih mogli ponosno prikazati na domaćem terenu - naš dječak, dijete smo kremirana tri tjedna nakon što je stigao u ovaj svijet.

load...

A onda kako je predviđeno, vrijeme prolazilo, a neke prijatelje prestao zvati. Što je još gore, svi su odlučili da zatrudni. Nisam mogao da ih kriviti, naravno, ali sam ih skupo mrzio. Mrzio sam njihove normalnosti i njihove otečen stomak. I mrzio sam da sam ih toliko mrzio - moja mila prijatelja koji bih se smejao sa u Tajlandu i putovao po Bali s. Kako sam živi u ovom paralelno pakao dok su išli na posao i da li nedeljnika trgovina hranom? Ali oni koji ostao zaglavljen su zauvijek naši heroji. Jer život ne krene naprijed, koliko god ja to ne želim. Htio sam da to bude 2018 zauvijek. Ali, sa svakim novim godine, Bear je sve dalje i dalje dobiti.

Pružaju nadu i podršku za ožalošćene obitelji donirajući Teddy je Želja

Pa kako to izgleda sada? Ja sam živi u budućnosti da sam čeznula za: dva zdrava djevojke okolo nogu, jedan rastuće poslovanje, vrijeme kod kuće da pišu i brak koja je preživela takav mrak. Ali sve i dalje bez njega. Da budem iskren, to izgleda sasvim normalno. Ja sam generalno zadovoljan, a ipak pomak u meni nikada nije zarasla. Ja sam jače, manje tolerantni verzija mog starog sebe. Ali, ja sam sretan. Moje devojke su radosne. Ali bi oni bili ovdje da nije bilo Bear? Oni ne bi. Pa šta to govori o njegovom životu? Ja ne mislim da ću ikada imati odgovore.

Ono što mogu učiniti je osigurati da njegova memorija sija jarko. I, neočekivano, moja kćeri Pearl, pet, i Tallulah, tri su bolji od mene u čuvanju njegovo ime u životu. Prošle sedmice potpisali smo rođendansku čestitku, i to je bilo bisera koji je pisao ime Bear u tamo. Bilo je Pearl koji je, na pitanje kuma koji ju je najbolji prijatelj je rekao odmah, 'Bear, moj brat koji živi u zvijezde.' Ne razumijem kako su njihovi mali umovi rade, ali djeca su neverovatno, nevini, dobroćudni bića koja su vođeni ljubavlju. I ljubav je ono što drži Bear duboko u srce i duša naše porodice. Nakon što je umro, moj muž je nešto jednostavno i duboko: 'Bear nas je poseban. " I mislim da je učinio isto za svoje sestre, previše.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Osećali smo se na savršenom broju seksualnih partnera, očigledno

Post Život

10 najboljih lekova za sječu od senke da vam pomognu da prođete

Post Život

Zbog toga nikad ne bi trebalo da sednete u podzemlju u Londonu

Post Život

Prednosti za sexting: 61% ljudi koji se sekase dnevno su više seksualno zadovoljni

Post Život

Masturbira: Stina brusilice brani svoju samopouzdanje

Post Život

Odrastanje na internetu: Ellabel risbridger

Post Život

Ljekarna za zamrzavanje jaja London: Stara ulica

Post Život

Delikatno Ella top 5 kuhinjskih ormarića

Post Život

Vodič kroz Barselonu: Kako napraviti grad u budžetu

Post Život

Motivacija za vežbanje

Post Život

Očigledno, parovi koji dele kućne poslove jednako imaju bolji seks

Post Život

11 razloga zbog kojih je povlačenje Sikija retko dobra ideja (izvini)