Bio sam uplašen da zamenim mršav za bubu | BA.polkadotsinthecountry.com

Bio sam uplašen da zamenim mršav za bubu

Bio sam uplašen da zamenim mršav za bubu

Kada 'mršav' je tvoja stvar. A onda pasti trudna.

Kroz moje dvadesetim, gomilaju se komplimenata na svom izgledu, njegovanje svaka nova akvizicija. Čak i nakon što sam upoznala svog muža - čovjek koji je pronašao mene i inteligentan i atraktivan, nikada pod pretpostavkom ove osobine su međusobno isključuju - sam fiksirao na mršavost. To mi se nije opsesija u to vrijeme. Uvijek sam voljela hranu i nikada držao dijetu, ali gledajući unazad, vidim koliko moja potreba da ostanu tanki troši moje misli. U supermarket kase, ja bih tiho uporediti sadržaj mog košarica je osoba ispred, tražeći sigurnost u mom zdraviji izbor. Bio sam cepidlaka za prirodnu hranu dugo prije nego što Deliciously Ellaarrived na sceni. Kaša zamijenjen žitarica za doručak sa svojim zlom skrivene šećere, kruh je bio isključivo za vikende i ja pili zeleni čaj po galonu. I kad sam pao sa vagona čist jede, koja je često bila, ja bih provesti naredne sedmice pomirenja za svoje ishrane grijehe sa drakonski sokova bogatih režima. Rijetko sam sebi teška, ali svaki put sam prošao ogledalo bih proučiti moj broj 8 okvira.

'Razočaranje je prolazio kroz mene kao babica pregledava svoju težinu - sve ove godine fokus otišao u samo 12 tjedana'

To više nije bio divljenje od ljudi koje sam tražio, ali i druge žene. Prijatelji reagirali na različite načine. Neki mi je rekao da se savršeno; drugi me je kritikovao zbog pretjerane mršavosti prije oplakuje veličinu svojih bedara. Cijeli objavljivanje? pozdravio sam njihove nesigurnosti. Imam divne prijatelje - pametna, talentovana žena koji me inspirišu svaki dan - ali to može biti teško slavi ljudima koje volite kada mislite da vi ne ispunjavate. U mom manje dobrotvorne trenutaka, ja bih uživati ​​svoje zavidne poglede kad sam se pojavio na zabavu u mom najužim Paigejeans.

load...

Znamo mršav nije sve. To ne znači da ste pametniji ili više loveable. Mršav nema odgovora. Pa zašto ne savršeno tijelo ostane sveti gral? Izražavamo ogorčenje tijelo-shamingads, ali i dalje žele da izgledaju dobro u bikiniju. Mi smo prezrivo pritiska nagomilanih na nove mame da kačite vrati u formu nakon porođaja, ali hvale naše trudna prijateljima vlasništvo uredno bebu bump. Kažemo nevjeste kako je lepo izgledaju na dan njihovog vjenčanja i šamar mladoženja na poleđini za svoje sposobnosti govora odluka. Znamo da veličina haljinu ne govori ništa o tome ko si ili što si sposoban, ali mi tiho poštuju one koji drže težinu pod kontrolom. Smo uslovljeni da se druže vitkosti sa uspjehom. Skoro koliko je napisano o Michelle Obama'stoned ruke dok ju dostignuća nekadašnje prve dame. Jedan članak tvrdi njen izvajanom bicepsi su bili "fizički podsjetnik na njenu sposobnost da zavrnu joj rukave i dobiti stvari učinio.

load...

Skinny Girl je jedan rastura u sali za sastanke u bezgrešno krojenje; ona je stariji exec koji ustaje u 05:00 za Barre trening pred školu staze; Ona je žena mog ujaka koji je do sada (kasnije sam saznao tek nekolicina njegovih devojaka bili finansijski nezavisni). Skinny Girl ima svoje sranje zajedno. Ali, ako je to istina, zašto je bivši Desperate HousewifeMarcia Cross priznati da ne jede da ostanu u formi za rad bio je 'pakao'?

Ja sam bio tanak za većinu svog odraslog života. Moja težina je bila jedino područje gdje sam osjetio sam imao ikakve kontrole. Čak i kada je moja karijera počela ide dobro, nastavio sam da se održale Skinny Girl mit. Kada sam otkrila da sam trudna, bio sam odlučan da ne dozvoli sebi go (čak i sa baby bump rastući). Ali teške jutarnje mučnine u mom prvom tromjesečju me je dovelo da se udobnost u skrobaste bijele namirnica - tjestenina, kruh i djetinjstvo omiljene kao creamed riža. Razočaranje je prolazio kroz mene kao babica pregledava svoju težinu - ja je stavio na gotovo 11lb u tri mjeseca. Sve te godine fokus otišao u samo 12 tjedana.

Ali nakon prvog skeniranja moja beba Bump, sve se promijenilo. Vidio sam ovaj maleni obrazac migolji na ekranu i na kraju sam ga. Ne radi se o meni više. Sa ili bez moje pomoći, moje tijelo će dati ovoj bebi šansu. Teško je ne diviti tu vrstu odlučnosti. Pa sam odlučio da se pusti na miru. Nisam imao snage da ostvari onoliko često koliko bih želeo i moja ishrana je opušteniji ovih dana. Bio sam daleko preko vikenda i uvučen u stvari rijetko jedem - fry-up, čokoladice i gazirana pića. Umjesto da poste naredne sedmice, ja ću pokušati da zdraviji izbor - i ako se ponovo ubaci se, pa šta? Ja ću staviti na malo težine, ali to je teško da je kriza.

Sada sam sedam mjeseci u trudnoći, velika beba Bump i sve, i da su ispunjene sve gotovo. Ne vidim kosti kad se pogledam u ogledalo, vidim snagu. Ja sam više ne Skinny Girl, i to je u redu. Moj suprug i prijatelji mi reći da nikad nisu videli mene tako sretan. I to je istina. Shvatio sam da moja težina me ne definiše. Ja sam dobar slušalac i odličan merilac vremena. Ja sam također infuriatingly Bossy i užasna u matematici. Ja sam sve. I ako imam kćer, to je ono što se nadam da ću proći na nju. Jer pravi uspjeh ostvaruje mir sa svojim nesavršenostima, a ne veličinu jaza između butina.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Uradite to sami projekti: sve emocije koje osećate prilikom pokušaja

Post Život

Cielo Blanco se otvara u exmouth tržištu

Post Život

Crni petak i ponedjeljak od ponedjeljka za odmor u cyber-u, kako bi zadovoljili svoje ludilo

Post Život

Kako se motivisati da vežbate

Post Život

Ovi recepti vodke koktela će vas provesti kroz svečanu sezonu

Post Život

Evo vojske!

Post Život

Lush karma spa tretman: Masaža uma i tela

Post Život

Da li nas sami sebe obuzdaju?

Post Život

Pseći prijateljski hoteli u Velikoj Britaniji da uzmu svoje ljubimce na odmoru

Post Život

Jumeirah al Naseem: Gde da ostanu u Dubaiju za low-key chic

Post Život

Volontiranje sa starima

Post Život

Kako starost može uticati na vašu karijeru