Andy murray podsjeća John inverdale da žene postoje | BA.polkadotsinthecountry.com

Andy murray podsjeća John inverdale da žene postoje

Andy murray podsjeća John inverdale da žene postoje

Andy Murray: olimpijski šampion i oštar feminističke

Andy Murray je osvojio svoju drugu zlatnu olimpijsku medalju za Team GB u Riju. Škot je rekao da je njegov finale meč protiv Argentinca Huana Martina del Potra bio je jedan od najtežih u njegovoj karijeri. Nakon Murray trijumfirao sa 7 - 5, u 4 - 6 6 - 2, 7-5 rezultat, oba igrača sjedio na klupi i jecala.

Osvajanja svog drugog olimpijskog zlata u Rio možda bilo dovoljno da ga osvojiti National Treasure poena. Ali Murray je nije tamo završio. Kada komentator John Inverdale istupio reći Murray 'ti si prva osoba koja je osvojiti dvije zlatne medalje' Murray brzo podsjetio Inverdale da je, u stvari, on nije bio. 'Venus i Serena [Williams] su osvojili po četiri' on uzvratio.

load...

Ovo nije prvi put teniski komentatori su slučajno zaboravili da žene postoje. Dana prije Murray osvojio svoj prvi Wimbledon titulu u singlu u 2017., nekoliko novinskih medija uzbuđeno predviđeno 'prvi britanski osoba da osvoji Wimbledon od 1936. Godine', kada je Virginia Wade osvojio 1977. Godine, teniser koji je i britanski i osoba.

Ovo je bila iste godine Inverdale nagađali na Radio 5 Live da je francuski igrač Marion Bartoli je titulu u singlu pobjedu na Wimbledonu je pao na njen otac joj govori da nije bila vrlo lepa. "Pitam se da li je njen otac rekli joj:" Slušaj, ti nikada neće biti dobro izgleda ", reče on," Ti nikada neće biti neko kao Šarapova ti nikada neće biti neko sa dugim nogama, tako da ćete morati da nadoknadi za to. ""

load...

Sigurni smo da je to kako je Murray, Federer i Nadal dobio u sport previše: drobljenje razočaranje u svoje potencijalne zarade kao muški modeli.

U blog za L'Equipe, Murray je napisao ranije ove godine da je postao feministkinja nakon što je vidio nepravedan tretman svog bivšeg trenera Amélie Mauresmo:

'Zapanjujuće stvar je da je ona predviđena svaki put sam izgubio, a to je nešto što je moj bivši treneri nikad iskusio. To nije bilo u redu. Izašao sam na loš početak prošle sezone i stvari su se samo još bolje od stigao Amélie. Ja je zauzela 11. Septembra 2018. Godine, ja sam sada na trećem mjestu - govori sam za sebe. Kažu da je hrabar izbor Amélie, ali, istini za volju, ako je neko hrabar da je Amélie - ona je ta koja je uzeti vrućine. Njena nadležnost je uvijek bio pod vatrom. Osjetio sam neugodno. ""

Više od Marie Claire: 18 inspirativne citati iz ženskog olimpijaca

Ovo nije prvi optužbe seksizma poravnala na pokrivenost Rio Olimpijade. Ranije u igrama, Chicago Tribune slavili strijelac Corey Cogdell-Unrein medalju od tweeting 'supruga medvjeda lineman osvoji bronzanu medalju danas u Rio Olimpijskim igrama', jer iskreno koga briga kako se zove kada je njen muž je lineman za Bears !

U međuvremenu, više na Fox News dvojica muškaraca su bili zauzeti raspravu o važnosti sportistkinje našminkane: 'Mislim da kada vidite sportista, zašto moram da pogledam bubuljica neki chick' jedan od njih je rekao, sa visokim uvid, 'Zašto ne bi malo rumenilo na usnama i pokrivanje tih bubuljica!' (Zapamtite dame: da trostruko vratiti će se računati za nula ako ste zaboravili da pomete na nekim High Beam prije nego udaranje visoke zrak!)

Ali, možda jedan od najvažnijih komada glavobolja izaziva sportskih komentarima došao iz glasnogovornik NBC John Miller. Miller je ispalo zašto više žena nego muškaraca gledati Olimpijske igre, iako su 'nije posebno navijača. " Pa zašto oni, John? Da li je to zato što je Olimpijada je najveća u kombinaciji prikaz ljudskih fizičkih dostignuća u svijetu, koji se dešava samo svake četiri godine, a onaj koji nikoga - muškarac ili žena - ne može ne biti zainteresirani? Ne baš. 'Sve više žena gleda Igre od muškaraca, a za žene, oni su manje zainteresovani za rezultat i više zainteresovani za putovanja. To je nešto kao ultimativni reality show i mini-serija umotana u jednu. ' Ali, naravno - to je zato što nam je Olimpijada podsjećaju na Keeping Up With The Kardashians! Genije!

Povezane vijesti


Post Zabava

Ja sam slavna osoba 2018: Glasine o tome ko je u džungli

Post Zabava

Madonna 66 prikazuje nevidjene fotografije polaroidne Madone

Post Zabava

Mc se sastaje: Gizzi erskine

Post Zabava

Inspiracione žene u istoriji: 15 najstrašnijih dama koja će ikada dobiti Grace naše planete

Post Zabava

Greška u našim zvezdama trebalo je da završi potpuno drugačije

Post Zabava

Najbolja biografija ženskih rok zvezda

Post Zabava

Podcastovi Oskara

Post Zabava

Gigi hasid nema mnogo vremena za tvoju islamofobiju

Post Zabava

Ovaj član kraljevske porodice je započeo lični račun instagrama

Post Zabava

13 razloga zašto: Ekskluzivni prvi pogled na novu Netflix seriju Selene gomez

Post Zabava

Winona ryder na stranim stvarima i zašto je sretna što je u četrdesetoj godini

Post Zabava

Evo kako zlatni globus iz 2018. godine naziva seksualno uznemiravanje