7 načina razmišljanja kao preduzetnika | BA.polkadotsinthecountry.com

7 načina razmišljanja kao preduzetnika

7 načina razmišljanja kao preduzetnika

(Bez dajući svoj dnevni posao)

Do 2020. Godine, bit će jedan billionentrepreneurs u svijetu. Dakle, šanse su, sa start-up ideju genije ili sporedna stvar kreativnog biznisa, vi ćete biti jedan od njih. Čak i ako se odlučite ostati zaposleni u velikoj kompaniji, vještine poduzetničkog mozga može biti ključ uspjeha u karijeri i sreće.

Evo, Shaa Wasmund, jedan od britanskih najcjenjenijih digitalni poduzetnika i autor bestselera booksStop Talking, početi raditi, i Do Manje, Get More, dijeli joj insider savjete o tome kako da više kao poduzetnik i pobijediti na vašu karijeru:

Budite Elastične. Prihvati da ništa neće ići pravo svih vremena - i to je u redu. Kao Thich Nhat Hanh piše u svojoj knjizi, Ne Mud, No Lotus, ništa ne može postići bez nekih stepen bol, patnju ili izazov. I to je onih vrlo situacije koje nam omogućava da doživite istinsku lepotu, radost i uspjeh.

load...

Uvijek biti u porastu. Da zvuči kao kliše, ali to je istina. Nikad ne prestaje učenje ili poboljšanje svoje vještine. Čitati knjige, ići na radionice, registrirajte se na kurseve. Svijet se mijenja tako brzo, morate promijeniti s njim.

Probuditi rano. Get početak glavu na dan. Koristite prvim satima dana mudro. Da li je to na sljedeći promociju, uspostavljanje novih poslovnih, pisanje svoju prvu knjigu ili samo da shvatim ono što želite da radimo.

Pitajte za ono što želite / need.Don't čekati nekoga da vam dati priliku ili promocija; napravite ga sami. Tražiti načine da dodate vrijednost u vašoj kompaniji, načini da se poveća profit ili voziti više prihoda. Onda tražiti da budu uključeni u gore; da li je to više novca ili promociju.

load...

Budite proaktivni. Poduzetnici nikada odmarati na lovorikama, oni uvijek pokušavaju da pronađu načine da bolje rade stvari; za sebe i svoje klijente.

Zatražiti pomoć. Biti poduzetnik ne znači da imaju sve odgovore, ali to znači biti ovlašten da traži savjet kada je to potrebno. Tražeći pomoć je znak snage ne slabosti.

Investirajte u sebe. Vi ste vaša najveća prednost. Sve što je potrebno učiniti da se brine o sebi, vaše vještine i biti u vrh države - to uraditi.

Povezane vijesti


Post Život

Problemi dušice: Kako preživeti Božić sa svojim

Post Život

Kako preživeti odnos na daljinu

Post Život

Vitamina d hrane, nedostatak, suplementi i sve ostalo da znaju

Post Život

Paraolimpijske igre 2018: Gledaoci tima GB

Post Život

Laže: Zašto im reći i one kojima najviše govorimo?

Post Život

9 stvari koje se događaju na grupnom odmoru sa prijateljima

Post Život

Wellness 101: Najbolji dodatak za svakodnevno zdravlje i dobrobit

Post Život

Upoznavanje iz muške perspektive

Post Život

7 sigurni načini da povećate svoje samopoštovanje

Post Život

Durex se bavi nejednakošću orgazma sa novom kampanjom

Post Život

Iscrpljen? Saznajte kako da izbegnete rad Burnout za samo jedan dan

Post Život

Fortune je nazvala 50 najmoćnijih žena u poslu