Anya Taylor intervju za veselje: Sve što trebate znati | BA.polkadotsinthecountry.com

Anya Taylor intervju za veselje: Sve što trebate znati

Anya Taylor intervju za veselje: Sve što trebate znati

Postoji BAFTA razlog je prepoznao kao zvijezda u usponu

Možete prepoznati ovaj 20-godišnji rođeni Amerikanac argentinsko-britanska glumica (više o tome kasnije) od nje proboj ulogu u jezivo britanski horor film The Witch, koji je dobio odlične kritike u kultnom filmu plodno tlo Sundance Film Festivalu prošle godine. Ili, velike su šanse da ste videli svoj rad modeliranje u časopisu, ili zadnji gledao kako u Netflix originalnog filma Barry, gdje je igrala u interesu ljubavi mladog Baracka Obame.

Pa, uskoro, Anja Taylor Joy je postavljen da postane ime. Njen sledeći ulogu vidi njen partner je suprotno James McAvoy u direktor Šesto čulo M. Night Shyamalan posljednji ivice vašeg sjedišta triler Split. Ona igra Casey, iz malog grada tinejdžer koji biva otet zajedno sa dvoje njenih prijatelja čovek pati od disocijativni poremećaj identiteta (DID).

load...

Ali, to nije tvoj uobičajeni proslavljeni slasher film, na bilo koji način. To je pametno, provokativna i Anya Taylor Joy lik je koliko heroj jer je žrtva. Verujte nam, da ćete govoriti o ovom filmu, kao i nastupe u to, nedeljama. Evo što se dogodilo kad smo se upoznali kandidat BAFTA Rising Star.

Tvoj lik je prilično udarac dupe. Ona je teška, a ona je prošla kroz mnogo toga. Je važno za vas da igraju jake ženke likovi? Moji likovi su tako intimni i idem gdje god moji likovi su tako da može biti bilo koji tip osobe. Ali, da, s vremenske distance ja osvrnem i pitam se da li je to zaista važno da predstave ove žene na ekranu? Apsolutno. Zanimljivo je kad vidim svoj lik na ekranu, po prvi put, jer ne provodim puno vremena gledajući u ogledalima, i tako kad sam kao lik, ja sam u glavi i nemam ideja kako izgledaju.

load...

Dakle, kada gledate sebe, to zapravo ne osjećati kao da vidis? Ne, ne gledam u ogledalu vrlo često! Imam jako loše vid tako da ne mogu vidjeti svoj odraz u automobilu prozora ili ništa. I vrlo rano odlučio da ja ne želim biti u vezi sa fizičkom izgledu, ako to ima smisla?

Splitis o čovjeku sa 23 različitih ličnosti. Kako biste opisali svoju ličnost? Mislim da sam vrlo emotivan. Osećam sve i nemam kožu. Ja pogođene sve što je blagoslov i prokletstvo. Gluma je super za to, jer je to mjesto za egzorcizam sve one osjećaje na pozitivan način i biti siguran u to. Veoma sam ljubavi, vrlo ljubazan i nevjerojatno strastvena. Ali, ja nemam logike. Pratim bilo logike da to nije u stvarnom životu logike. Mojih najboljih prijatelja gledaj me i oni su kao "Šta f * ck !? Šta radiš sa svojim životom? " a ja sam kao "Ne znam! Ima smisla za mene '.

Recite nam svoju životnu priču u jednom minuta... O, Bože! Rodio sam se u Majamiju, ali smo se preselili odmah u Argentinu gdje je većina moje porodice i dalje živi, ​​a ja sam bio tamo dok sam imao šest, a onda smo se preselili u Englesku, i sam naučio engleski jezik kad mi je bilo osam. Bio sam tvrdoglav i sam htio da odem kući i nisam shvatio Londonu na sve. Sam došao iz mjesta gdje je sve bilo zeleno i sve je bilo skupo i bilo je životinje svuda i odjednom, došao sam i bio sam kao 'ono što je f * ck se događa? "

Ono što vi potez Dakle, moj tata je škotski-Argentine i moja mama je afro-Španjolski - i političke situacije u Argentini je postajao tako teške da žele da njihova djeca odrastaju u okruženju bez straha. Svi smo ih stvarno ljuta zbog toga, a sada gledamo unazad, mi smo kao ti hvala puno, jer su nam dali takvu priliku u životu.

Kada si znao da želiš da glumac? Uvijek sam želio biti glumac i izbačen iz škole kad sam imala 16 godina sam posmatran za modeliranje, koji je bio super čudno, a onda završila na snimanju sa glumcima iz Downton Abbey i stvarno pogodio ga s glumcem Alan Leech koji me je na kraju povezuje na ovu [glume] agent - i tako sam dobio The Witch. I dalje sam tako zapanjen je to učinio jer nije imao razloga da se to uradi i nije bilo koristi u njemu [vouching za mene]. Moj agent, Cat i ja, su super blizu i ona mi je rekla, 'on stvarno gurnuo, on stalno me pitaju da li si je još zvao? Da li si je zvao? Morate nazvati ova djevojka! ' Sjećam se da sam ga vidio na London Film Festival Awards je i rekao mu: 'da si to uradio za mene. Ovo si ti.'

