Facebook zna više o vama više nego što mislite - ali evo kako to promeniti | BA.polkadotsinthecountry.com

Facebook zna više o vama više nego što mislite - ali evo kako to promeniti

Facebook zna više o vama više nego što mislite - ali evo kako to promeniti

Get sebe clued se Facebook privatnost

Riječi Jadie Troy-Pryde

Nehajno prilikom razgledanja Facebook je aktivnost koja je postala toliko ukorijenjen u našim svakodnevnim životima da čak i ne mislim dvaput o tome. Čekajući voz? Imaju brzo pomicanje i vidimo ko je gledanje vašeg profila. Ne možete spavati? Upload da #tbt odmor Slika na sebe (i svi ostali) iz tog vremena podsjetiti kada niste imali Sunday Dread.

Tokom godina, Facebook je postao go-to za niz stvari: za pohranu slika, borave u kontaktu s ljudima (uključujući i - hm - motri na bivšima), i dobivanje vijesti o uredno kustos feed koji je isprekidan od meme slatka pasa obučeni kao pizzu. Kada sam odlučio da napravi pauzu od platforme društvenih medija prije par mjeseci, ja sam se susreo sa rafal zbunjena pitanja od prijatelja i porodice: "Ali... Zašto? No - u čemu je realreason '? ili "Kako mislio sam da te označite u video sada ja? '

load...

Već zato što koriste platformu društvenih medija za gotovo sve danas, to također znači da smo sipanje više i više naših ličnih informacija u njega. Jeste li ikada bili diveći se najbolje nove sezone Zara pieceswhen iznenada da točne stavka iskrsne na Facebooku kao oglas? Ili da li ste ikada primijetili da je nakon planira bijeg u najneverovatnijih turistički bloger destinationsyou're iznenada preplavljena oglasa nude jeftini letovi ili smještaj za samog mjesta planirate da uživale u?

Facebook, kao i većina društvenih medija aplikacije, ne pazi na vaše aktivnosti i ove podatke se zatim dijeli s oglašivačima, što objašnjava zašto je jezivo izgledaju vaše reklame, da znam tačno šta želite da kupite. Iz modela telefona koji koristite, da li ili ne živite sami ili sa Cimeri, to zna.

load...

Facebook navodi: "Kategorije u ovom poglavlju pomoći oglašivačima do ljudi koji su najvjerojatnije biti zainteresirani za njihove proizvode, usluge, i uzroka. Mi smo dodao u ovim kategorijama na osnovu informacija koje ste nalaze na Facebooku i druge aktivnosti. '

Ali, možete se odlučiti da li bi radije da se ne vide ove ciljane reklame. Idite na postavke, izaberite 'Aplikacije' na panelu lijevu ruku, i pod ad preferencije odabrati 'svoje informacije ", a zatim" svojim kategorijama. Sve što trebate učiniti je kliknuti na "x" da biste uklonili kategorije koje ne želite da se oglasi za.

Naravno, ako volite podsjetnik da kupi sve što si sakrio u ASOS koš, onda možete ga ostaviti kao što je to. Dok ti odbrojava do isplate, iako, to bi mogla biti dobra ideja da biste uklonili iskušenju.

Povezane vijesti


Post Zabava

Disney je objavio sve svoje filmove koji će biti pušteni u naredne tri godine

Post Zabava

Ms Jess Phillips naglas pročitala imena žena ubijenih od muškog nasilja

Post Zabava

Nagrade Grammy 2018. Nominirani, pobednici i nastupi

Post Zabava

Piper Amerikanka smotrala je muziku, njenu mormonsku obradu i brat srećno plavu

Post Zabava

Serena Williams zahvaljuje svojoj majci u emotivnom poklonu

Post Zabava

Linija dužnosti: DCI Roz Huntley ima stvarno lošu sedmicu na poslu

Post Zabava

Feministkinje za koje nikad niste čuli ali stvarno trebali imati

Post Zabava

Ivanka Trump blokira politiku Obama u pogledu rodnih razlika

Post Zabava

Igra tronova slika iz finala pokazuje da je Cersei u velikoj nevolji

Post Zabava

Gigi hasid nema mnogo vremena za tvoju islamofobiju

Post Zabava

Prvi put se sećam da sam bio seksualno napadnut, imao sam devet godina

Post Zabava

Mary Berry je dobila novu kuhinjsku emisiju