Vaša zavisnost od instagrama je zapravo dobra za vaše sećanje | BA.polkadotsinthecountry.com

Vaša zavisnost od instagrama je zapravo dobra za vaše sećanje

Vaša zavisnost od instagrama je zapravo dobra za vaše sećanje

Ali sve u malim dozama

Riječi Jadie Troy-Pryde

Obično čujemo da društveni mediji je strašno za naše zdravlje, a naročito da Instagram bi mogao biti što ti ljubomorna osoba. Za one od nas koji provode više vremena na platformi od prosječne osobe, to nije u potpunosti inspirativno.

Međutim, postoje i napokon neke pozitivne statistikama podupre svoj predanost stvaranju savršenog feed.

Studija objavljena u Psychological Scienceshows da uzimanje fotografiju zapravo pomaže vam da zapamtite događaje bolje, što Instagram mnogo više od samo još jednog platformi društvenih medija.

Studija je pitao 294 ljudi da se obilazak muzeja, gledajući artefakata dok slušate audio vodiča. Onih koji su uključeni u studiju, polovina su dobili kamere i zatražio da se najmanje deset fotografija. Kada je turneja bila završena, svi učesnici su bili zamoljeni višestrukog izbora pitanja o artefakti su vidjeli.

load...

Rezultati su bili fascinantni. Učesnici koji su na fotografijama prepoznali 7% više objekata od onih koji nisu, što govori da trenutke snimanja na fotoaparatu zapravo pomaže memorije.

Međutim, jedan od olova istraživača studije, dr Kristin Diehl, smatra da prethodne studije koje su pronašli suprotno. Oni ukazuju na to da kada smo snimili fotografije smo češće zaboraviti te trenutke zahvaljujući nečega što je poznato kao "kognitivne istovar ', što u suštini znači da više ne treba da se oslanjaju na naš mozak kako bi čekanje memorije kao što znamo da imamo rezervne kopije u foto obliku.

Ona je rekla: "Ovi rezultati doprinijeti većoj raspravu o tome da li ili ne slikate povećava naša iskustva ili nas odvraća od njih. '

load...

Ona takođe ističe da, dok smo preokupirani snimanja fotografije, mi nisu u potpunosti upao u našim drugim čula što znači drugdje nismo mogli izgubiti informacije. Učesnici u studiji koji su koristili svoje kamere my imaju više vizualne memorije, ali su propustili trenutke iz audio vodiča, kao rezultat.

Diehl je rekao: "Dok smo obično imaju tendenciju da postavite više vrijednosti na naše čulo vida od našeg sluha, studije su pokazale da auditivna obrada je važna za spoznaju - posebno kada je u pitanju učenje i sjećanja na red i tajming informacija."

Dakle, uzimajući slike i da se pojavljuju ih na Instagram može vam pomoći zapamtiti događaje bolje, pobrinite se da ne phubbing neko dok to radite.

Povezane vijesti


Post Zabava

Greta Gerwig je peti ženi u 90 godina nominovan za najboljeg režisera

Post Zabava

Jessica Brown govori o njenoj borbi sa poremećajem u ishrani

Post Zabava

Pedeset nijansi oslobođenih najnovije prikolice je zvanično sletelo

Post Zabava

Deliveroo jahači priznaju svoje najsmešnije priče

Post Zabava

Konačne reči Ned Starka konačno su otkrivene od strane šarana

Post Zabava

Druga sezona od 13 razloga će uključiti Hannah pekara

Post Zabava

Ženski direktor patty Jenkins raskida boks sa čudesnom ženom

Post Zabava

Evo kako su upoznali Justin timberlake i Jessica Biel

Post Zabava

Jedna koja vlada svima na setu gilmore djevojčica morala je da prati

Post Zabava

Kako obaviti savršenu striptiz

Post Zabava

Kako napraviti podcast

Post Zabava

2018 najčešće postavljana pitanja o psima, prema google-u