3 stvari koje trebate znati prilikom postavljanja sopstvenog posla | BA.polkadotsinthecountry.com

3 stvari koje trebate znati prilikom postavljanja sopstvenog posla

3 stvari koje trebate znati prilikom postavljanja sopstvenog posla

Postavljanje na svoju ruku može izgledati kao zastrašujuće izglede, pa smo razbijena ga u tri potpuno ključne stvari koje treba razmišljati o prije nego što reskirati kao poduzetnik.

1. Ljudi

Posao je o ljudima - razgovarati s ljudima koliko god možete. Ne morate dati puno detalja daleko, ali jednostavno imaju razgovor s nekim o tome da li bi ili ne bi koristili svoj proizvod, ili koliko će platiti za to je oblik istraživanja tržišta i to je također besplatno! Možete to učiniti u razgovoru s prijateljima i obitelji uz piće ili večeru i da je bolje da se povratne informacije prije nego kasnije da pomogne razvoju vašeg poslovanja. Umrežavanje je dobro poznato da je ključni aspekt poslovanja i nikad se ne zna ko zna ko i gdje bi mogli doći sledeći klijenta ili koristan kontakt, tako da uvijek biti prijateljski i spreman za osmijeh u poslovanju.

2. Planiranje

Banka ili potencijalni investitor može zatražiti da vidi svoj poslovni plan, ali ono što je svrha jednog i ono što su tražili? Poslovni plan je isto toliko za vas kao da je za potencijalnog investitora. To pokazuje ste razmislili o svom poslovanju i ključne aspekte kao što su troškovi, konkurentima i klijentima. Pisanje plan će učiniti da se više svjesni vaše poslovno okruženje i pomoći vam da predvidite bilo kakvih problema. S druge strane, to bi trebalo dati potencijalnim investitorima povjerenje koje su im potrebne da investiraju. I zapamtite, bez obzira da li ili nisi dobio investiciju ste obavezni da imaju bolju ideju o tome kako da pokrenete vaše poslovanje što pisani plan, tako da ne mogu da ih je potrebno nakon all.3. Prijedlog

load...

Shvatiti šta je to što vaše poslovanje ima za ponuditi, kao i ono što je od vrijednosti za kupca - ako ste u mogućnosti da se oba elementa u pravu, imat ćete prilično dobre šanse da imaju uspješnog poslovanja. Možda će vam biti fokusiran na izradu vaše prve prodaje, ali je isto tako dobro da razmišljamo o tome šta će pomoći da kupac upućivanje drugog kupovinu? Da li je to nešto što dodaje na svoj prvi proizvod, nešto što se nastavlja tema unutar raspona proizvoda, ili jednostavno da kupac zahtijeva više količina? Ne postoji nikakva garancija da će kupac ponovo troše novac sa sobom, tako da izvan samo da je jedan prodaje i kako možete ih vratiti.

Harveen Chugh je talente za Sirius program, pionirski shema vodi UKTI donijeti najbolje poduzetničke talente na svijetu u Veliku Britaniju.

load...

Za više posjeta poslovne i karijeru savjete, pogledajte naš MC @ Worksection.

Ovogodišnji Marie Claire @Work Liveevent se brzo približava, koji se održava 23. Aprila 2018. Godine Rezervirajte karte.

Povezane vijesti


Post Život

Vratila sam se na posao nakon što sam rodila

Post Život

Mi pogađamo sve pogrešno: Moramo da jedemo vodu, ne pijemo ga

Post Život

Kako biti usamljen (i vlasništvo)

Post Život

Odredjeni vjenčani troškovi za goste: Letovi, pokloni i još mnogo toga

Post Život

Izgubite težinu brzo, na zdrav način

Post Život

Da li smo dovoljno dobri samo na način na koji smo?

Post Život

Kreator tajne bašte Jo Vidler deli svoje vrhunske savete o karijeri

Post Život

Pregled terase Dalloway-a: Uđite u jednu od najzanimljivijih mesta u Londonu

Post Život

Zašto je ovo savršeno hvala za e-poštu za intervju za posao

Post Život

Evo zašto je Lie inače veoma dobro za vaše zdravlje

Post Život

Postnatalna depresija pogađa 1 od 7 majki i vrijeme je da smo razgovarali o tome

Post Život

Nedostatak magnezijuma može biti istaknut od žudnje čokolade