Anti-čisto jesti: zašto neću spirala tuljak | BA.polkadotsinthecountry.com

Anti-čisto jesti: zašto neću spirala tuljak

Anti-čisto jesti: zašto neću spirala tuljak

Izgleda da 97 posto žena osjećaju nesigurno oko njihovih tijela. Ako se to nama ništa uči, to je da nema "pravo" način da se to popraviti. Čak i ako imate spiralizer.

Imam komplikovan odnos prema hrani.

Prije pet godina, ide 24 sati bez hrane je značajan pobjedu. Ja bih opsesiju iznad moje težine, više kalorija, a tokom precizan veličine struka, povlačeći moju majicu i ispitivanje stomaku gore od pet ili šest puta dnevno za provjeru koliko deblji bih postao.

A sada da se tri ili četiri sata bez hrane je nezamisliva užas. Radim marketing za restoran i tako provodim svaki dan doslovce okružen hrane. Ja opsesiju preko otvaranja novih i nove trendove, i meke lansiranja su moj život. Jedan trend da neću biti grli je, međutim, #CleanEating. Napravio sam svečano obećanje da moj dečko da ću nikada spiralise a tikvice, kupite semena konoplje, ili stomaka u 'chia posudu.'

load...

Nemojte me pogrešno shvatiti. Mogu potpuno zamisliti smislu anđeoskog samozadovoljstvo koje se spušta nakon jedne gozbe na courgetti, preko noći zob, ili sirovo, bez šećera, vegan slatki krumpir "brownies". Vidim nutritivnu vrijednost u sve gore navedeno, i mogu zamisliti osjećam se odlično, nakon što ih je jela.

Ali ne mogu se zamisliti - sve previše lako - sve-konzumiranje krivice koji dolazi sutradan kad ste imali loš dan na poslu i jedina stvar koja će učiniti bolje je težak komad mrkve torte.

Vidiš, ja ne mislim da bi čist jelo dozvolite mi da Get The Glow, na život bez, ili bilo koje druge takve izricanje. Mislim da bi me natjerati da razmišljam o svakom maleni stvar koju sam stavio u usta; u opsesiju, opet, preko sastojaka na poleđini paketa; da čeka zabrinuto dok ne magično pretvorio u onu vrstu waifish, preplanuo, šećer-renouncer da Instagram voli. Već mogu da vidim sebe u opadanju poziva van, zarobljen kod kuće nazire avet spiralizer / Nutribullet duo.

load...

Kao i mnogi drugi, moj problem sa hranom bili dijelom o kontroli. Ali kako ja to vidim, tako da je 'čist jelo. Oni su dvije strane iste medalje - i to je jedan novčić koji želim izgubiti niz leđa jednog vrlo duboko kauč.

Umjesto toga, ja radim ono što sam sebi popustljivo nazvao 'intuitivno jedenje'. Ja ne mislim da je djevojka tamo koji ne zna, duboko u sebi, kad je pojela previše hamburgera. Ono što je teško dolazi sa otresajući krivice koji slijedi, opiranje nagon za post-hamburger desert, i imajući u vidu ovaj dole sledeći put ti ubedi sebe u svoj patike. To je malo da mislim da sam napokon shvatio.

I dalje se bore sa nekim stvarima. Često se mamurluk je manje uznemirujuća nego buđenje s teškim znanjem koje sam konzumirali vjerojatno 1000 kalorija u alkoholu. Ali zar to nije normalno? Ostalim danima, ja uživam u tome što je u stanju da jedu šta Sviđa mi se: mamurluk Hall Pass.

Neko je uvek biti mršaviji ili više muscly ili više zategnut od tebe. Neko će uvek biti veći ili viši ili deblji. Neke djevojke vole čist jelo i ja ne sumnjam da spiralisers su revoluciju u živote nekih ženskih '. Ali, s tim pažljivo balans da mislim da sam konačno postignut - između veličine koja čini oko pravo i težinu da sam nesvesni - Ne želim to vodi građanski rat u rudniku. Ja ću jesti vrsta-od-čist, a ja ću da mi se telo je vjerojatno-u redu, a ja ću i dalje jesti gluten i čipsa i povremeno Piletina Legend, i potpuno licemjerno naručiti uzrok soja late 'to nije moja krivica mlijeko me čini bruto. Navodno, 97% posto od nas - to je devedeset i sedam posto - su nezadovoljni našim tijelima. I kao depresivan i zastrašujuće kao da je činjenica, postoji određena udobnost u njemu. Jer to znači da nema one koja je propisana način pronalaženja slobode i sreće, bez obzira na to šta bi Instagram se moglo pomisliti.

Tako da mislim da sve što možemo učiniti je shvatiti za sebe.

Prihvati dana kada se osjećate pomalo kao da bi ti da pisti u trenu. Shvatiti ono što odjeće i koju hranu i koliko vježbe da se osjećate dobro, i shvatiti što one nemaju. Ako je potrebno da (i često, ne znam), pronaći poza u ogledalo koje čini da izgledaju najbolje i koristiti ga uvjeriti sebe. Jedite čokoladu da smiriti, ili napraviti salatu, jer se ne možete sjetiti kada ste zadnji put jeli biljka. Pogledajte kalorija, ili don't.Find ravnotežu.

Da, mislim da je pravi ključ za razbijanje bez tijela hate.Find saznali više o našim #BREAKFREE campaignhere - i upoznati naše tijelo Nesigurnost ambasador, Hannah Gale, ovdje.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Tražite luksuznu novu tematsku sobu

Post Život

Dugo očekivani nedostatak prosecka se zapravo ne dešava momci

Post Život

Aleppo: Šta možete učiniti da podržite sirijsku građansku ratnu krizu?

Post Život

7 najboljih unutrašnjih trendova za jesen

Post Život

Pojesti trudnoću

Post Život

U kući Christy Brinkley je 25 miliona evra Hamptonsov dom

Post Život

Ovi recepti vodke koktela će vas provesti kroz svečanu sezonu

Post Život

Laki pobjeći: otok čovjeka

Post Život

Kako imati neradnog novčanog razgovora

Post Život

Terapija oporavka srca i ono što je predavala jedna žena

Post Život

Zašto bi skijaški odmor u Austriji trebalo da bude na listi vaših turističkih kofera

Post Život

Najčešći par se bori i kako ih izbegavati