Ovo je kraljica Elizabeth i princ Philipova tajna 70 godina braka | BA.polkadotsinthecountry.com

Ovo je kraljica Elizabeth i princ Philipova tajna 70 godina braka

Ovo je kraljica Elizabeth i princ Philipova tajna 70 godina braka

A mi smo definitivno slušanje...

Od urednika PeopleWords Simon Perry

Gosti na malom prijemu održanom u blizini Windsor Castle ranije ove godine bili tretirani na prve ruke pogled na izuzetan partnerstvo: 70-godina-snažan brak kraljice Elizabethand princa Filipa.

Bez muke pozdrav okupljenim grupa, ravno govori Philip, 96, bio je "kao uključen kao i uvijek", rekao je jedan od prisutnih ljudi. I kao njegov rezervisaniji supruga, 91, ćaskali drugima, bilo je jasno koliko je ona oslanja se na svoju drugu polovinu.

"Jedan od razloga zašto je ona stalno ide tako stalno je da ga je ona ima tu pored nje," kaže učesnika. 'Oni su odlična ekipa, i to je još uvijek slučaj. "

load...

70. Godišnjicu para 20. Novembra - koji planiraju da privatno slavlje s obitelji Windsor Castle - je još jedan veliki korak za kraljicu, koji je u 2018. Nadmašio kraljica Viktorija kao najduže vladajući britanski monarh u povijesti. Pored nje od njihovog vjenčanja na nov 20, 1947 je bio Filip, čiji je povjerenje i unscripted humor odavno uravnotežena Elizabeth je stidljiv prirode.

'On je neko ko može biti iskren i netko može imati smeh sa ", kaže kraljevski biograf Robert Hardman, autor Naša kraljica na Ninety.Elizabeth Samo 13 kada je prvi put pala za šarmantni Filip, tada 18-godišnjak žustar Kraljevske mornarice kadet sa 'prodornim plavim očima, "kao Elizabeth guvernanta ga je kasnije opisao.

load...

Kao iu svakom braku, bilo je tenzija i konflikata kroz godine. Glasine o lutajući oka dugo tvrdoglav Filip, sa par često provode razdvojeni. 'Bilo je njegova polo i kolica za vožnju decenijama, kada će sasvim redovno biti odsutan za vikend ", kaže istoričar Robert Lacey, konsultant za Netflix hit The Crown. (Serija se fokusira na ove tenzije u sezoni dva, koja počinje streaming decembar 8.)

Ipak, napominje Lacey, "On je uvijek borave u kući zajedničkih prijatelja. Prijatelji kraljičin su čvrste, moralni ljudi, a ja ne mislim da je bilo sugestija da prijatelji su zatvaraju oči za stvari koje kraljica ne bi odobrio.

I dok Philip povremeno negodovao zbog njegovog drugog-violina javnu ulogu Kraljičine Consort, kod kuće on je uvijek bio kralj dvorca.

'U brak, [Philip] je bio zadužen za gotovo sve ", kaže Lacey.

Prije njihovog predstojeće obljetnice, par će se pojaviti zajedno na 12 nov na Cenotaph spomen u centru Londona u čast britanskog palih boraca. Ali razbijanje dugogodišnjom tradicijom, ovaj put kraljica će stati uz svog muža na balkonu gledati kao njihov najstariji sin princa Charlesa svečano položio vijenac na njeno ime.

Povezane vijesti


Post Zabava

Rashida Jones je upravo nazvala kritike zloupotrebe crvenog tepiha

Post Zabava

Šta je u zvezdama dobrih 260.000 evra dobit će nakon oskara

Post Zabava

39 prvih ikada slavnih tweetova

Post Zabava

Leighton meester je skoro izgubila na Blair Waldorf zbog svoje kose

Post Zabava

Šta je na zemlji netflix obavezujući prsten?

Post Zabava

Zašto kraljica očigledno živi sa Williamom i Kateom

Post Zabava

Pearl Mackie: Sve što treba da znate o novom lekaru koji je pratilac

Post Zabava

Evo kako se igraju proizvođači tronova, ne propuštaju finale

Post Zabava

Festival divljine 2018: Sve što treba da znate

Post Zabava

Dc je unajmila ženskog reditelja boja Ave DuVernay za svoj najnoviji film

Post Zabava

Gigi hasid nema mnogo vremena za tvoju islamofobiju

Post Zabava

Inspiracione žene u istoriji: 15 najstrašnijih dama koja će ikada dobiti Grace naše planete