Zašto se brisanje Facebook-a osjeća kao da zapaljuje moj tinejdžerski dnevnik | BA.polkadotsinthecountry.com

Zašto se brisanje Facebook-a osjeća kao da zapaljuje moj tinejdžerski dnevnik

Zašto se brisanje Facebook-a osjeća kao da zapaljuje moj tinejdžerski dnevnik

Ako mislim da moj stari Univerziteta mreža postala je neprozirna, podaci za krađu EvilCorp to je dobro u roku u mojoj moći da izbrišem svoj račun - pa zašto ne ću?

Nikad nisam bio u ranoj usvaja ništa, ali po defaultu sam bio rano primenjuje Facebook. Bio sam u svojoj prvom mandatu Newcastle Univerziteta u 2006, kada mi je prijatelj u Edinburgu, rekao je o novom student društvenu mrežu pod nazivom Facebook je upravo pridružio. 'To je uskoro dolazi na ti ", rekla je ona. Ranih verzija - izbacio u Velikoj Britaniji univerzitetima - imao je prijava transparent sa 'Thefacebook' u kutiji zagradama i geeky malo Top Gunin-šale u podnožje ( 'preblizu za rakete... Ja prebacivanje na puške')

Pod kutiju pod nazivom "Šta je bode?" Facebook je napisao: 'Imamo oko onoliko ideju kao i ti. Mislili smo da bi bilo zabavno da funkcija koja nema posebne svrhe da vidi što se događa od tamo. Tako zezati s njim, jer nećeš dobiti objašnjenje od nas. "

To je postao odgovor zaliha sa Facebooka, ali sada imaju mnogo više objasniti nego čačka. Prošle sedmice, kao #DeleteFacebook počeo trend na Twitteru, otišla sam u moje postavke Facebooka i shvatio više od 25 aplikacija, od kojih su mnogi nikad nisam čuo, imao pristup mom profilu sliku, pokriti fotografija, mreže, korisničko ime, korisnički ID i liste prijatelja. Prošao sam kroz popis, ljutito brisanje svaki, iako su imali sve moje već informacije - ista 'zatvaranja stabilne nakon konj je pričvršćen' politike Facebook usvojio je ove nedelje kada su najavili zabranu Cambridge Analitika (spora clap).

load...

U četvrtak Tim Berners-Lee napisao je na Twitteru da je možda stvorio internetu, ali to je na nama da ga oblikuju. Ako mislim da moj stari Univerziteta oglasna je sada strašno neprozirna, podaci za krađu, neodgovoran EvilCorp to je dobro u roku u mojoj moći da izbrišem svoj račun.

Razloga koje sam volio Facebook kada je lansiran - mjesto da flertuje i pogledati slike iz naše 2 - 4 - 1 u ponedjeljak u Hoko 10 - odavno otišli. Ne mogu više poke nikoga i ja smo prije tri godine ne upload album od moje vjenčanje. A čak i ako smo tek probudio u punoj mjeri svojih zločina, Facebook je bio užasno kul godinama - mediji ekvivalent socijalne tate plešu nikome ispod 25 godina starosti.

load...

Ali to je i arhivu mojih dvadesetih da ne mogu da se nateram da izbrišete. Dobra: moja Brucošijada godine album pretenciozno pod nazivom "godinu dana odugovlačenja" koju želim da visi na za potomstvo, mnoge teme poruka i životnih događaja dijele u realnom vremenu za koje znam će značiti nešto da se osvrnemo na jedan dan, a nastavak veze s prijateljima i više generacija porodice bih inače vidim manje od jednom godišnje. Kada je porodični prijatelj je pao sa svojom kćerkom, pomogao sam joj kontakt unuka - ko je ona nije vidjela godinama i propuštenih strašno - kroz Facebook.

Onda je loše: porodica redova preko Brexit, na privatnu poruku od bivšeg koji je moje uši prsten od užasa i - onaj koji dolazi do mene svaki tako često samo prije nego što zaspim - vrijeme nisam shvatio Facebook je poslao e-mail kopije svake poruke koju pišete na nečijem zidu i momak poželeo dobio sva tri 'BREEZY' poruka koje sam pisao i obrisati ( 'Wow hvala na vaše poruke... Sve 3 od njih, "napisao je.)

To je terminalno kul biti prve generacije Facebooker. Generacije studenata prije mene imali su Univerziteta godina definisana Beatlesi ili Rolling Stones. Ali sam dijelio moje dvadesetim s tom velikom zlo tata plesačica - sad nisam siguran da mogu pustiti.

Povezane vijesti


Post Zabava

Ovo je mračno značenje iza Sansa-ove opreme u novoj igri tona

Post Zabava

Reddit je možda samo shvatio pravo ime Jon Snowa, a mi smo to čuli negde ranije

Post Zabava

Čekajte, da li je Newt scamander ustvari imao Cameo u filmovima Harry Pottera

Post Zabava

Nikki Reed i Ian somerhalder dobrodošli kći Bodhi soleil

Post Zabava

Winona ryder na najviše inspirisan način uhvatila se natrag na silu detinjstva

Post Zabava

Facebook CEO Mark Zuckerberg konačno govori o hack-u

Post Zabava

Marie Claire intervju Bastilijev frontmen Dan Smith

Post Zabava

Salma hayek osjećao je Ashamed što nije ranije govorio o Harvey Weinstein-u

Post Zabava

Marie Claires November issue: Saznajte šta je unutra

Post Zabava

Evo kako je Twitter odgovorio na veliki britanski pečenje

Post Zabava

Dragons den odbacuje ko je dalje napravio milione

Post Zabava

Melanija Trump odbacuje tvrdnju nove knjige koju je ona plakala kada joj je suprug osvojio predsjedništvo