Čuli smo da ste mislili da su, hm, će biti kidnapovana kada zapravo su vas posmatran... Ja sam bio 17 u to vrijeme i apsolutno prestravljen! Mi smo svi vidjeli toliko filmova kriminala i pitao sam se da sam samo paranoičan kad sam primjetio ovaj auto me prati, pa okrenuo sam ulicom i primijetio da je i dalje iza mene. Mislio sam: "O, F * ck". Dakle, Uzeo sam mali pas za spašavanje, Khala i počeo legging to. Khala počinje ludi f * ck van, a ovaj tip drži glavu kroz prozor i on je kao, 'ako prestanete, nećete požaliti. " Dakle, prestao sam mrtav u svom staze koje nema smisla! Ali onda, [model agent] Sarah Doukas mi je svoj karticu i zamolio me da dođem u sa roditeljima sutradan. I, kako je odvezao, rekla je ona, "oh, i usput, nikad to ponovo. Nikada zaustaviti ako auto traži da zaustavi. Ne stavljajte ruku u prozoru tresti ruku, mogu samo vučete u, šta radiš !? '

Ono što ste odlučili napustiti školu u 16 i nastaviti glumu? Da sam se jako teško vrijeme u školi, bio sam maltretiran i to je sve što me je prilično depresivna pa sam htio da odem u svijet, koji je, hm, moji roditelji bili oduševljeni...

Šta su rekli? Ih napisao sam esej objašnjavajući zašto sam odlazio školu da postane glumac. Moj otac je bio svjetski prvak parapet trkač i moja mama je studirao psihologiju, a ja sam beba porodice; broj šest. Moja najmlađa starija sestra je sedam godina stariji od mene pa sam rekao da ih "vidi, ja sam tvoj najmlađe dijete, ja sam napustio školu i nemate obavezu da se ovdje više. Izaći i putovati svijetom! Uživajte i provode vrijeme zajedno. Ostao sam kod kuće u South West London sa sestrom - i moji roditelji i dalje putuju u ovaj dan.

Gdje se zove kući? Londonu i New Yorku. Prvi put sam otišao tamo kad sam imao 14 godina da uradim režije, naravno. Otišao sam na svoje i prva stvar koju sam uradio kada sam sletio je na čelu ravno u Chipotle i onda farbam kosu ružičasta. Bio sam kao 'New York, New mene.'

? I, ti nominiran za BAFTA Rising Star Awardthis godine, kako si saznao sam saznao od svoje fanove - Ne zajebavam te. Od kao navijači. Bili su kao 'čestitam na vašu nominaciju!' Ja sam strašno na internetu, ja sam strašno na sve to je daljinski hiljadugodišnje. To je grozno. Ja dobiti svoj raspored rada u PDF i ja zapravo da ga zapišem u svesku, jer ja jednostavno ne govore mašina. Ja sam od nesanice, jer sam imao sedam tako Sjećam se da sam probudio u 03:00 i moj telefon je ludo te večeri. Zvao sam moja mama, a ona ne zna šta BAFTA je tako ona je kao, 'je li to dobro? " a ja sam bio kao, "Da! Veoma je dobro!' Onda, nazvao sam baba i deda i moj najbolji prijatelj.

Kako uzbuđen za BAFTAsare tebe? Samo sam uzbuđen da je u Royal Albert Hall u ovoj godini, jer je to jedan od mojih omiljenih mjesta. Ja samo mislim da je tako lijepa i ideja da idem tamo i biti u zaista lepu haljinu šalje zadrhti niz kičmu! O moj boze!

Split je u kinima od petka 20. Januara.

load...

Povezane vijesti


Post Zabava

Serena Vilijams je samo pohvalila Andyja Murraa za pozivanje na seksizam

Post Zabava

Chrissy teigen traži da plati novčanu kaznu u visini od 100.000 eura protiv žrtve seksualnog nasilja

Post Zabava

Madonna 66 prikazuje nevidjene fotografije polaroidne Madone

Post Zabava

Jessica chastain izgubila je veliku ulogu u traženju jednake plate sa muškim kolegama

Post Zabava

Džuls Oliver se upravo otvorio o doživljenju pobačaja

Post Zabava

Ovo je prosečna starost najlepših žena na svetu

Post Zabava

Winona ryder na najviše inspirisan način uhvatila se natrag na silu detinjstva

Post Zabava

Možda smo imali veoma različitu čudesnu ženu ako se desio ovaj preokrenut film za pravdu

Post Zabava

Evo šta sve očekivane majke mogu naučiti od cersei lannister

Post Zabava

Konačno znamo performere i prezentere Oskara koji će ove godine biti na bini

Post Zabava

Smrznuto 2 je u proizvodnji i ne možemo zadržati naše uzbuđenje

Post Zabava

Igra tronova slika iz finala pokazuje da je Cersei u velikoj nevolji