Najbolji feministički momenti Amber rosea | BA.polkadotsinthecountry.com

Najbolji feministički momenti Amber rosea

Najbolji feministički momenti Amber rosea

Da li je ona 'podizanju svog sina kao feministkinja ", uređenje drolja-šetnju ili uzimanje na seksističke talk show domaćini, Amber Rose i feminizam znači mnogo dobrih stvari za sve nas.

Amber Rose se ne boji da da izjavu. Bilo da je kroz nju privlačnih osobni stil (hrabro lijepe i definisane njen potpis buzz-cut) ili njeno ne-gluposti poslovne sposobnosti (ona jela od financijske savjete u svojoj novoj knjizi Kako biti Bad Bitch) Rose je isklesan je karijeru za sebe kao otvoreni feministički poduzetnik, s njom strateški postavljeni prsti (hm) u velikom broju poslovično pite (gluma, modeliranje, pisanje i kampanje u ime nekoliko).

Na njoj uspon do vrha, Rose je bio hrabar i dovoljno iskreni da razgovaraju stereotipa medija žena poput her- i kako s druge strane, to utiče na sve nas. Ona je pionirski brend feminizma koja obuhvaća seksualnog izražavanja i izbegava pogrdne arhetipova. Ona organizira marševi ohrabriti žrtve seksualnog nasilja da govore. Ona je spremna da prihvati da ženske seksualnosti odmah jednako ženski objektivizacije, a njen feministički pokret je višestruka, i potpuno međusektorske.

load...

Evo 10 puta Amber Rose i feminizam su žestoke i pesnice pumpingly odličan: 1. Kada je otvoreno prozvao rodnog stereotipa u intervjuu Hollywood Amber sa The Daily Beast ovoj sedmici sve vrste neverovatno, ne samo zato što je pravi društveni trenutku o tome kako su muškarci i žene različito tretira za to istu stvar - u ovom slučaju, skidanje. Ona je rekla: "Niko ne boli kurac da Channing Tatum je striptizeta. On je osnovan glumac koji je na zabavama Vanity Fair i Oscara, ali za mene, bez obzira na to koliko daleko mogu ići u životu, vidim ove priče koje stalno govorite mene kao 'bivši striptizeta.' Niko ne kaže bivša striptizeta 'o Channing Tatum, ili "bivši McDonald je radnik' o Brad Pitt. Niko ne zna da se na muškarce. " Propovedaj.

load...

2. Da li ste čuli o vremenu Amber gost-domaćin panela na seksualni napad? U listopadu 2018. Godine, Rose predsjedavao šou sa seksualnom zdravlju specialistDr. Jennifer Berman, OITNB glumac Matt McGorry i pjevač Frenchie Davis. Oni su razgovarali o seksualno zlostavljanje, rodnog stereotipa, drolja-sramote, pristanak, i zašto je to tako važno da uče mlade ljude o pravima žena, Rose izjavljujući: "Ja sam podizanje moj sin biti feministkinja.

3. O, a ona je počela svoje dobrotvorne svrhe previše, narode... Amber Rose Foundationis neprofitna organizacija, osnovana od strane Rose 'promoviše diskusiju o ženskim pravima i pitanjima ravnopravnosti. Temelj je posebno usmjeren na osnaživanje žena i borbe protiv žrtve krivi. "

4. Ona je zaglavljena za Kim Kardashian nedavno... Dakle, Kim i Amber nisu poznati kao grudi-drugari kao Kim sada kači na Kanye West - koji je Amber bivši i nedavno pokušao da je drolja-srama. Ali, kada Kim objavljeno thatnaked autoportret i dobio značajnu reakciju od drugih poznate ličnosti, Rose je prvi put da se žuri da njenu odbranu i propovijedati na snagu sestrinstvo.

5. Kada je izbjegavali dizajner haljine na Video Music Awards 2018...... U korist ovih ansambala privlačnih koja je nastojala da povrate pogrdni, drolja-sramoćenja terminologija poput 'kurva', 'kopača zlata "i" drolja ". Kakav način da da izjavu momci.

