Starbucks je obećao da će zaposliti 10.000 izbjeglica nakon zabrane trupla | BA.polkadotsinthecountry.com

Starbucks je obećao da će zaposliti 10.000 izbjeglica nakon zabrane trupla

Starbucks je obećao da će zaposliti 10.000 izbjeglica nakon zabrane trupla

"Mi smo u poslu da inspiriše i njegovati ljudski duh, jedna osoba, jedan kup i jedan susjedstvu u vrijeme '

Sljedeći Donald Trump nedavno zabranu imigracije, protesti su izbili širom svijeta, sa visokim kompanijama profila i brojke uzimanje stav protiv kontroverznog politike zabranjuju ljudima iz sedam zemljama sa muslimanskom većinom od ulaska u SAD.

Najnovije organizacija da se njihov stav poznat je Starbucks, sa predsjednik i izvršni direktor lanca, Howard Schultz je objavio otvoreno pismo javno osudi Trampa politika.

'Pišem vam danas duboku zabrinutost, teška srca i odlučan obećanje' pismo čitati. 'Živimo u neviđen vremenu, u kojem smo svjedok na savjest naše zemlje, i obećanje američkog sna, koji se dovodi u pitanje.

load...

On je objaviti nekoliko akcija koje bi Starbucks uzimati, stavljajući naglasak na činjenicu da bi 'ni stand by, niti stoje tihi, kao neizvjesnost oko akcije nova administracija raste svakim danom.'

On je prvo objasnio da će kompanija nastaviti da podržava Odloženi Akcija za detinjstvo Dolasci program i da Starbucks radnici će nastaviti da biste dobili pristup zdravstvenoj zaštiti, prije nego provlačenje predmet Meksiku i svoje planove za izgradnju mostova, a ne zidove.

"Mi smo bili otvoreni za poslovanje u Meksiku od 2002. Godine, i od tada je otvorio gotovo 600 trgovina u 60 gradova širom zemlje, koji zajedno zapošljavaju više od 7.000 meksički partnera koji ponosno nose zelenu kecelju", napisao je on.

load...

"Kafa je ono što ujedinjuje naše zajedničko naslijeđe, a kao što sam rekao Alberto Torrado, vođa naše partnerstvo sa Alsea u Meksiku, mi smo spremni da pomognu i podrže naše meksičke kupaca, partnera i njihovih porodica kao što su se kretali kakav utjecaj predloženih trgovinskih sankcija, imigracije ograničenja i porezi mogu imati na njihovo poslovanje i njihovo povjerenje Amerikanaca. "

Je otišao na razgovor o novom zabranu imigracije i njegove planove da pomogne izbeglicama zahvaćena:

"Imamo dugu povijest zapošljavanja mladih ljudi koji traže prilike i put u novi život širom svijeta. To je razlog zašto smo udvostručenje dolje na ovu obavezu radeći sa zaposlenima na tržištu kapitala, kao i zajedničko ulaganje i licencirani tržištu partnera u zajednički napor da pozdravim i tražiti mogućnosti za one koji beže od rata, nasilja, progona i diskriminacije. Postoji više od 65 miliona građana svijeta priznata kao izbjeglice od strane Ujedinjenih nacija, a mi smo izradu planova zaposliti 10.000 od njih više od pet godina u 75 zemalja širom svijeta gdje Starbucks posluje. '

'Starbucks ima i uvijek će stajati za priliku' pismo zaključio je, "prilika za naše mlade ljude koji rade na tome da sleti svoj prvi posao u 75 zemalja u kojima poslujemo, prilika za naše poljoprivrednike koji brinu toliko duboko za najviši kvalitet kafa nudimo klijentima širom svijeta, i da, prilika za one koji dolaze u Ameriku u potrazi za vlastitim novi početak - da li je to sa Starbucks direktno ili preko naših dobavljača ili naših partnera.

"Ako postoji bilo kakva lekcija u odnosu na prošlu godinu, to je da svoj glas i tvoj glas je stvar više nego ikad. Mi smo u poslu da inspiriše i njegovati ljudski duh, jedna osoba, jedan kup i jedan susjedstvu u vrijeme - da li je to četvrti je u Red State ili Blue State; kršćanin zemlja ili muslimanskoj zemlji; podeljen narod ili Ujedinjenih naroda. To se neće promijeniti. Imate moju riječ o tome. "

Povezane vijesti


Post Novosti

Judd Apatow je udario Diane Keaton-a za odbranu drvenih alena

Post Novosti

Matthew Lewis se angažovao: Sve što znamo do sada

Post Novosti

Stvari koje znate samo ako ste modni bloger

Post Novosti

Slavna priča iza tvog čoveka Donalda Trumpa

Post Novosti

Najskuplje crvene tepihovske haljine (uključujući i glumicu platile 2 miliona EUR za dior)

Post Novosti

Ee ustaje zvezda BAFTA 2018

Post Novosti

Prema novim istraživanjima, verovatnije je da će žene platiti manje od minimalne zarade

Post Novosti

Ikona zvezda ratnih glumica Carrie Fisher umire na 60

Post Novosti

Komentar Michael Baya o Kate Beckinsale u bisernoj luci pogrešno

Post Novosti

Ono što znamo o optužbama za seksualno uznemiravanje u Westminsteru

Post Novosti

Nedelja Graduate Fashion slavi 25 godina

Post Novosti

Svi 2018 sag nagrađuje pobednike i nominirane