Uspavanka Leile slimani: Da li je ova ubica Dadilja rezervisala sledeću djevojku? | BA.polkadotsinthecountry.com

Uspavanka Leile slimani: Da li je ova ubica Dadilja rezervisala sledeću djevojku?

Uspavanka Leile slimani: Da li je ova ubica Dadilja rezervisala sledeću djevojku?

"Beba je mrtva. Bilo je potrebno samo nekoliko sekundi '

Ti bi biti jako teško pronaći tamnija tema za roman nego Lullabyby Leila Slimani. Nakon priča o ubilačkim dadilja, roman je već izbačen oluju kontroverzi i rasprava u Francuskoj pod originalnim imenom Šansona Douce, prodaje više od 100.000 primjeraka u prvom tjednu sam.

Sada žestoke nadmetanje za prava doveo je prevod knjige u Velikoj Britaniji i 19 drugih zemalja širom svijeta.

Dakle, ono što je sve frka? Knjiga navodi da šokira od samog prvoj rečenici, otvaranje sa scene koji slavine u najgoru noćnu moru svakog roditelja, kad majka dođe kući s posla da je nađem dvoje djece ubijeno je od strane njihovih dadilja.

Nakon ovog jezivi prvom poglavlju, Lullabyby Leila Slimani vraća na godinu dana ranije, kada je srednja klasa pariški par Myriam (pravnik) i suprug Paul (muzički producent) zapošljavaju Louise da se brinu o njihovu dvoje male djece. Iskusni 40-godišnji dadilja dolazi sa besprijekornu akreditivima i sjajne reference, djeca odmah odvesti do nje i posle nedelju dana Paul i Myriam se pohvaliti svojim prijateljima da su pronašli u 'savršen' Childminder.

load...

Ali, naravno, stvari nisu onakve kako izgledaju, iako ćemo vas ostaviti da saznati zašto.

Knjiga je čvrsto napisano, ali pored noćnoj mori premisa, u svom 200 stranica Slimani i pametno bušilice dole u roditelja i dadilja dinamičan, jedan tako često natovarena presudu i krivice, posebno za žene.

Prije dolaska Louise vidimo knjige heroina Myriam osciliraju između intenzivne ljubavi za njenu djecu i frustracije zbog gubitka identiteta majčinstva često podrazumeva, osjećaj mnogi čitaoci s djecom (Slimani sebe ima pet-godišnji sin) će identifikovati. "Možda možemo samo zaista biti sretni 'Myriam misli," kad nam ne trebaju jedno drugo. Kada imamo život koji pripada nama. "

load...

Tu su i ukazuje kasnije u knjizi, kada je par čini da iskoriste Louise naizgled bezgranična radnu etiku, kao što je vodim na odmor u Grčku s njima tobože kao 'poslastica', samo da napusti gledao djecu cijeli dan.

'Predmet je došao iz činjenice da sam se morao dadilje odrastanja u Maroku,' rekao je francuski-marokanskog Slimani na konferenciji za novinare nakon osvajanja prestižne Prix Goncord nagradu za roman (francuski ekvivalent Booker) "na 7 ili 8 bio sam već jako osjetljiva na vrlo čudan položaj su imali u kući; oboje su bili žene koje smo voleli kao majke, i strancima. Uvijek sam bio dirnut njihovim teškom položaju, ponekad i poniženja bi mogli proći. "

Razornog prvoj sceni knjige je upadljivo sličan slučaj Menhetna dadilja yoselyn Ortega, koji je ubio dvoje djece pod svoj sat - Lucija i Leo Krim - prije pokušaja samoubistva ubodne sama u vratu, iako Slimani rekao je Telegraphthe parceli od Lullabyis potpuno izmišljeni.

Ona je rekla da je spremna za potencijalne reakcije. 'Što se tiče bilo kakve kontroverze, ja zaglavljivanja u dva ogromna tabua: ubistvo djeteta i mjesto majke danas, pa očekivao sam reakciju ", kaže Slimani. "Zato što je majka pišem je žena koja ne želi da se zaglavi kod kuće, želi da radi i vidi dadilja kao nekoga ko joj može osloboditi svoju ulogu kao majka. I to je nešto toliko žene osjećaju, ali neće priznati. Jer i dalje postoji ta ideja da su žene 'napuštaju' svoju djecu kad idu na posao. Pa ipak, niko ne misli da ljudi. '

Povezane vijesti


Post Zabava

Amazon prvi dan: najbolji Amazon tech ponude

Post Zabava

Da li to znači seks i grad će se vratiti na tv?

Post Zabava

Sve životinje na plavoj planeti 2 su duboki redosled

Post Zabava

U čast njegovog rođendana, ovdje je 10 razloga zbog kojih nas je teško otežati na kolenima

Post Zabava

Možete li uočiti ogromnu igru karoserije na tronima na najnovijim slikama?

Post Zabava

Ja sam profesionalna plesačica - samo imam sindrom snimanja

Post Zabava

Princ Vilijam je imao najviše smiješan nadimak za kraljicu

Post Zabava

Šta je sa filmom Bone: Eating disorder

Post Zabava

Ovaj Harry Potter film originalno je imao podlogu ljubavi trougao i imamo pitanja

Post Zabava

Sve vreme Anne Kendrick nas je učinila lol

Post Zabava

U Hollywoodu nema morale - to je tako patrijarhalno i mizogično radno mesto

Post Zabava

39 prvih ikada slavnih tweetova