6. Kada je zatvorena idioti koji nisu dobili ideju consentAmber je po uzoru na nju gaćama na više od jednom prilikom, ali je nedavno morao objasniti na američku TV zašto se to ne daje stranci pravo da javno paw u lice - uključujući (muški) domaćin sebe.

'Kada sam ulicom, ljudi misle jer sam poznat ili sam cool, a ja sam slikanje, da oni mogu samo da me uhvati za dupe ili staviti ruku pod suknju', rekla je ona, u kojoj je domaćin Rev pokrenite i Tajrisa Gibson je odgovorio da je to bio Amber kriv za projektovanje sliku koja "stvara tu vrstu odgovora. (WTF ?!)

Rose sasvim ispravno našalio: "Ne, ne - ako sam polaganje sa muškarcem Butt-go i njegov kondom je na i ja kažem," Znaš šta? Ne, ja ne želim da radim. Predomislio sam se, "to znači ne. Nije bitno koliko sam uzmi ili ono što ja imam, kad kažem ne, to znači ne. '

7. Ona dogovorili epske drolja-hoda hoda - i otvorio do worldSlut-šetnje su organizovani en masseacross svijetu u 2011. Godini nakon što je policajac Toronto je čuo studenti okrivljavanje žrtve, koji je pao kao žrtva seksualnog napada na kampusu, a na vlastite prošle godine hoda Amber, ona je emocionalno raspravlja kako drolja-sramoćenja od nje bivšim Kanye i Wiz nju utiče. Ona je također osigurao marginaliziranih žena od * svih * šetnje života su bile uključene u nju raspravu i rekao: '[W] e prepoznati da sramote, ugnjetavanja, napad i nasilje su disproporcionalno uticali marginalizovane grupe uključujući žene boje, transrodnih osoba i seksualne radnice'.

8. Kada je objasnila vezu između drolja-sramoćenja i tijelo-sramoćenja...

9. Amber + u ovoj urnebesno 'Walk Of No Shame' Vid = savršeno rodno utopia'It Izgleda mi kao da si sinoć imali seks. "" Naravno da jesam! '' Zvuči mi kao da žive svoje najbolje život! '

10. Amber feminističkog temom snimanja bio amazingHer pro-pol izjave su uvijek glasni i ponosni, pa je samo uklapanje da joj je snimanje za Papermag istaknuta Amber obučen kao najlegendarnijih svjetskih feministkinje (Rosie Reverter, Gloria Steinem i član maca Riot da navedemo samo neke). Je neko još u nedoumici da gdje Amber stoji o rodnoj ravnopravnosti? Ne, nije tako mislio.

load...

Povezane vijesti


Post Zabava

Uber, Airbnb, TripAdvisor i budućnost naše kulture rejtinga

Post Zabava

Linija dužnosti: DCI Roz Huntley ima stvarno lošu sedmicu na poslu

Post Zabava

Strogo dolazite na ples 2018: Sve što trebate znati

Post Zabava

Serena Williams zahvaljuje svojoj majci u emotivnom poklonu

Post Zabava

Ms Jess Phillips naglas pročitala imena žena ubijenih od muškog nasilja

Post Zabava

Greta Gerwig razgovara sa Marie Claire o ptičji dami i Justin timberlake

Post Zabava

Najromantičniji filmovi svih vremena

Post Zabava

Amazon pregovaračkih dana se bavi od udaraca i više

Post Zabava

Serena Vilijams je samo pohvalila Andyja Murraa za pozivanje na seksizam

Post Zabava

16 citira raspravu o Aziz Ansari - lošem feminističkom ili lošem datumu?

Post Zabava

9 puta London 2012 olimpijada nas je osmijehila

Post Zabava

Nikki Reed i Ian somerhalder dobrodošli kći Bodhi soleil