7 načina zaustavljanja odugovlačenja | BA.polkadotsinthecountry.com

7 načina zaustavljanja odugovlačenja

7 načina zaustavljanja odugovlačenja

Verovatno bi trebalo da se sada radi nešto drugo. Ali pročitajte ovaj prvi

Ako čitate ovaj umjesto završetka tog posla projekta trebalo bi završili prošle sedmice, onda si odugovlači. Ali, mi ćemo vas pustiti ovaj put jer radite nešto o tome, zar ne? Odmah nakon što ste završili ponovno uredite Biro kolekciju kako od kojih jedna ima najviše boje ostavio u njemu.

Svi smo u tome (odlažem to jest, ne Kondo-ing našu stacionarne). U novom izvještaju tvrdi trošimo u prosjeku 218 minuta procrastinating svaki dan. To je 55 dana od izgubljenog vremena svake godine. Nije idealno kada imate posla. A slame anketa ureda otkriva naših omiljenih aktivnosti gubljenje vremena:

"Ja napraviti detaljnu listu svih stvari koje moram učiniti, umjesto da zapravo ide na i radi njih '

load...

"Zadnji put sam morao da podnese moju poreznu prijavu, rastrojena sam se za dobar sat slanjem prijatelj emoji samo tekstove i tražeći od nje da se" pogodi film "

"Ja sam poznat da jedu čitav paket keksa umjesto čišćenja kupaonice jer:? Koji ne bi '

Ali mi digresiju. Tvrditi natrag neke dragocjeno vrijeme, pitali smo Niels Eek, psiholog i jedan od osnivača na lični razvoj i Rementehow mentalno blagostanje aplikaciju da se zaustavi odlažem na radu i upravljanje svoje vrijeme bolje:

Napraviti pravo da to listIf vas jedan primer iz svakodnevnog života, kao što su "čisti kuću", možete naći da držiš to odlagao za kasnije, iako to nije previše komplikovan zadatak. Razlog za to je da ne postoji definisan početak, plan akcije i konkretan krajnji cilj na mjestu. Umjesto toga, detalj koju sobu želite prvo očistiti, koje korake želite da ga čisti i gdje želite završiti. Istu strategiju može se primijeniti na radne zadatke - dijeljenjem zadatak u manje komponente će vas sprečiti da odlažem, kao što je zadatak ispred vas da je mnogo lakše upravljati.

load...

Koristite Eisenhower MatrixAs napravite svoju To Do listu, primijetit ćete da se neke stvari su veći prioritet od drugih i najlakši način da ih sortirati je kroz Eisenhower Matrix, koji rangira zadaci u četiri kategorije: Važni i nije hitna, važne informacije i hitno, nije važno i nije hitna, i nije važno i hitno.

Kada ste to uradili, procijeniti svaki deo - većina nas imaju tendenciju da natrpati više u Važno i hitnoj sekciji nego što zaista treba da bude i ovom dijelu treba popuniti samo sa apsolutnom hitnim slučajevima, kao što su letovi za uhvatiti, itd. Važno - nije hitno je kategorija koja vam je potrebna da pažljivo odrediti prioritete sebe - to bi moglo biti nešto važno da neko drugi, ali ne i hitno vas. U ovom slučaju naučiti kako reći ne. Na primjer, da će se smanjiti za ured vaš kolega kada završite ono što radite, a ne odmah. Nije hitna, ali važan je kategorija koja nam omogućava da uspije sa našim dugoročnim ciljevima i koji ne treba žuriti. Na kraju, nije hitna i nije važan dio je onaj u kojem većinu zadataka može otkazati ili učinjeno vrlo brzo, tako da na mirniji dan u tjednu, pogledajte u ovom dijelu i dodijeli ga određenu količinu vremena da se završi.

