Reakcije na lepe terorističke napade | BA.polkadotsinthecountry.com

Reakcije na lepe terorističke napade

Reakcije na lepe terorističke napade

#PrayforNice

Dan Bastilje završilo tragedijom ove godine kada beli kamion uleteo u slavljenika duž šetališta u južnom francuskom gradu Nici, ubivši najmanje 84 i ranjeno još 50 ljudi. 10 žrtava su potvrđeni kao djeca.

Vozač, 31-godišnji francuski-tuniske čovjek po imenu Mohamed Lahouaiej Bouhlel, nastavili 2km prije nego što je policija ubila. On je prijavio da je cik-cak preko ulice u pokušaju da pregazi što više prolaznici moguće.

Ovaj treći napad u roku od 18 mjeseci u Francuskoj uslijedila je nakon što je vatromet za proslavu nacionalnog praznika u zemlji.

Vanrednog stanja nametnute nakon sada je proširena napad novembra u Parizu, sa francuski predsjednik Francois Hollande rekao je da je ova nedavna epizoda bila je "nepobitna terorističke prirode".

load...

Uzimajući twitter, on je uvjereni ljudi: "Francuska je žalostan, devastiran, ali ona je jaka i uvijek će biti jači od fanatika koji žele da je udari danas. '

To je osjećaj koji je odjeknuo preko interneta, uz hashtag #noussommesunis - 'smo ujedinjeni "- trend na Twitteru.

Drugi svjetski lideri također su na društvene mreže da izraze svoju podršku i saučešće, uključujući kanadski PM Justin Trudeau: 'Kanađani su šokirani napadom večeras u Nici. Naša simpatije je sa žrtvama, i solidarnost sa francuskog naroda. '

Iz Velike Britanije, novi britanski ministar spoljnih poslova Boris Johnson izjavio je da je "šokiran i tužan zbog užasnih događaja u Nici, a strašan gubitak života. '

load...

Pored političara, bezbroj drugih poznatih ličnosti pokazale svoju podršku na mreži, kao što su Lady Gaga, Josh Gad i Kim Kardashian.

U emotivnom tweet, Lady Gaga je rekao: "Ja sam molio za tebe Francuska. Kada je u otvori oči i vidi haos, mi ćemo zatvoriti oči i vidjeti sklad. Mi smo s vama. "

Justin Timberlake u međuvremenu sumirao je najvažniji osjećaj šoka i tuge jednostavnim tweetovanjem #PrayforNice - jedan od hashtags trend u osvit napada.

Francuske dolazi na kraj sa još jedan razorni napad, francuski PM Manuel Valls je najavio periodu od tri dana nacionalne žalosti. Naše misli su sa svima njima.  

Povezane vijesti


Post Novosti

Ove pet loših navika može biti dobra za vas

Post Novosti

Anais gallagher na tati striktnu tatu Noel-ovu zabranu seksa

Post Novosti

Lovac: Zimski rat - zašto je to potrebno videti

Post Novosti

Danski princeze: Gde su sada?

Post Novosti

Olivia Munn u osnovi morala je platiti njenom Cameu u osam okeana

Post Novosti

Bikini Wax: Najbolji kompleti, saveti i trikovi za bolničko iskustvo

Post Novosti

Da li se Adele bavi?

Post Novosti

Intervju Colina Farrela: Irski glumac govori o muškarcima

Post Novosti

Šta je vero? Nova društvena aplikacija o kojoj svi pričaju

Post Novosti

Ventilatori već špekulišu da će Taylor Swift novi video biti o Calvin Harris-u

Post Novosti

Ženski poslanici se maltretiraju i usmjeravaju prema novom istraživanju

Post Novosti

Moramo da razgovaramo o prvom kraljevskom darivanju megan marke uk