Sevanje mobilnog telefona: kako to utiče na vaše zdravlje | BA.polkadotsinthecountry.com

Sevanje mobilnog telefona: kako to utiče na vaše zdravlje

Sevanje mobilnog telefona: kako to utiče na vaše zdravlje

Zastrašujuće stvari.

Imajući u vidu da je većina naših budnih sati provesti prilično vezan za naše mobilne telefone, to je ne čudi da smo svi brinuti o potencijalnim zdravstvenim rizicima drže.

Dakle, ovisni smo, da smo čak rangirani britanskih gradova prema kojoj ima najbolji signal mobilnog telefona i shvatio kako možemo iskoristiti naše mobilne telefone da se naše fotografije za pasoš.

I, videći kako ima toliko informacija o zračenju mobilnih telefona tamo (puno toga diskreditacije da je to štetno), odlučili smo da sustigne Monica Amarelo, direktor komunikacija za EWG i Olga Naidenko, Viši naučni savjetnik za američke Dječje okoliša zdravlje o tome što mobilni telefon zračenje zapravo radi...

Pošto NHS Choices su citirani govore 'zabrinutost su izrazili da dugotrajno ili često izlaganje ovo zračenje može povećati rizik osobe zdravstvenih problema i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) su rekli:' mobitela zračenje je možda uzrokuju rak i mi savjetuju da je važno za korisnike mobilnih telefona kako bi se smanjila izloženost, "vrijeme je da se najave, sada.

load...

Davne 2018. Godine, Međunarodna agencija Svjetske zdravstvene organizacije za istraživanje raka proglasio vrsta zračenja koje emituju mobilni telefoni kao "moguće kancerogeno 'na osnovu studija koja je pronašla povećan glioma i zvučnu neuromi dugoročno korisnika mobilnih telefona.

To znači da ako redovno nositi ili koristiti telefon u džepu odjeću 'kada je i povezan na bežičnu mrežu, možete biti izlaganja na radiofrekvencije zračenja.

Ja izložene istoj zračenju kada sam pregledavati internet kao što sam ja na poziv?

'Radiofrekvencija energija je oblik nejonizujućih zračenja koju odaju ćelijskom i mobilnih telefona, Wi-Fi rutera, baby monitori i bezbroj drugih uređaja. Znanstvene studije su povezale elektromagnetnog zračenja iz dugotrajne upotrebe mobilnih telefona do povećanog rizika od raka mozga i drugih zdravstvenih problema. Neka istraživanja pokazuju da elektromagnetsko zračenje ometa prirodnim procesima našeg tijela - čak i oštećenja DNK. Dok mobilnih emituju relativno slab elektromagnetskog zračenja, ona i dalje utječe na obližnji ćelija i tkiva, jer su uređaji se često koriste i zadržao blizu tijela. '

load...

'Mobilni telefoni emitiraju zračenje kad god oni prenose signal prema vani, prema mobilni toranj. Određena količina zračenje bez obzira na aktivnost, čak i kada je telefon uključen, ali se ne koristi. Govoreći u telefon će proizvoditi više emisija radijacije nego prima signal, kao što je u toku preuzimanje podataka. '

'Mobilni telefoni emituju najviše zračenja kada pokušavate da se poveže sa ćelijskom kule. A kreće telefon, kao što se koristi dok se vozi voz, ili telefonski u području daleko od mobitela kula, mora više raditi, dajući off više zračenja. Korisnici mogu izbjeći koriste svoje mobilne telefone u liftovima ili kad god je signal vrlo slab, ako žele da smanje svoju izloženost, kažu stručnjaci. "

Kako vaša slučaj mobilni telefon doprinose problemu?

'Većina slučajeva mobilni telefon su napravljeni od strane kompanija osim proizvođača originalne. Slučajeva telefon može djelomično blokiraju antena, čineći telefon posao teže za prenos signala i intenziviranje zračenja koje udara glave i tijela korisnika. Koristeći slučaju također može dovesti do pao pozive i osiromašeni energije baterije.

Je Wi-Fi kao rizičan kao telefon radijacije?

'Udaljenost pitanja - bliže tijelo je izvor zračenja, više korisnika radijacije će apsorbirati. Telefoni se često koriste neposredno pored tela, i potencijal za apsorpciju zračenja je super. Wi-Fi rutera obično udaljeniji, smanjenje izloženosti. Neki stručnjaci preporučuju protiv vođenja Wi-Fi ruter na krevet ili sobu odmah nego što ga na području kuće u kojima ljudi provode manje vremena. '

Šta je sa tableta i laptopova?

'Kada se koriste tablete i laptopi, postoje dvije stvari koje treba imati na umu: udaljenost od tijela i vrsti upotrebe. Kao što su telefoni, ovih bežičnih uređaja koji podržavaju prenose više radijacije kada oni šalju signal out - na primjer, kada se govori u tablet. Dobro pravilo je da bi tablet ili laptop na stolu ili podržava svoj štand, a ne držeći je u krilu. "

Šta je sa telefonima i djece?

'Neke studije ukazuju na to da zračenje mobilnih telefona može napraviti krvno-moždanu barijeru više propusna. Dok su ove istrage su u toku i da su potvrdili da sve zaključke. Djecu i mozak tinejdžera 'i tijela razvijaju i brzo raste. Starosti i glava / tijelo oblik razlike stvar kada je u pitanju apsorpcije zračenja. Mozak djeteta ili blago žena, sa svojim manjim, tanke kosti lubanje, da apsorbiraju znatno više radijacije nego velikog čovjeka. Rješenje je da uči djecu i mlade kako koristiti posebne slušalice i zvučnik telefona, a ne da ih držite telefon u neposrednoj blizini svoje uho dok razgovaramo. "

Dok istraživanje o efektima Wi-Fi i zračenje mobilnih telefona na naše zdravlje je u toku, to može biti ideja da se smanji izloženost povećanjem udaljenosti od telefona (telefon koristite zvučnik kada je to moguće).

Tu su uređaji poput R2Lsticker koji je testiran i dokazano da se smanji količina zračenja apsorbuje u svoj mozak do 70%. Kako to učiniti? Potrebno je sve zračenje koje emituju telefona i svih drugih bežičnih uređaja i pretvara u električnu energiju koja je dalekometni otpušten kao svjetlo.

load...

Povezane vijesti


Post Zabava

Postoji nova Harry Potterova teorija o snapu i to je previše

Post Zabava

Čekajte, da li je Newt scamander ustvari imao Cameo u filmovima Harry Pottera

Post Zabava

Ja sam slavna osoba 2018: Glasine o tome ko je u džungli

Post Zabava

Greška u našim zvezdama trebalo je da završi potpuno drugačije

Post Zabava

#womenwhowin: Stvaranje maltretiranja ne pomaže nikome, a ne onima oko vas ili onima koji su za vas

Post Zabava

Liar na ITV-u: To je ono što stručnjak za silovanje razmišlja o emisiji

Post Zabava

Dženifer Garner je postala vrlo emotivna u svom najnovijem video snimku instagrama

Post Zabava

Stvari koje razumete ako ste fan za začepljene začeće

Post Zabava

Anais Gallagher: Sve što trebate znati

Post Zabava

Meryl streep je upravo odgovorio na porast McGowan-ovog napada Twitter-a u emotivnom postu

Post Zabava

Dustin Hoffman se suočio sa seksualnim napadom pred publikom

Post Zabava

Ovo se ne tiče zločina jednog čoveka protiv žena