Air BnB je zvanično zabranjen u Berlinu | BA.polkadotsinthecountry.com

Air BnB je zvanično zabranjen u Berlinu

Air BnB je zvanično zabranjen u Berlinu

Želimo da se šalila...

Kada je u pitanju odmor prep, potraga za povoljan smještaj je obično na vrhu naše kontrolne liste, Air BnB pohvaliti prvo mjesto od svog izuma 2008. Godine, nudeći jeftino, ali šik stanovanja u više od 34.000 gradova.

To je, osim ako ne planirate city break u Berlin - u tom slučaju možete zaboraviti Air BnB jer je više nije opcija u glavnom gradu Njemačke. Boo!

Tako je - nakon procesa tranzicije dvije godine, Berlin je implementirao zalogaj novog zakona: 'Zweckentfremdungsverbot', aktivna kao ovog mjeseca. Novi poredak zabranjuje kratkoročna let cijele stanova i kuća za turiste bez gradske dozvole, ali dozvoljava Domaćini i dalje zakup jednokrevetne sobe. Da skratimo priču: Air BnB i konkurentima više nisu u stanju da iznajme cijeli stanove za turiste.

load...

Ako planirate na ignoriranje nova ograničenja - bismo ponovo misliti. Vlasnici nekretnina koji krše zakon i nastaviti na listu svoje stanove i kuće mogu biti kažnjeni i do nevjerovatnih 78 €.

Berlin glavu urbanog razvoja, Andreas Geise rekao je Localthat je zakon bio "neophodan i razuman instrument protiv nedostatka stambenog prostora u Berlinu i ima za cilj zaštitu pristupačne kućište. Kada ljudi okrenuti cijelu apartmani u improvizovane hotela, ima tendenciju da podignu cijene stana za iznajmljivanje i kazni mještani u potrazi za domove. "Apsolutno sam odlučan da se vrati takav prisvojili apartmani ljudima u Berlinu i pridošlica", dodao je on.

Nakon implementacije, turisti (oduzeto dobro, pristupačne Instagram-dostojan smještaj) će biti dozvoljeno samo iznajmljuju sobe putem internet portala.

load...

Glasnogovornik Air BnB Julian Trautwein izrazio tugu, objašnjavajući da "je to loša vijest za Berlin i redovno mještanima koji povremeno dijele svoje domove priuštiti troškove života u gradu su love'- sa trećina 20.000 Berlina koji koriste kuća-sharing stranice koje tvrde da se oslanjaju na dodatni prihod platiti račune i sastavljaju kraj s krajem.

To ne izgleda dobro za njih ili 568.000 Berlin Air BnB goste svake godine, ali to nije sve loše - Berlin je općenito relativno pristupačne, što se tiče Europe ide u svakom slučaju.

Da ne spominjem da je navodno AirBnB da povećan je najam na prvom mjestu, pa dok je loša vijest za nas, to je dobra vijest za Berlina u potrazi za pristupačne stambenog prostora.

Povezane vijesti


Post Zabava

Evo kako su Oskari 2018 postali politički

Post Zabava

Krpe 2018: 11 najboljih pasa izgleda iz emisije

Post Zabava

Hari stilovi otkrivaju kako je stvarno osećao da mu se seci kosu za dunkirk

Post Zabava

Gdje su trumpovi horcruksi? Današnja velika rasprava

Post Zabava

Životne priče: Izrada ekrana legende Faye dunaway

Post Zabava

Evo kako zlatni globus iz 2018. godine naziva seksualno uznemiravanje

Post Zabava

Leighton meester je skoro izgubila na Blair Waldorf zbog svoje kose

Post Zabava

Margot Robbie otvara se oko šamaranja Leonarda dicaprioa

Post Zabava

Rashida Jones je upravo nazvala kritike zloupotrebe crvenog tepiha

Post Zabava

Jennifer Aniston će se prvi put pojaviti u drami od torte

Post Zabava

Mafalda Weasley je druga Weasley o kojoj nikad niste znali

Post Zabava

Princ Vilijam i Harry otvaraju o svom poslednjem telefonskom pozivu sa Diana