Ženski poslanici se maltretiraju i usmjeravaju prema novom istraživanju | BA.polkadotsinthecountry.com

Ženski poslanici se maltretiraju i usmjeravaju prema novom istraživanju

Ženski poslanici se maltretiraju i usmjeravaju prema novom istraživanju

"To je strah dijelim, ali priliku da se bore za ljude do kojih mi je stalo je bila prejaka za pozivanje proći gore."

U novom istraživanju, koje je sproveo BBC Radio 5, to je otkriveno da je velika većina žena poslanika bili su meta online i verbalnog zlostavljanja.

Od online trolling i prijetnje smrću koje imaju svoju djecu na meti, dvije trećine žena poslanika koji su učestvovali u istraživanju su priznali da osećaju nesigurno, pogotovo od ubistva laburista Jo Cox.

U posljednjih nekoliko godina došlo je do velikog porasta nivoa nasilja i zlostavljanja prema političarima, s nekoliko poslanica obzirom napušta javnu ulogu i bojeći se da će zaustaviti druge womenfrom žele da ode u politiku.

Razgovarali smo sa laburista Rosena Allin-Khan o tome zašto je svetu potrebno više žena poslanika.

Nadole na zemlji 39-godišnji je izabran kao laburista za Tooting 17. Juna, punjenje cipele Sadiq Khan, koji je izabran za gradonačelnika Londona u maju. Ali njena pobjeda kao 100. Ženski zemlje laburista je u senci smrti Jo Cox istog dana (ironično, Allin-Kan je sada 99.). 'Mi smo bili devastirani, kada je ubijen Jo, "dodaje ona. 'Kao majka troje-godišnjak i jedan-godišnji djevojke, Počeo sam pitanje šta radim. Moje Childminder mi je poslao sliku moje dvije kćerke igraju i samo sam pomislio: "Je li to prava stvar?" Morala sam da mislim ozbiljno o tome zašto sam to radio. "

load...

Međutim, Allin-Khan kaže Cox smrt učinila je još više uvjeren uloge koje žene moraju igrati u politici. "Želim napraviti svijet boljim mjestom, poput Jo radi. Borila se za sve što je bilo pravo i dobro. Našla magičan način da kombinuju porodični život sa političkom životu. Ona bi žurim kući da stavi djecu u krevet i vratiti se u parlamentu u nju biciklizam brzini. Ona je također pozvala njena djeca za čaj jednom tjedno u restoran parlamentu. "

Ubistvo Cox, a Yorkshire rođena majka dvoje djece, je možda prekretnica u onome što je bio gorak i osobne referendumske kampanje. Nepovjerenja i mržnje političara bio na usijanja, ali činilo Cox smrt za označavanje trenutak kada su ljudi počeli da ih vide kao ljudska bića koja je povećala vodstvo u veliki lični opasnost da služe javnosti. Takođe nas je više svjesni koliko je ranjiva poslanice su u prvoj liniji rada u svojim izbornim jedinicama.

load...

S obzirom da je napad, jedan broj političara su progovorili o prijetnjama koje smo dobili na društvenim mrežama i potreba za zaštitom. Yvette Cooper retvitovan poruku ju je poslao iz Brexit borac koji je prijetio da će ubiti njenu djecu i unuke zbog njenog stava na Evropu.

Kao majka djevojke, Allin-Khan je zabrinut zbog vitriol usmjerene na žene putem društvenih medija. Ona prepričava jedno jutro, buđenje u 4:00 da joj onda doje šest mjeseci stara beba, a javlja na telefon da bi otkrila svoju Twitter račun bili na meti trolova. Ona sada drži njen angažman na društvenim mrežama na minimum. 'Mnogi od mojih kolega su ugroženi na društvenim mrežama. Čini se fer igre za žene biti na meti i to je neprihvatljivo. "

Prava tragedija je, međutim, činjenica da je strah zaustavlja veliki broj žena iz počevši karijeru u politici u potpunosti. Allin-Khan je prišao mnoge žene, govoreći joj da je "hrabar" i da bi voleo da učine isto, ali su prestravljeni od posljedica. "To je da udio strah", kaže ona. "Ali priliku da se bore za ljude do kojih mi je stalo je bila prejaka za pozivanje proći gore. Trebaju nam uzori; moramo da se žene i djevojke vjeruju da je sve moguće. Ako ja to mogu, onda može svatko. '

Allin-Khan sebe imao jaku uzor u njenu majku - poljskom jednu mamu koja je odvojena od svoje pakistanske oca i radio tri posla da stavi hranu na stol za nju i njenog brata. "Bio sam mješovite rase i došli iz teške pozadini. Ja sam napravio da se osjećaju da djevojke poput mene ne bi bio u stanju da ide u medicinsku školu. I to je bilo kroz moja mama osećam da je imala vjeru u nama da mogu studira medicinu, a zatim imaju političku karijeru. '

Pa šta bi rekla ako je jedan od svoje kćeri najavio da želi da bude političar? "Želeo bih da znam svoje razloge", kaže ona, gledajući neugodno. "Ja sada mogu odgovoriti drugačije od onoga kako bih odgovoriti jednom sam bio u poslu, ali ipak bez obzira na moje kćeri želiš, ja ću im pomoći da ostvare svoj potencijal."

Allin-Khan je vrlo svjesna svoje mesto u istoriji kao jedan od 191 poslanica od 650. "Ako Jo nije brutalno uzeti od nas, ja bih bio 100. Rada poslanica. Ja sam također jedan od samo nekoliko manjinskih etničkih žena. To je od vitalnog značaja naš parlament je predstavnik zemlje i njenih raznolikosti. "

Ona je također zabrinuta zbog efekta Brexit o etničkim manjinama. 'S obzirom da je rezultat referenduma, mrzim je povećan kriminal ", kaže Allin-Khan. 'Ja sam kampanju teško za Britaniju da ostane u EU. Bio sam toliko razočaran ishodom. "

Cox nasleđe, kaže Allin-Khan, je o tome hrabra kao žena. "To je kao da kažeš da nam treba glas, a onda ustali da se taj glas, bez obzira na naše strahove o sigurnosti. To je razlog zašto ću i dalje raditi ovaj posao, i zašto Jo učinio isto. '

load...

Povezane vijesti


Post Novosti

Michelle Pfeiffer retrospektiva

Post Novosti

Privezane cipele su previše lepe samo da se nose u noćnoj noći

Post Novosti

Zašto smo opsednuti lepotom predstave?

Post Novosti

Marie Claire pista ss16

Post Novosti

Proleće 2018 najbolji dizajner je torbe

Post Novosti

Kylie Jenner pokušava da zaštiti svoje ime. Kylie Minogue nije srećna

Post Novosti

Super cool plus potpuno nosljiv: Zašto volimo Malene birger

Post Novosti

Kylie Jenner reakcija na ružičastom internetu

Post Novosti

Gwyneth paltrow je konačno otkrila zašto je raskinula Bred Pitt

Post Novosti

Chrissy teigen uspješno nabavljao 6 Brown banana iz twittera

Post Novosti

Oskari 2018 slatki parovi

Post Novosti

Žene Kritikuju se prosečno 8 puta dnevno