Žene sportiste i dalje mogu biti zabranjene od olimpijskih igara za ovo | BA.polkadotsinthecountry.com

Žene sportiste i dalje mogu biti zabranjene od olimpijskih igara za ovo

Žene sportiste i dalje mogu biti zabranjene od olimpijskih igara za ovo

Nije u redu

U nečemu što izgleda kao vjerovatno trebao da se završi prije pet decenija, kada smo došli da priznaju da su rodni binarne jednostavno nisu realne za svakoga, ovaj potpuno zbunjujući vijest će postaviti svoj feministički srce na vatru. U osnovi, sve do prošle godine, žene sportisti su bili zabranjeni od Olimpijskih igara zbog toga što viši nivo testosterona nego što se smatra "normalnim".

Potpuno je WTF, ali je i potpuno istina. BuzzFeed Newsinvestigated, a rezultati su vjerojatno najviše frustrira prošle godine stvar ever.Until, sve žene na Olimpijskim igrama su bili prisiljeni da se podvrgne T-test. Testiranje testosteron je trebalo kako bi se osiguralo da je 'normalno' žene nemaju da se natječu protiv "abnormalne" one. Uh.

Test je potrebno od strane Međunarodne atletske federacije i Međunarodnog komiteta Olimpijskih igara kako bi se osiguralo da žene sa višim nivoima testosterona nije imao "nepravednu prednost" protiv druge žene sa 'normalnim' nivo testosterona. Ako jesu, oni bi da ni natjecati protiv momci ili imaju svoje hormone 'fixed'. To je invazivna i samo potpuno kul, i ne baš smisla.

load...

Ali sprinter Dutee Chand borio da se T-test prevrnuo. Nakon pobede, sud je zaključio da "iako atletika događaji su podijeljeni u diskretne muške i ženske kategorije, seks u ljudi nije samo binarni. ' TG za Duttee Chand i njena hrabrost za nas ohrabruje da mislim da je malo teže o načinu na koji mislimo o rodu, snagu i moć.

Vremena su se promenila, ali samo malo. Na Olimpijskim istoriji, prije T-test, žene sportisti su pregledani kako bi bili sigurni da su 'anatomski žensko' (što je zeznuto AF) i imao obraza briseva za genetske testove.

To je u neredu kao pakao, jer niko ne zna šta znači biti muškarac ili žena. Iako mnogi od nas odrastao sa idejom da muškarci izgledaju, ponašaju i da su jedan od načina, a žene su drugi, to jednostavno nije istina. Sve od genitalije hormonima rodnog identiteta fluidne i zavisi toliko od pojedinca da nije realno očekivati ​​da svi stati jedan kalup. Kao što je Susan Kan, profesor istorije na Univerzitetu u Buffalo i autor NADIRU: rod i seksualnost u 20th Century Ženski sportski, rekao je BuzzFeed News, 'Je li to genitalije? Da li je to hromozoma? Da li je to hormona? " To je samo još komplikovanije nego 'anatomski žene.'

load...

Uprkos određenom napretku, stvari ostaju nesavršen. Zapamti Chand? Pa, sud je i dalje gura da ima neku vrstu roda test sproveden. 'Bez obzira na to,' sud je prilikom njena borba da se T-test ukloniti, "neophodno je za IAAF da formuliše osnova za podjelu sportaša u muških i ženskih kategorija. '

U suštini, oni i dalje vjeruju da cijepanja Olimpijada po polu je najbolji način da se nositi stvari, ali oni jednostavno nisu smislili način da ide o tome. Sve što znamo je da to ima stvaran uticaj na ovi sportisti, kao i na budućnost naše Olimpijade.

Od urednika HelloGiggles

Povezane vijesti


Post Novosti

To je zvanično, gledanje rom-com-a je loše za vas

Post Novosti

Chanel AW16 modna revija: Karl Lagerfeld obnavlja atelje Chanel

Post Novosti

Najbolji kandidati šale na britanskim opštim izborima 2018

Post Novosti

Naušnice za dobrotvorne izjave vraćaju ovaj Božić

Post Novosti

Rihanna i Kim Kardashian žele pravdu za zatvorenu djevojčicu seksualnog roda Cyntoia braon

Post Novosti

Neto vrijednost Donalda Trumpa drastično se smanjila tokom prošle godine

Post Novosti

Predsednik Barak Obama postaje stvarno o slici tela

Post Novosti

Slike: Britney spears proda svoje kuće u hiljade Oaks Kalifornija

Post Novosti

Kylie Jenner pokušava da zaštiti svoje ime. Kylie Minogue nije srećna

Post Novosti

Plave oči su tehnički braon, prema nauci

Post Novosti

Hedi slimane ostavlja svetog Laurenta, Anthony Vaccarello je novi kreativni direktor

Post Novosti

Annabelle Wallis: Zašto morate znati zvijezde mumije i vrha Blindersa