Ashton Kutcher emocionalno govori da nazove prekid trgovine ljudima | BA.polkadotsinthecountry.com

Ashton Kutcher emocionalno govori da nazove prekid trgovine ljudima

Ashton Kutcher emocionalno govori da nazove prekid trgovine ljudima

"Ja sam bio na FBI-racija u kojoj sam vidio stvari koje ni jedna osoba treba da ikada vidjeli '

Ashton Kutcher je emotivno otvaranje svjedočenje u srijedu, pružajući adresu na seks ljudima pod nazivom "Završetak Moderno ropstvo: Nadovezujući se na uspjeh ', pred Odborom za međunarodne odnose američkog Senata, na Capital Hill, Washington DC-u.

Za one koji nisu upoznati sa naporima Kutcher, njegova 'Hollywood' prisustvo može izgledati čudno, ali on je zapravo veliki dio pokreta protiv seksualne eksploatacije, postavljanje Thornwith njegova bivša supruga, Demi Moore - kompanija koja opisuje tim kao digitalni Defenders djece.

'Moj dan posao je kao predsjednik i suosnivač Thorn, "najavio je da Capitol Hillu. 'Mi gradimo softver za borbu protiv trgovine ljudima u seksualne eksploatacije djece, i to je naš osnovni zadatak. "

load...

On je nastavio: "Moj drugi dan posao je da je otac dvoje djece, dva mjeseca star i dvije-godišnji, i kao dio tog posla koji sam uzeti vrlo ozbiljno, mislim da je moja napor da brane svoje pravo da budu srećni i da se osigura društva i vlade da se brani kao dobro.

On je koristio svoje adrese da izrazi koliko je važno pitanje seksualne eksploatacije je bio da se borbe, objašnjavajući rad njegova kompanija je učinio i traži pomoć da napreduju svoje napore.

'Pravo na traganje za srećom toliko, je oduzeta,' najavio je, držeći suze. 'To je silovao. To je zlostavljao. To je uzeti silom - se prodaje za trenutnu sreću drugog '.

'Kao dio mog posla protiv trgovine ljudima, koju sam upoznao žrtve u Rusiji, koju sam upoznao žrtve u Indiji, koju sam upoznao žrtve koje su žrtve trgovine ljudima iz Meksika, žrtve iz New Yorka i New Jersey i širom naše zemlje. Ja sam bio na racija FBI gdje sam vidio stvari koje ni jedna osoba treba da ikada vidjeli. '

load...

Ulaženja u detalje, objasnio je on, "Vidio sam video sadržaja djeteta koji je istih godina kao i moja silovao američki čovjek koji je bio seks turista u Kambodži. I to dijete je toliko uslovljeno joj okruženje koje je mislila da je uključivanje u igri. "

"Ja sam bio na drugom kraju telefonski poziv iz mog tima, traži moju pomoć, jer smo dobili poziv iz Odjela za domovinsku sigurnost, nam govori da je sedam-godišnja djevojčica je seksualno zlostavljana i da je sadržaj koji se širi oko mraku web, a ona je bila zlostavljana i da ju je gledao za tri godine - i da ne mogu naći počinioca, tražeći nas za pomoć ".

On je nastavio: "Kad nas Odjela za sigurnosnu Domovinskog zvao i tražio našu pomoć i pitao da li imamo alat, morao sam reći ne, i to me devastiran. To me proganja, jer je za naredna tri mjeseca sam morao spavati svake noći i razmišljam o tome devojčicu koja je i dalje zlostavljana, kao i činjenicu da, ako sam napravio pravu stvar, mogli bi je spasiti, tako da je to ono što smo radili, a sad ako sam dobio telefonski poziv, odgovor bi bio da. Uzeli smo ovim vremenima istraživanje tamne web materijala od tri godine do ono što vjerujemo da je tri tjedna. "

On je otišao na razgovor o komad tehnologije da je njegov tim je stvorio, softverski alat zove pažnje. On je to opisao kao 'alat koji se može koristiti za sprovođenje zakona da prioritse njihova predmeta. " "To je neuronet 'objasnio je on," To postaje pametniji tokom vremena, to postaje sve bolji i postaje efikasniji i ljudi ga koriste. I to radi. U šest mjeseci, sa 25% naših korisnika izvještavanja, identifikovali smo više od 6.000 žrtava trgovine ljudima, od čega je 2.000 su maloljetnici. Ovaj alat je poboljšan 4.000 policijskih službenika na 900 agencija. I smanjujemo trajanja istrage za 60%. '

"Voleo bih da vam ispričam priču o 15 godina djevojka u Oaklandu, hajde da je nazovem Amy", nastavio je on. 'Amy upoznala muškarca online, počevši razgovor s njim, kratko vrijeme kasnije su se sreli u lice. Nekoliko sati Amy je zlostavljana, silovana i prisiljena na ljudima. Ona je prodat za seks, a ovo nije izoliran incident, nema mnogo toga što je neobično u vezi toga. Jedina neobična stvar je da Amy je pronađen i vraćen u njenoj porodici u roku od tri dana -. Pomoću softvera koji smo stvorili '

"Tehnologija se može koristiti kako bi se omogućilo ropstvo", priznao je on, "ali može se koristiti i za onemogućavanje ropstva - i to je ono što mi radimo."

Zatvaranje svom govoru, on je najavio da gomile, "Pravo na traganje za srećom je pravo svakog čovjeka i preklinjem vas, da ako vam dati ljudima pravo da ga nastavi, ono što možete naći u zamjenu je sreća za sebe. '

load...

Povezane vijesti


Post Zabava

Martha Ruiz je jedina žena koja unapred poznaje pobednike Oskara

Post Zabava

Za one koji bi Dare pokušali da nas tišu, nudimo vam dve reči

Post Zabava

J.k. Rowling se samo izvinio zbog smrti Hari Poter

Post Zabava

Da li je ovo stvarno ono što će Bejonse nazvati svojim blizankama?

Post Zabava

Joe biden i barak Obama: Bromance koje ne možemo dobiti dovoljno

Post Zabava

Hugh grant nije bio ljubitelj ove ljubavi uopšte dance scene

Post Zabava

15 najboljih debata Hilary Clinton se vraća protiv truda

Post Zabava

Winona ryder na stranim stvarima i zašto je sretna što je u četrdesetoj godini

Post Zabava

Najbolja biografija ženskih rok zvezda

Post Zabava

Ova teorija Harryja Potera ukazuje na potpuno drugačiji razlog zašto Harry preživi

Post Zabava

Leighton meester je skoro izgubila na Blair Waldorf zbog svoje kose

Post Zabava

Evo zašto Megganova marka možda nije na pipi Middletonovom venčanju