Rad sa svojim deadlinesIn na isti način na koji to nije konstruktivno napraviti nejasan to-do liste, to je jednako zbunjujuće kada pišete beskrajna lista za jedan dan, u potpuno svjestan da nemate vremena da ga završiti. Umjesto toga, pogledajte svoj rokove - dnevne, tjedno, mjesečno, pa čak i na godišnjem nivou. Jednom kada imate te kako, stane svaki zadatak u roku nosač, sa jasnim početkom i završna obrada vremena. To će vam pomoći shvatiti i bolje upravljanje svoje vrijeme, bez osjećaja zbunjen ili pod stresom. Dobra ideja je i da se jedini faktor u oko 80% svog vremena - na taj način, ako je nešto hitno izrezali, od vas će imati vremena da se bave s njima.

Povećati efikasnost Najbolji način da povećate efikasnost je da primijeni "Zakon Pareto '. Ovaj zakon smatra da koncentrirajući vaše napore na prave stvari, vi ćete biti u mogućnosti da se postigne veći rezultat, na primjer, 20% svog vremena će dobiti 80% rad. Da bi se to učiniti, trebate pogledati na listu to-do i identificirati područja u kojima će se manje napora dobili najbolje rezultate. Nakon što ste identificirali ovim područjima, da vidimo kako mnogi od njih su vremenski osjetljive. Ako otkrijete da jedno od područja nema rok - stvoriti jedan za sebe i rade protiv sat. Nemaju definitivan rok će produžiti količinu vremena posvetiti zadatak, tako stvarajući rokovi će se povećati efikasnost.

Prilagodite environmentIf otkrijete da ste pratili sve gore navedene korake, ali ste još uvijek odugovlaĉe onda bi to moglo biti vaš radno okruženje. Korak dalje od stola i pokušati da shvatim da li je to što želite da radite, opustiti ili čak hoda. Ako je ovo drugo dvoje, promjeniti stvari, čineći vaš okoliš usmjeren na produktivan rad. To je također napomenuti da inspiriše radnim okruženjima mogu izgubiti njihov učinak nakon nekog vremena, tako da je važno da se tako često mijenjaju stvari svaki.

Eliminirati smetnje Mnogi od nas će imati isti go-to ometanja, bilo da je provjera naše e-mailove, telefoni, društvene mreže ili jednostavno novosti web stranice. Najbolji način da se zaustavi rade ove stvari je da se otkloni smetnje - isključite telefon, isključite obavijesti e-pošte i blokiraju zbunjujući web stranice za vrijeme koje vam je potrebno za rad.

Re-bootThere nije ništa više frustrirajuće nego imati To Do listu da ne bude završen, ali samo je dodao da i onda vuče s tobom kroz ostatak popodneva. To je razlog zašto je važno uzeti vremena da se ponovo boot oko 1 ili 2:00. Zgrabite kavu i da preispitate svoju To Do listu, krećući se prioriteti oko u skladu s tim. Vidjet ćete da je ova tehnika znači da koristite svoje vrijeme popodne mudro i ne odugovlači jer se osjećate preplavljeni dugu listu stvari koje nije učinjeno.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Linkedin vodič za uspjeh u karijeri

Post Život

5 načina da saznate svoju karijeru u snovima

Post Život

Nedostatak magnezijuma može biti istaknut od žudnje čokolade

Post Život

Kako vam boji vašeg perioda stvarno govore o vašem zdravlju?

Post Život

Stvari na vikenderu Ibike (sve za 48 sati)

Post Život

Evo dokazanih koristi treznog seksa

Post Život

Bedford Lodge hotel i spa recenzije

Post Život

Bajan je inspirisao roštiljski sendvič roštilja koji je počeo da se bori sa mačevima

Post Život

9 odličnih recepata za palačinke iz najtoplijih restorana u Londonu

Post Život

Nesanica: Šta je to i zašto to doživljavamo?

Post Život

10 zdrave hrane koju treba dodati u kolica za kupovinu

Post Život

Ono što svi možemo naučiti o davanju iz nepotrebnih stvari