Ženska BBC predavači pišu otvoreno pismo pozivajući na promenu | BA.polkadotsinthecountry.com

Ženska BBC predavači pišu otvoreno pismo pozivajući na promenu

Ženska BBC predavači pišu otvoreno pismo pozivajući na promenu

"Ovo je prilika za one od nas s jakim i galamu da ih koriste u ime svih '

Prošle sedmice BBC je bio prisiljen da objavi svoj godišnji izvještaj pokazuje koliko njegove zvijezde su zapravo platili, a istina o gornji otvor earnerswas oko BBC-a.

Sve 96 izlagača, glumci i zabavljači na listi zaraditi preko 150 €, ali najveća kontroverza da izađu iz otkrivenja bio je ogroman jaz u platama, uz podatke koji pokazuju da muškarci čine dvije trećine plaća talenta najveća. U stvari, prema statistici prva četiri muške BBC prezenteri kolektivno zaraditi 5 miliona € godišnje, dok četiri najbolja ženska BBC prezenteri kolektivno zaraditi 1 miliona €.

Generalni direktor BBC-a Tony Hall je bio jedan od prvih koji je priznati da postoji potreba za promjenom, pogotovo nakon Mišal Husain žaru gazda na platama gapin televizijskom intervjuu. "Mi smo postavili jasan cilj za 2020. Godinu", objasnio je on. 'Želimo da svi naši olova i predstavljanje uloge će biti jednako podijeljena između muškaraca i žena. "

load...

BBC-jev visokog profila ženski voditelji međutim imaju ništa od toga, sa četrdeset njih potpisivanja otvoreno pismo Tony Hall, guranje za hitnu promjenu, umjesto da čeka do 2020. Među onima koji su potpisali pismo su bili sportski novinar Clare Balding, Wimbledon voditelj Sue Barker, jedan Showhost Alex Jones, Newsnightpresenter Emily Maitlis, a Fiona Bruce iz Antikviteti Roadshow.

'Detalji plata objavljen u Godišnjem izvještaju su pokazali ono što su mnogi od nas su se sumnja da dugi niz godina... Da žene na BBC-ju su manje plaćene od muškaraca za isti posao,' pročitao pismo. "U odnosu na mnoge žene i muškarci, mi smo vrlo dobru kompenzaciju i sreće. Međutim, to je doba jednakosti i BBC je organizacija koja se ponosi na svoje vrijednosti. '

load...

U pismu je nastavio: "Vi ste rekli da hoćete" vrstu "pay gap pol do 2020. Godine, ali BBC je poznato o platama disparitet godinama. Izvan liste, postoji mnogo drugih područja, uključujući proizvodnju, inženjering i usluge podrške i globalnih, regionalnih i lokalnih medija, gdje je razlika u platama posustala predugo. "

"Ovo je prilika za one od nas s jakim i galamu da ih koriste u ime svih, i za organizaciju koja je imala da se gura u transparentnost učiniti pravu stvar, 'pismo zaključio je. "Mi bi bili spremni da vas upoznam kako bi razgovarali o načinima na koje možete ispraviti razlike, tako da će buduće generacije žena ne suočavaju ovu vrstu diskriminacije."

Povezane vijesti


Post Zabava

To je bez sumnje bilo najudobnija scena iz finala igre prestola

Post Zabava

Dete Destinije ima instagram račun - nova muzika na putu?

Post Zabava

Kraljica je na najslabiji način iznenadila dečaka na svoj rođendan

Post Zabava

Vremenski plavi Ivy Carter je delovao baš kao beyonce

Post Zabava

Ovo je prosečna starost najlepših žena na svetu

Post Zabava

9 puta London 2012 olimpijada nas je osmijehila

Post Zabava

Ovo su najlepši ljudi na svetu (prema nauci)

Post Zabava

Izgleda da je megan marka izgledati kao najnovija bočna strana

Post Zabava

Šta je u Oskarima ove godine vredna 100.000 evra?

Post Zabava

Doktor neguje drugu epizodu: Simon je totalno kopile

Post Zabava

10 najboljih OMG trenutaka od Brit Awards

Post Zabava

Salma hayek osjećao je Ashamed što nije ranije govorio o Harvey Weinstein-u