# glas 100: Kampanja za promenu 100 godina nakon što su nekim ženama prvo dobile pravo glasa | BA.polkadotsinthecountry.com

# glas 100: Kampanja za promenu 100 godina nakon što su nekim ženama prvo dobile pravo glasa

# glas 100: Kampanja za promenu 100 godina nakon što su nekim ženama prvo dobile pravo glasa

Stotinu godina kasnije, jer neke žene su prvi put dobile pravo glasa, Coronation Street glumica Nicola Thorp govori o njoj vodi kampanju za zaustavljanje na radnom mjestu seksizma i diskriminacije

Na kraju sam se sa 152.000 potpisa podrške za moju peticiju, a iako je Vlada odbili moj prijedlog promjene zakona, oni su se složili da distribuiraju set smjernica za poslodavce i zaposlene u cijeloj zemlji. Ja sam tužna danas da, godinu dana, Vlada tek treba da dostave na ovo obećanje, navodeći da će smjernice biti objavljena "u dogledno vrijeme". Akcije Vlada tek treba da se obavlja, ali društvene promjene se već dešava, i to je sve zahvaljujući uspjehu peticije.

Medijska pažnja koja pokriva moj slučaj je otišao u svijetu, a kao rezultat toga, žene iz Kine, Kanade i Australije počeo vlastite pokrete da se obrati na radnom mjestu seksizma i diskriminacije. Razgovarano je o emisijama, radio emisije, informativne emisije, pa čak i napravio za naslovnu stranu. Radnom mjestu diskriminacija se vratio na političkom planu. Tvrtke su promijenili svoju politiku preko noći, žene koje su bile ranije upoznati sa svojim pravima kao zaposleni su ustali protiv poslodavaca i pitanje diskriminacije kojima se suočavaju. Upit za odabir odbora potvrdili ono što smo već znali, da je rodna diskriminacija je bio veoma živ i zdrav na radnom mjestu Velikoj Britaniji, a ta promjena potrebno da bude. Uprkos odbijanje Vlade potražnje peticije za promjenu zakona o radnom mjestu oblačenja, uspjeh kampanje može se vidjeti u cijeloj zemlji.

load...

Ovo je možda smatrati neuspjeh neke, ali za mene je to bio ogroman uspjeh. Real afirmativne akcije.

Podsjetimo se, naročito na 100 godišnjice Zastupanje ljudi ponašaju 1918. Godine, da je, bez obzira na popularnom vjerovanju, ovo nije bila godina da žene dobio glas. Bila je to godina da neke žene dobio glas. Razlika je od vitalnog značaja. Ako je sifražetkinje su smatrali svoj rad završio je 1918. Godine, tada je samo žene koje bi se danas glasa bi morala biti u braku, vlastitu imovinu i imati najmanje 30 godina. Bilo je potrebno još deset godina za žene da steknu jednaka prava glasa za muškarce.

Učimo iz istorije da je potrebno prebaciti na političkoj sceni traje dugo. Zakoni se ne mogu preko noći mijenjati, ali javnost razgovor može biti. Sistem Vladi i Parlamentu peticije je neprocjenjiv alat koji nam pomaže u ovo radim.

load...

Početkom pravo glasa aktivisti dobro iskoristio tradicionalne papira peticiju. U stvari, više od 16.000 peticija za glasove za žene su primili Donjeg doma i Doma lordova između 1866 i 1918. Ako samo Emmeline Pankhurst imali online peticiju sistema i moćan outreach društvenih medija da joj pomogne u svom radu. Ali ti. Ako postoji politička ili socijalno pitanje osećate zaslužuje pažnju parlamenta, koristite ovaj alat. To nije samo tu za pupi političara, ili aktivisti, ili pravnika. To je za tebe.

Vaš glas je važno. Neka bude čuo.

Povezane vijesti


Post Zabava

Najzanimljiviji momenti Twittera

Post Zabava

Monopol se menja zauvek dok zamenjuju igrače

Post Zabava

Princ Vilijam i Harry otvaraju o svom poslednjem telefonskom pozivu sa Diana

Post Zabava

Kate Winslet osuđuje Harvey Weinstein u vrlo snažnoj izjavi

Post Zabava

Konačno je otkriven znak prijatelja prijatelja Velike Britanije

Post Zabava

Sonam Kapoor na jazzu u Bollywoodu

Post Zabava

Žene u oglašavanju su prošle dug put od pedesetih godina prošlog vijeka

Post Zabava

Mary Berry je dobila novu kuhinjsku emisiju

Post Zabava

Beyonces visoki modni limonirani album sadrži Gucci, datchy i saint laurent

Post Zabava

Princ Džordž i princeza šarlotte imali su najbolje vreme u Kanadi

Post Zabava

Greška u našim zvezdama trebalo je da završi potpuno drugačije

Post Zabava

Olivia intervju za grantove