David Bowie smrti | BA.polkadotsinthecountry.com

David Bowie smrti

David Bowie smrti

Kao što je svijet stijena s vijestima da je David Bowie je preminuo u dobi od 69, cjeloživotno ventilator Candice Pires objašnjava zašto je imao takav uticaj.

Od stranaka da mamurluka. Iz predgrađa do grada. Od mojih roditelja mojim sestrama da moji prijatelji mog muža mojoj kćeri. David Bowie je uvijek bio tu - ozbiljan u srebrnoj odijelo, delikatne u kockasti sako i treperi da oštrim zubima osmijeh koji kaže: "Učini to. Ja sam.'

Bio sam šest kada Labyrinth izašla, tako da moja sestra mora da je bilo tri. To bi bilo najmanje godinu dana kasnije da je moj tata snimio ga televiziji. Nas dvoje gledao taj video 'Til je počelo skakanje. To je bilo tipično Bowie - uzbudljiv, čudno, pomalo zastrašujuće i previše zabavno. Nismo mogli uzeti naše oči sa ekrana.

load...

Od tada pa do danas, u dobi od 35, ja sam u svako ko može zviždanje i nazad, "Podsjećaš me na bebu / Šta beba? / Curu sa snagom / Šta moć? / Snaga vudu / Koga? / Ti. '

Kroz srednju školu dok sam skočio između muzičkih žanrova, stalno sam biciklom kroz stari katalog Bowiea. Moji roditelji su imali sve njegovi albumi - Ziggy Stardust na vinilu, Heroes na kasetu, Sound + Vision na CD-u. Imao je univerzalni apel da je moj tata žele pjevati kao on i moja mama da joj sjenilo kao živopisne kao njegov. Bowie je glas postao ne toliko udobnost pokrivač kao masivni šarenim ogrtačem.

Voljela sam njegovu priču: Ja mogu identificirati s odrastaju u predgrađima u Londonu i misleći da je to čudno za njegovu slabost. A za uzvrat, sumnjala sam da je mislio da sam čudno za moju ukus. Ja sam idolizovao Bowie za hladno odbacujući one korijene i biti beskompromisna u onome što je želio da bude.

load...

Temelj moj odnos sa mojim najboljim prijateljem sam mislio da bi bilo bolje kao tinejdžeri sredinom - 70 od sredine - 90-ih godina. Gledamo stare emisijama Bowie igra "Oh! Vi Pretty Things 'na klaviru, sa savršenom držanje i upale oči, oboje smo hteli da bude - oboje smo i dalje žele biti - ko je peva kad kaže: "Zar ne znaš vozite mame i Papas lud. '

Kada smo napokon je grad naš dom, ja bih pijano dobiti na palubama na zabavama i Bowie će biti prvi rekord bih posegnuti za. Samo zveket otvaranja gitare Rebel Rebel će imati nas skaču i udarati glavama u malom podrumu mog prijatelja u oronulom kući u Hackney. Mnogo pre nego što bilo ko od nas razmišljaju vjenčanja, neko pitao da li bih DJ na njihov ako ikada udala - čisto jer bi skup definitivno uključuju Modern Love.

Ono što je zapanjujuće o Bowie je to što nikada ne žele čuti njegovu muziku. Prije godinu dana moj dečko i ja se udala. To je bila mala svečanost u Islington Town Hall. Iako je jedan mojih omiljenih pjesama je najljepša Star, činilo previše cheesy. Tako smo potpisali registar Drive-In subotu. To je bio slučajan, ali bilo je samo previše omiljene koje možete izabrati - i morao je biti tamo.

Prošle subote ujutro, vozili smo se u supermarketu parkingu kada su ga pitali naše dvije-godišnja kćerka, 'Koju muziku je ovo? " 'David Bow-ee ", rekao je moj muž. 'David Bough-ee, "rekao sam," Da li vam se sviđa?' "Da, to je dobro", odgovorio je. Mi smo našoj trgovini, a kada smo se vratili i iPod svirao na, pitao sam je, "Da li se sjećate koju muziku je ovo?" "Čovjek sa bojama na licu, 'rekla je. Ona bi vidio omot albuma Aladdin Sane.

I to je ono što smo nazivajući ga cijeli tjedan, 'Čovjek sa bojama na licu. " Nadam se da nikada neće prestati da se sviđa to.

Pratite Candice na Twitteru ovdje.

Povezane vijesti


Post Zabava

Mila kunis i Ashton Kutcher iznenadili su svoje roditelje na najslabiji način

Post Zabava

Pokušajte da se ne smijete iza scene Džona koji se susreće sa drogonom

Post Zabava

Mahershala Ali je upravo otvorila oko najboljeg miksanja Oskara

Post Zabava

Najbolji dokumentarni filmovi: od muzike, istorije, umetnosti i mode

Post Zabava

To je tko je Orlando bloom čarobnjak začinjenog začina u toku dana

Post Zabava

Ove poznate ličnosti protestiraju novu transrodnu politiku Donalda Trumpa

Post Zabava

Aung San Suu Kyi: Svojim riječima

Post Zabava

Ljudi su ludi fantastične zveri će sjajiti Dumbledoreovu seksualnost

Post Zabava

Ocenite ekskluzivan Samsung Galaxy S9 ugovor za samo 39 EUR mesečno

Post Zabava

Trans žena je tužila Tinder nakon što je izbrisala njen račun

Post Zabava

Evo zašto formula 1 više nije čovekov svet

Post Zabava

Kate Winslet osuđuje Harvey Weinstein u vrlo snažnoj izjavi