Tenis kao Ana Ivanović nam govori kako se sprema za Wimbledona | BA.polkadotsinthecountry.com

Tenis kao Ana Ivanović nam govori kako se sprema za Wimbledona

Tenis kao Ana Ivanović nam govori kako se sprema za Wimbledona

28 godina stara srpska tenis pro razgovora unaprijed Grand Slam doručak, jagode i vrhnje i uzimajući u Wimbledon način razmišljanja.

Wimbledon 2018 sada je na pola puta kroz svoje dvije sedmice dugo tenis prvenstva. Turnir je svjetski poznati Royal nastupa, tenis bijele, najbolje Pimms... Oh i svjetska klasa sport naravno.

Da pada kiša ili sija (a mi smo ozbiljno u nadi za ovo drugo) je sportski događaj nije jedan treba propustiti. Sa vrhunskim sjeme ispali u prvom krugu i džokera što iznenađujući napredak, ove godine obećava da će biti jednako očaravajuća i emocionalna kao posljednji.

Popričali smo s Grand Slam šampionke i all-round inspirativnih žena Ana Ivanović, trenutno ne zauzima. 25 na svijetu, ući u um Wimbledon konkurent...

load...

Koja je vaša omiljena stvar Wimbledon? Volim činjenicu da je tako otvoren i širok, ima tradiciju. Jednom kad prođe kroz vrata Wimbledon samo osjećati posebno i uvek se osećam čast biti dio toga.

Koji vam je omiljeni Grand Slam konkurencije? Volim French Opena jer sam ga dobio u prošlosti toliko očigledno osećam najudobnije tamo, a imam vrlo poseban uspomene iz Paris.Do imate pred utakmicu rituale da te u zoni pred Grand Slam? To stvarno zavisi od toga šta raspoložen sam u. Ponekad volim da imam smijeh sa svojim timom i dobiti malo opušteniji, a drugi put sam stavio slušalice u i slušati muziku prije nego što hodam , volim imati nekoliko minuta na svoju ruku da razmišljaju o taktici za match.Do li ikada ući u duh Wimbledon uz čašu Pimms? nije toliko Pimms, ali ja volim Wimbledon jagode! Ja stvarno volim pogačice sa zgrušane vrhnje i džem od jagoda. Ništa nije bolje od toga - to je moja omiljena.

load...

? Na dan velikog meča šta imaš za doručak To mijenja ali bi obično imaju omlet sa tost ili samo držati kaša - to je moja udobnost hrane.

Koja je vaša trening rutinu? To varira, ovisno o kojem dijelu sezone sam. Kada sam turnira dolazi provodim manje vremena za obuku i više fokusiraju na oporavak i sveže za meč.

Kako ste došli na tenis? Gledao sam Moniku Seleš na TV-u i stvarno dopao njen stil igre. Lokalna škola tenisa je reklamiranje, pa sam zapisao broj i prisiljeni roditelje da ga zovu. Bio sam jako tvrdoglav - I dalje sam.

 Ono što motivira A glad za pobjedu, to stvarno me vozi na bolje - da budemo bolji. Koja je najteža stvar koju si morao odustati kao teniser? Za mene, to je bio daleko od moje porodice. Zaista sam blizak sa svojom porodicom i njegujemo naše vrijeme zajedno. Da bi tako dugo razdvojeni, kao i za one duži vremenski period bio je veoma teško. Ako nisi teniser šta bi ti bio možda agent CIA - Volim da shvatim stvari, a ja stvarno volim tajnosti. Ono što je vi karijeru naglasiti? Osvojila French Open i postao svetski broj jedan u istoj nedelji. Hoćete li biti Instagramming preko turnir? Da, volim Instagram, to je vrlo čist i lako slijediti. Recite nam nešto o svom radu izvan tenisa... Radio sam sa Unicef ​​od 2007 - Ja sam ambasador za program na škole bez nasilja. U Srbiji su stope su posebno loši sa 62% od nasilja u osnovnim školama, ali sada je stvarno poboljšanje. I osjeća sreće da je tenis je otvorio mogućnosti kao što je to za mene, što mi je dozvolio da pomogne ljudima.

Ana Ivanović govoreći na WTA uoči Wimbledona stranke, predstavio Dubai Duty Free na krovu Gardens, Kensington 23. Juna.

Povezane vijesti


Post Zabava

Reakcija Jaime Lanistra na to seksualnu scenu Jon i Dany je smiješna

Post Zabava

Recite vladi gde će držati tampon porez

Post Zabava

Ovo je prosečna starost najlepših žena na svetu

Post Zabava

Da li će Melisandre biti odgovoran za pobjedu u ratu u igri za prestole?

Post Zabava

Intervju Marie Claire sa pevačem i glavnim sudijom ANTM-a, Rita ora

Post Zabava

Sabrina, tinejdžerka koja se vratila je našla svoj harvey

Post Zabava

Igra prestola kraljevska pravda: 3 mjenjaju se igre

Post Zabava

Džuls Oliver se upravo otvorio o doživljenju pobačaja

Post Zabava

Ivanka Trump pokušala je da proslavi međunarodni dan žena i povratak

Post Zabava

Skins cast: Gdje su sada?

Post Zabava

Bijela kuća je pogrešila ime Theresa May

Post Zabava

Najbolji ad exec nam govori zašto reklama Džona Lewisa uvek radi