Sve značajne žene koje sada imaju na računu dolara | BA.polkadotsinthecountry.com

Sve značajne žene koje sada imaju na računu dolara

Sve značajne žene koje sada imaju na računu dolara

I ne mi ne uključujući kraljicu.

Žene su dali svoje prijeko potrebne priznanje nakon što je najavio da će novi 5 €, 10 € i 20 € račune u SAD-u će imati jato poznatih žena iz američke istorije.

Američkog ministarstva finansija objavio je vijest da će osam žena imati u novom dizajnu, u čast liderki za ljudska prava koji su oblikovali zemlju.

U možda najviše simboličan potez, Harriet Tubman vodi optužbu, zamjena napomenuti robovlasnika Andrew Jackson na 20 € račun. Harriet slavno doveo robove pobjeći kroz i podzemne željeznice u 1800., a uz novi zakon, dolazi prva žena, a žena boje, na milost i ispred račun.

Dok Alexander Hamilton i Abraham Lincoln će ostati na prednjoj strani 10 € i 5 €, pet Sifražetkinje uključujući i Susan B. Anthony i Sojourner Istina će biti prikazani.

load...

Ne boj se, iako ljudi, Martin Luther King Jr. Je i čast.

Taj potez uslijedio je nakon što je povećan pritisak na vladu da predstavlja žene više jednako, jer znate, to je 2017. Godine.

Konačni redizajn će pokrenuti u 2020. Godini, samo u vrijeme za godišnjicu 19. Amandman, koji je dao ženama pravo glasa u SAD-u.

Ali, to su nas razmišljanje, gdje su sve žene na komentar funti?

Naravno, kraljica nas krasi svojim prisustvom, a mi smo imali Florence Nightingale i socijalnih reformatora Elizabeth Fry, ali je čudno kako u Velikoj Britaniji ne imati bilo kakve druge žene na našoj valuti. Mislimo, ako Americi možemo učiniti to, možemo i mi.

Srećom, Jane Austen je otkriveno kao novo lice 10 € napomena Bank of England u 2016. Godini, zamjena Čarls Darvin, nakon kampanje Caroline Criado-Perez pozvao je žena koja je predstavljena. Iako nećemo morati čekati toliko dugo da dobije novi bilješke - oni se štampa od 2018. - mi ne mogu pomoći, ali osjećati Britanije mogao mnogo bolje nego jedna žena.

load...

Ostale značajne žene mislimo treba imati na našim cash su...

Emmeline Pankhurst

Dok su SAD imale Susan B. Anthony se bore za svoje pravo glasa, Emmeline Pankhurst je predvodio pokret u Velikoj Britaniji, koristeći taktiku militantni da daju ženama glas i pravo glasa 1918. Bila je čak i igra Meryl Streep u 2015. Godini je sufražetkinja. Ako to ne Nm dostojan, ne znam šta je.

Rosalind Franklin

Istorijski zanemarena, Rosalind Franklin je zapravo bila prva osoba koja je otkriti znanost iza zgrade blokova našeg tijela - DNK. Njen rad je zaslužan iako na dva muškarca, James Watson i Francis Crick, koji je kredit za nju otkrića. Suočimo se s tim, njeno lice na komentar funti bi bio odličan način da joj vratim (ha, dobiti?)

Povezane vijesti


Post Novosti

Zašto kupiti Chanel 2.55 bi mogao biti najbolja ulaganja u vaš život

Post Novosti

Pravilo od 3 sekunde je mit: Jelo od poda može biti štetno

Post Novosti

Najpopularniji kozmetički proizvodi su korišteni, prema vašem poštanskom broju

Post Novosti

Kako napraviti plastični trend za SS18 bez izgledanja kao devojka Barbie

Post Novosti

Kako se obući kao kraljica oko 1967. godine, putem duduta

Post Novosti

Izgleda da su Katie holmes i Jamie Foxx konačno objavili svoj odnos

Post Novosti

Kako nositi dnevnu metaliku

Post Novosti

Resort 2018 trend report

Post Novosti

Rituali od sujevernih sportskih zvezda

Post Novosti

Kylie Jenner reakcija na ružičastom internetu

Post Novosti

Statistike klađenja: Leonardo DiCaprio zvanično je kvota na favoritu da osvoji oscar

Post Novosti

Prodajna mašina u Brooklynu založi sve što joj žena treba