Zaboravljene ženske duše koje su promenile svet muzike | BA.polkadotsinthecountry.com

Zaboravljene ženske duše koje su promenile svet muzike

Zaboravljene ženske duše koje su promenile svet muzike

To je vrijeme da im daju svoj zbog

Jedan od mojih omiljenih predstava je kada je zabavljala grupa 60-tih tinejdžerskih britanskih blues zaljubljenike u napuštenoj željezničke stanice 1964. Godine u šesnaestercu Manchester za 'folk, blues i gospel'TV posebnim snimila Granada TV, sa izvođačima uključujući i sebe i Muddy Waters obavlja na jednoj strani pruge, dok je publika sjedio na druge - nadrealno iskustvo, ali sestra ga voli i to pokazuje joj uticaja otišla daleko i široko, koji se nastavlja do današnjeg dana kroz nju vezu sa Rock N Roll i njegove nastavio muzičke zaostavštine koji živi u svojim različitim oblicima u korijenje i moderne muzike...

Big Mama Thornton je moja konačna ženska ikona duše. Jedna od najvećih ženskih blues pjevača svih vremena i veoma uticajni na kasnih 50-ih i 1960-ih umjetnika, uključujući Elvis Presley i Janis Joplin.

Sa svojim ogromnim hrapavi ton - bila je prva osoba koja je smanjiti rekord gonič Dogwhich je bio veliki hit, prije nego što je u sjeni Elvis 'naknadni upis. Rođen je u 1920. U Alabami je napustila školu rano, pljuvaonice u kafani čišćenje prije ulaska Sammy Green Hot Harlem Revue, nakon u Bessie Smith stopama, nastupala je vodvilj krug preko Amerike prije nego što je osiguran kontakt snimanje sa Peacock evidencija u 50-ih i snimljenih kanala uključujući Ball & Chain koja se odustalo do Janis Joplin verziju je pušten mnogo godina kasnije. Ona je zamaglio pol linije često usvajanje muškog haljinu osporavanje rodnih stereotipa u vrijeme duboke represije... Dok uglavnom poznata po glas joj je neverovatno blues, harfa sviranje, bila je pod utjecajem mnogih ranih duhovnih pjevači iz Dixie Hummingbirds, The Soul Stirrers, Mahalia Jackson i ugradio osjećaj duhovne glazbe u svoj blues, ona je čak i smanjiti neverovatan duhovni rekord u 1970 pod nazivom Savedwhich volim.

load...

Imelda May'sbreakthrough novi album Life. Vole. Meso. Bloodis sad, primaju visoke pohvale od kritičara i fanova osoba podjednako.

Imelda broji Bob Dylan, Tom Jones i Bono među njenih fanova.

Ona tours Velikoj Britaniji u studenom nastupa na prostorima uključujući i njenog debi u Royal Albert Hall 22. Novembra.

Povezane vijesti


Post Zabava

Liar na ITV-u: To je ono što stručnjak za silovanje razmišlja o emisiji

Post Zabava

Facebook CEO Mark Zuckerberg konačno govori o hack-u

Post Zabava

Zašto morate pogledati novi film Lily Collins u kost

Post Zabava

Dustin Hoffman se suočio sa seksualnim napadom pred publikom

Post Zabava

Šta je na zemlji netflix obavezujući prsten?

Post Zabava

Ovaj Harry Potter film originalno je imao podlogu ljubavi trougao i imamo pitanja

Post Zabava

Ovo je prosečna starost najlepših žena na svetu

Post Zabava

Sin Angeline jolie otvara se za svoju mamu u svom prvom intervjuu

Post Zabava

Martha Ruiz je jedina žena koja unapred poznaje pobednike Oskara

Post Zabava

Ovaj Harry Potter i zatvorenik teorije Azkaban igra se menjaju

Post Zabava

Natalie Portman je samo izrazila veliko zaljenje zbog svoje podrške sramnom reditelju Romanu Polanskom

Post Zabava

Upoznajte devojke #Instadrug