Plava planeta 2 koralni greben pregled: banja kornjača je naša duhovna životinja | BA.polkadotsinthecountry.com

Plava planeta 2 koralni greben pregled: banja kornjača je naša duhovna životinja

Plava planeta 2 koralni greben pregled: banja kornjača je naša duhovna životinja

I znaš šta nije? The Bobbit crv

Ako ste imali iluziju da snima Blue Planet IIwasn't masivni, iscrpljujući, novca i vremena-gori vježba ste samo morali gledati posljednjih petnaest minuta u nedjelju navečer je epizoda, "Coral grebena. '

A BBC posada je schlepped sve do udaljenog atol u Francuskoj Polineziji uhvatiti jednom u godini, Full Moon ritual parenja hiljada škarpina riba, noseći sa sobom stručnjak za ribe parenje i opremu koja bi mogla isplaćivati ​​plate sedam Eastenderscast članova.

Za dana su pažljivo čekali škarpine da rade svoj posao... Samo da skoči u jedno jutro i smatraju da sam promašio ceo spektakl. Jedino rješenje? Da se vratim i učiniti sve ponovo iduće godine.

load...

Ali koga je briga kad je ovako dobro? Horor film crvi, škarpina-ajkula Pile-ons i delfini igraju ulov? Umukni i uzeti naš novac, BBC!

Koraljnih grebena je gorko-slatki Treća epizoda koje nam je pokazao koliko je izvanredno šareni podvodni staništa čini mi se namjeru uništavanja zaista. Otvorili smo sa sipe koji je savladao umjetnost hypnotising rakova i zatvoren sa brojem kosti chillingly ogromna ajkula grebena.

Teško je izabrati vrhunac (svaki klip je remek-djelo), ali specijalno priznanje dami morskih kornjača u prvoj polovini programa koji smo gledali gore-o u ranim jutarnjim satima u koraljnih grebena Bornea.

load...

Ono što joj je bio razlog za rani rast? Je li se u potrazi za hranom? Ili možda lijepo mjesto za uhvatiti Muškarac-kornjača za neki posao put?

Ni zapravo - ona je bila off za liječenje. Na obližnjem stijena gdje je, kako Attenborough je istakao, "desetljeća posjećivanja kornjače su nosili šupljeg u gornjem", bio je poseban patch gdje je dama kornjača mogao da teret off kao timova sitnih blennies i Surgeonfish pokupio sa algi, paraziti i mrtve kože iz njenog tijela i školjke.

Novo istraživanje sugerira kornjače pronaći ovo proces veliki stres-buster, kao i praktičan način da se parazit-besplatan, a kako je zatvorila oči u blaženstvu smo mogli dobro vjerovati. Iako joj je mir je brzo razbio dva muška kornjača koji mišićave na nju patch za svoje tretmane. Imala je za rezervaciju, momci.

Manje opuštajuće je bio naš uvod u nešto što se zove Bobbit crv, stvorenje bolje odgovara prošle sedmice epizoda, "The Deep".

U Bobbit čeka do mraka da otme malo ribe iz podzemnog skrovišta na pijesku, gutajući ih kao čini pijesak rasti sablasno kao dim iz svoje rupe. Horrifyingly je Bobbit je dug jedan metar.

Ali onda, kada sunce izlazi i deverike da Bobbit lovi noću se pojaviti da se vlastite nazad na crva po ogorčeno duva pijeska od svog skrovišta.

Svetlosti i senke - ono što ovu predstavu čini najbolje.

Roll on u nedjelju...

Povezane vijesti


Post Zabava

Madonna 66 prikazuje nevidjene fotografije polaroidne Madone

Post Zabava

Sve što vam treba znati o novom kraljevskom netflixu pokazuju krunu

Post Zabava

John legenda: Žene sada više brinu o mojoj supruzi

Post Zabava

Ovo je veza Oskara između Emme kamena i Audrey Hepburn

Post Zabava

Princ Džordž i princeza šarlotte imali su najbolje vreme u Kanadi

Post Zabava

Meryl streep je upravo odgovorio na porast McGowan-ovog napada Twitter-a u emotivnom postu

Post Zabava

Leighton meester je skoro izgubila na Blair Waldorf zbog svoje kose

Post Zabava

Zašto kraljica očigledno živi sa Williamom i Kateom

Post Zabava

Odsustvo Jamesa Franca od nagrada za izbor kritičara je puno rekao

Post Zabava

13 razloga zašto: Ekskluzivni prvi pogled na novu Netflix seriju Selene gomez

Post Zabava

Evo velike greške koju je Donald Trump napravio tokom uskršnjeg vikenda

Post Zabava

Ovaj holivudski zvezda priznaje da je dovoljno znao da je Weinstein učinio više